Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ο Γιάννης Μαντζουράκης στο sportdog για Βιγιαφάνιες!
| 2020-11-21 11:30:00

Απίθανος Μαντζουράκης: "Λάζλο, άκου με, έτσι θα πετάξει ο Βιγιαφάνιες - Έκανα ό,τι με τον Ουάρντα"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Απίθανος Μαντζουράκης: "Λάζλο, άκου με, έτσι θα πετάξει ο Βιγιαφάνιες - Έκανα ό,τι με τον Ουάρντα"!

Παναθηναϊκός: Ο Γιάννης Μαντζουράκης στο sportdog για Βιγιαφάνιες! 

Όπως αποκάλυψαν οι Μιχείες, ο Λάζλο Μπόλονι αφιέρωσε αρκετό χρόνο στον ποιοτικό Βιγιαφάνιες ώστε να τον προετοιμάσει για την...κανονική επιστροφή του και όχι για ολιγόλεπτες αλλαγές. Το ενδιαφέρον εστιάζεται όχι μόνο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά και στην συνέχεια, για τον ρόλο και την θέση που θα έχει ο υγιής Αργεντινός στην ομάδα. Γιατί κόντρα σε αυτά που θεωρούνται δεδομένα είναι πολύ πιθανό να δούμε τον "Βίγια" εκεί που έπαιζε βασικά στον Παναιτωλικό.

Βιγιαφάνιες όπως Λουτσιάνο

Όπως είπε ο παίκτης στον Ρουμάνο τεχνικό, του αρέσει να παίζει περισσότερο στα άκρα της επίθεσης, εκεί που τον έβαζε δηλαδή ο Γιάννης Μαντζουράκης και να συγκλίνει προς τα μέσα. Ο έμπειρος Έλληνας προπονητής μίλησε στο Sportdog και αποκάλυψε πως διαχειρίστηκε τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή στην ομάδα του Αγρινίου.

«Είναι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών όπως ο Λουτσιάνο και ο Λούκας που έχουν τεχνικά στοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα στο παιχνίδι μία ομάδας. Είναι ιδιαίτερα απαιτητικά για το σύγχρονο ποδόσφαιρο για την επίτευξη του σκοπού, ο οποίος είναι να δημιουργήσεις και να βρεθείς με άνεση ή με ικανότητα στους μικρούς χώρους. Αυτή η διαδικασία προϋποθέτει την ύπαρξη τέτοιων παικτών. Εγώ είδα, ότι διαθέτει αυτά τα στοιχεία και μου άρεσε», ήταν το πρώτο σχόλιο του Γιάννη Μαντζουράκη.

Ποια είναι τα στοιχεία αυτά που μαγνήτισαν τον μεγάλο προπονητή; «Τρέχει συνέχεια και βρίσκει ελεύθερους χώρους. Ζητά μπάλα. Δεν φοβάται να πάρει πάνω του τις ευθύνες στα τελευταία 30 μέτρα. Είναι και ομαδικός. Αυτό είναι μεγάλο προσόν. Η πρώτη του σκέψη είναι να εξυπηρετήσει το παιχνίδι. Δεν είναι ριψοκίνδυνος, αλλά έχει αυτοπεποίθηση. Βγάζει καταπληκτικές μπαλιές. Αυτές οι ιδέες που καταθέτει είναι απαραίτητες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο», απαντά.

Έκανα το ίδιο που έκανα και με τον Ουάρντα

Παρά τα εξαιρετικά στοιχεία του Βιγιαφάνιες ο Γιάννης Μαντζουράκης αντιμετώπισε και κάποιες δυσκολίες. «Όταν άρχισα να τον χρησιμοποιώ στις γραμμές η αντοχή του ήταν πεσμένη. Αυτοί οι παίκτες θέλουν περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους και αμελούν το κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία», θυμάται ο κόουτς και συμπληρώνει:

«Αυτός όμως είχε μία καταπληκτική προσαρμογή. Χρησιμοποίησα την ίδια τακτική που εφάρμοσα και με τον Ουάρντα. Γυμναστηκέ καλά. Την ώρα που δεν είχε ρυθμό και κουραζόταν του είπα, ότι πρέπει εκείνη τη στιγμή να πάρει ανάσες. Όταν είναι το παιχνίδι απέναντι να αρχίζει να μπαίνει εσωτερικά και να κάνει λιγότερα βήματα. Αυτός είναι ο χρόνος που θα ξεκουραστεί και θα παρακολουθεί το παιχνίδι. Αυτό είναι καταμερισμός δυνάμεων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Σιγά σιγά άρχισε να μπαίνει στη φιλοσοφία. Παρότι κουραζόταν στο 70' εγώ δεν τον έβγαζα. Τον άφηνα να συνηθίζει».

Στη συνέχεια ο έμπειρος τεχνικός οδήγησε τον Αργεντινό στο επόμενο επίπεδο. «Αφού άρχιζε να παίζει καλά τον μετέφερα στον άξονα. Μετά έκανε θραύση. Γιατί όταν βελτιώθηκε και επειδή είναι έξυπνος άρχισε να βγάζει καλές ιδέες. Έπαιζε απελευθερωμένος. Ήταν εις βάρος μας που τον δώσαμε στον Παναθηναϊκό, γιατί στα τελευταία παιχνίδια μας έλειψε πολύ. Το γεγονός όμως, ότι πήγε εκεί έτοιμος (στην πρώτη του θητεία) και άρπαξε αμέσως την ευκαιρία σήμαινε πάρα πολλά και για τον Παναιτωλικό που τον έδωσε και για τον ίδιο τον εαυτό του», αναφέρει.

Απαραίτητος ο Βιγιαφάνιες

Μιλώντας για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την πιθανή χρησιμοποίηση του Αργεντινού ο Έλληνας τεχνικός επεσήμανε: «Δεν ξέρω σε ποια κατάσταση βρίσκεται. Ένας παίκτης αυτής της ικανότητας μπορεί να πάρει 15-20 λεπτά. Από εκεί και πέρα όμως, αν μπορεί να βγάλει 50-60 λεπτά, τότε τον ξεκινάς βασικό. Αν το πιστεύει. Ένας προπονητής παίρνει αυτήν την απόφαση με ρίσκο να χάσει μία αλλαγή για έναν τέτοιο παίκτη».

Ο Γιάννης Μαντζουράκης παραδέχτηκε, ότι είχε αρκετή επαφή με τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Λάζλο Μπόλονι. Την τελευταία φορά που τον συνάντησε ήταν σε φιλικό προετοιμασίας στην Ιταλία όταν ο ίδιος κοούτσαρε την Καλλονή και ο Ρουμάνος την Αλ Κορ. Παραδέχεται μάλιστα το δύσκολο έργο που έχει στο Τριφύλλι ο συνάδελφός του.

«Η ομάδα έχασε πάρα πολύ χρόνο στην προετοιμασία (με Πογιάτος). Είχα δει ένα φιλικό και παρατηρούσα, ότι δεν κινούταν καλά και έδειχνε πράγματα. Φαινόταν. Έπρεπε όμως να δοθεί περιθώριο στον προπονητή να καταθέσει τις σκέψεις του. Αλλά δεν είχε καθόλου πρόοδο. Σπατάλησε ένα καλό πρόγραμμα χωρίς αποτελέσματα και χωρίς ουσία. Τώρα έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Υπάρχει περιθώριο. Είναι μεγάλη ομάδα», υποστήριξε ο Γιάννης Μαντζουράκης και κατέληξε: «Για να συμμαζευτεί λίγο περισσότερο, νομίζω, ότι θα τον βοηθήσει πολύ ο Βιγιαφάνιες. Είναι απαραίτητη η συμμετοχή του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έσκασε! Έμεινε ελεύθερος ο παικταράς από το NBA - Λέτε να πάει Ολυμπιακό ή ΠΑΟ;

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags