Facebook Pixel Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Θρυλική νίκη με τύχη και Φορτούνη! Άντεξε και πήρε το ντέρμπι - "Αδικία" και... αυτοκτονία για ΠΑΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-11-21 21:22:00

Θρυλική νίκη με τύχη και Φορτούνη! Άντεξε και πήρε το ντέρμπι-Αδικία και... αυτοκτονία για ΠΑΟ (Vid)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Θρυλική νίκη με τύχη και Φορτούνη! Άντεξε και πήρε το ντέρμπι-Αδικία και... αυτοκτονία για ΠΑΟ (Vid)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Με τον Κώστα Φορτούνη να πετυχαίνει ένα καταπληκτικό γκολ στο 21’, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο ντέρμπι κόντρα πάρα πολύ καλό στο δεύτερο ημίχρονο Παναθηναϊκό.

Οι Πειραιώτες μπήκαν… φουριόζοι, κυριάρχησαν στο γήπεδο και δικαίως προηγήθηκαν, όμως στο δεύτερο οι Πράσινοι ήταν ανώτεροι, πήραν τα ηνία του αγώνα και βάσει των ευκαιριών που έχασαν, άξιζαν τουλάχιστον την ισοφάριση!

Όσον αφορά την εξέλιξη του ματς, ο Ολυμπιακός μπήκε… φουριόζος, περιόρισε τους Πράσινους στο μισό και άρχισε να «σφυροκοπάει» παρότι δεν είχε καθαρό επιθετικό. Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους Πειραιώτες σημειώθηκε στο 12’, όταν από σέντρα του Μασούρα ο Διούδης έχασε την μπάλα, ωστόσο πρόλαβε και έπεσε με αυτοθυσία πρόλαβε πριν ο Φορτούνης σκοράρει σε κενή εστία. Ο Έλληνας γκολκίπερ όμως του Τριφυλλιού δεν ήταν τόσο τυχερός στο 21’, όταν είδε την μπάλα να πηγαίνει στο γάμα της εστίας του, μετά από μία περιπετειώδη φάση. Ο Ραφίνια έφυγε ωραία στην πλάτη του Χατζηγιοβάνη, γύρισε στη μικρή περιοχή για τον Μασούρα, όμως ο Διούδης σταμάτησε την κοντινή προβολή. Η φάση ωστόσο δεν είχε τελειώσει, καθώς ο επερχόμενος Φορτούνης με υπέροχο ψηλό σου στην κίνηση, έστειλε την μπάλα στο «γάμα» για το 1-0!

Το γκολ αυτό πάντως άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα, καθώς οι «Ερυθρόλευκοι» έδωσαν μέτρα και ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το ματς και κράτησε μπάλα, κάτι που ήταν αδύνατον να κάνει στο πρώτο 20λεπτο. Οι Πράσινοι μάλιστα έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 33’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χατζηγιοβάνη ο Κουρμπέλης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Το ημίχρονο ωστόσο έκλεισε με μία ακόμα καλή στιγμή για τους Πειραιώτες, όταν ο Ζαγαρίτης πρόλαβε με τρομερό τάκλιν την τελευταία στιγμή τον Ραντζέλοβιτς, πριν γράψει το 2-0 από κοντά!

Στο δεύτερο ημίχρονο παρακολουθήσαμε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, καθώς μετά τις αλλαγές του Μπόλονι ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο Ολυμπιακός οπισθοχώρησε πάρα πολύ και δεν απειλούσε. Οι Πράσινοι όσο περνούσε η ώρα κέρδιζαν μέτρα και στο 57’ έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία, όταν ο Μαουρίσιο δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά, ενώ στο 59’ ο Σα έκανε μία τρομερή απόκρουση στην κοντινή προβολή του Χατζηγιοβάνη!

Οι Πειραιώτες έμοιαζαν πάρα πολύ κουρασμένοι από το 60’ και ο Παναθηναϊκός παίζοντας στο μισό γήπεδο, πίεζε και άξιζε την ισοφάριση. Μάλιστα, στο 77’ έφτασαν και μία… ανάσα από το 1-1, όταν ο Καρλίτος συνεργάστηκε με τον εξαιρετικό Ζαγαρίτη, αυτός έβγαλε τη σέντρα η  μπάλα κόντραρε και πήγε στον αμαρκάριστο Μακέντα, που από το μισό μέτρο και σε κενή εστία, κατάφερε να αστοχήσει.

Το τελευταίο δεκάλεπτο το μομέντουμ του αγώνα δεν άλλαξε σημαντικά, οι Πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και να ψάχνουν το γκολ, έχασε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία στο 95’ με τον Καρλίτος, όμως ο Ολυμπιακός λόγω εμπειρίας, τύχγς και Σα, άντεξε και πήρε μία… χρυσή νίκη για λόγους βαθμολογικούς και ψυχολογικούς!

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:

Ο Πέδρο Μαρτίνς, λόγω των πολλών απουσιών, παρουσίασε μία… πειραματική ενδεκάδα, με σύστημα 4-4-1-1 και χωρίς καθαρό σέντερ φορ. Στην κορυφή βρισκόταν κυρίως ο Μασούρας και ενίοτε ο Φορτούνης. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σα, στην άμυνα οι Ντρέγκερ, Σεμέδο, Σισέ και Ραφίνια στα χαφ οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά και μπροστά οι Ραντζέλοβιτς, Μασούρας – Φορτούνης. Πρώτη αλλαγή ήταν στο 66’ ο Σουντανί αντί του Ραντζέλοβιτς που κουράστηκε και στο 77’ τον Πέπε αντί Καμαρά. Στα τελευταία λεπτά πέρασαν και ο Λοβέρα αντί του Φορτούνη και ο Ανδρούτσος αντί του Μασούρα.

Σε… πειράματα όμως προχώρησε και ο Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος επέλεξε το 4-3-3 με τον Χουανκάρ αριστερό χαφ. Στην εστία ήταν ο Διούδης, στην άμυνα οι Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρας και Ζαγαρίτης, στα χαφ οι Κουρμπέλης, Μαουρίτσιο, Χουνκάρ, στα άκρα οι Χατζηγιοβάνης, Καρλίτος και κορυφή ο Μακέντα.  Στην ανάπαυλα πάντως του ημιχρόνου ο Ρουμάνος προχώρησε σε διπλή αλλαγή, βάζοντας τον Σαβιέρ αντί του Χουανκάρα στα χαφ και του Αλεξανδρόπουλου αντί του Σένκεφελντ, με τον Κουρμπέλη να γυρίζει στόπερ. Στο 60 ‘ πέρασε και ο Βιγιαφάνες αντί του Χατζηγιοβάνη.

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags