Facebook Pixel "Λουτσέσκου αντί για Μαρτίνς - Καλά έκανε ο Χατζηγιοβάνης"!
| 2020-11-23 12:19:00

"Λουτσέσκου από Μαρτίνς - Καλά έκανε ο Χατζηγιοβάνης - Mαζί ΑΕΚ-ΟΣΦΠ - Πίσω Σωκράτης, Μανωλάς"!

Οι Μιχείες
"Λουτσέσκου από Μαρτίνς - Καλά έκανε ο Χατζηγιοβάνης - Mαζί ΑΕΚ-ΟΣΦΠ - Πίσω Σωκράτης, Μανωλάς"!

Μία άκρως ενδιαφέρουσα και απολαυστική συνέντευξη φιλοξένησε την Κυριακή το απόγευμα η εκπομπή του sportdog στον Alpha 9.89 "Μιχίες" με τον Ευάγγελο Μίχο.

Καλεσμένος ήταν ο Γιάννης Παπαδημητρίου, πρώην ποδοσφαιριστής και επί χρόνια στέλεχος στην ομάδας της Ξάνθης. Μάλιστα, δεν ήταν μόνο ο τεχνικός διευθυντής, αλλά λειτουργούσε και ως αθλητικός διευθυντής στον σύλλογο τα τελευταία χρόνια.

Ο Γιάννης Παπαδημητρίoυ λοιπόν μίλησε για την κατάσταση που βιώνουν οι ομάδες στην εποχή του κορωνοϊού, για το ντέρμπι του Γ. Καραϊσκάκης και την τεσσάρα της AΕΚ, αλλά και τη μάχη του φετινού πρωταθλήματος, όπου δίνει προβάδισμα σε Ολυμπιακό και AΕΚ. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα και στο νέο μοντέλο του ΠΑOΚ με νεαρούς παίκτες και τον Πάμπλο Γκαρσία στο τιμόνι.

Απολαύστε ολόκληρη τη συνέντευξη του στην εκπομπή του sportdog στον Alpha 9.89 "Μιχείες", την οποία ακούμε κάθε Σαββατοκύριακο 18.00-20.00:

Για τον σύνθετο ρόλο του στην Ξανθη τα τελευταία χρόνια: "Εγώ έκανα τις προτάσεις μου και ο κύριος Πανόπουλος που ήταν ο ιδιοκτήτης αποφάσιζε. Όσον αφορά τις Ακαδημίες, εγώ έκανα τις κινήσεις μου, αλλά πάντα ενημέρωνα τον ιδιοκτήτη που είχε και τον τελευταίο λόγο. Ο κύριος Πανόπουλος ήταν πάντα παρών στην Ξανθη και τα τελευταία χρόνια κάπου κουράστηκε".

Για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο και τα μειωμένα έσοδο στις ομάδες: "Ο κορωνοϊός είναι ένας αστάθμητος παράγοντας. Κανένας δεν το περίμενε, κανένας δεν μπορούσε να το προβλέψει. Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ένα πρωτόκολο. Όλες οι ομάδες πρέπει να ετοιμάζονται με διάφορα πλάνα. Αν μειωθεί και το τηλεοπτικό συμβόλαιο, θα υπάρχει πρόβλημα στην Ελλάδα. Αλλά οι σύλλογοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τα χειρότερα".

Για την πρότασή του να έρθει στην Ξανθη ο Ραζβάν Λουτσέσκου και στη συνέχεια του Μίλαν Ράσταβατς: "Σέβομαι τη δουλειά του προπονητή, είναι μία δύσκολη δουλειά και χρειάζεται πολυδιάστατο μυαλό για να τα καταφέρεις. Είναι άλλωστε και ο άμεσος συνεργάτης μου. Η πορεία του Λουτσέσκου και στην Ξανθη και στην Ελλάδα γενικότερα, έδειξε πως είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Και η εξέλιξη του Ράσταβατς είναι σημαντική και με όσα βλέπω στον Αστέρα, θεωρώ ότι θα αλλάξει και αυτός επίπεδο".

Για τη φετινή AΕΚ: "Η AΕΚ φέτος έχει ένα αναβαθμισμένο και γεμάτο ρόστερ. Έχει ρόστερ πρωταθλητισμού και είναι φανερό πως έχει γεμίσει τα κενά της σε σχέση με πέρυσι. Ο Καρέρα έχει περισσότερες επιλογές για να κερδίζει τα παιχνίδια. Έκανε μεταγραφές που δείχνουν ξεκάθαρα ότι θέλει να πετύχει τον στόχο της. Ο Καρέρα είναι δεύτερο χρόνο στην ομάδα, γνωρίζει το πρωτάθλημα και ξέρει τι θα βρει μπροστά του σε κάθε παιχνίδι. Πλέον η AΕΚ έχει ρόστερ για να συνεχίσει και στους τρεις στόχους της".

"Πιο δύσκολο αυτό που έκανε ο Λουτσέσκου"

Ανάμεσα σε Ραζβάν Λουτσέσκου και Πέδρο Μαρτίνς: "Οι επιλογές δεν γίνονται με βάσει τα ονόματα, αλλά σε σχέση με το πλάνο που έχεις και τι ποδόσφαιρο θέλεις να παίξεις. Αλλά μιλάμε για δύο προπονητές άκρως πετυχημένους. Ο Μαρτίνς έχει αλλάξει και έχει βελτιωθεί, ειδικά σε σχέση με την πρώτη του χρονιά όπου έπαιζε άλλο στυλ ποδοσφαίρου. Έκανε πιο αθλητικό τον Ολυμπιακό και τον βελτίωσε αμυντικά. Αν προηγηθεί στο σκορ, μπορεί να το κρατήσει. Είναι δουλειά προπονητή. Κυριάρχησε στην Ελλάδα και στέκεται στην Ευρώπη παίζοντας το ίδιο ποδόσφαιρο.

Αυτό που έκανε ο Λουτσέσκου στον ΠΑOΚ ήταν πιο δύσκολο και μεγαλύτερη επιτυχία, καθώς πήγε σε μία ομάδα που είχε χρόνια να πάρει πρωτάθλημα. Αμφισβητήθηκε πάρα πολύ όταν πήγε, ωστόσο έβαλε τη σφραγίδα του στην ομάδα του ο Ρουμάνος. Ο Λουτσέσκου το έστησε από το μηδέν και γι' αυτό θεωρώ πιο δύσκολο αυτό που έκανε".

Για το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "Το δίκαιο αποτέλεσμα στο ντέρμπι θα ήταν η ισοπαλία, όμως μη ξεχνάμε πως ο Oλυμπιακός δύο μέρες πριν το ντέρμπι έχασε και τους δύο σέντερ φορ του. Αν έκανε 1-1 θα ήταν μία τεράστια απώλεια για τους Ερυθρολεύκους. Και θα οφειλόταν στον κορωνοϊό. Θα δούμε πολλά φέτος και είναι και θέμα τύχης! Αν η AΕΚ για παράδειγμα δεν είχε σε ένα ντέρμπι βασικούς παίκτες που κόλλησαν κορωνοϊό, θα είχε πρόβλημα. Και σκεφτείτε κάτι αντίστοιχο να γίνει σε κάποια μικρή ομάδα. Όλες οι ομάδες πηγαίνουν εβδομάδα - εβδομάδα πλέον!

Ο Oλυμπιακός έπαιξε με πολλές απουσίες, αλλά έχει ένα γκρουπ που γνωρίζεται καλά με τον ίδιο προπονητή. Όταν προηγηθεί, δύσκολα δέχεται γκολ και αυτό το έχει κερδίσει πλέον. Ο Παναθηναϊκoς φοβήθηκε και σεβάστηκε πάρα πολύ τον αντίπαλό του και αυτό φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Όταν έγιναν αλλαγές σε τακτική και πρόσωπα στο δεύτερο και βγήκε να παίξει ο Παναθηναϊκoς, δημιούργησε τρεις μεγάλες ευκαιρίες και θα μπορούσε να κάνει το 1-1".

Για τον Κώστα Φορτούνη: "Κεφάλαιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι σε καλή κατάσταση, όπως φάνηκε και με την Εθνική. Βέβαια, ο Μαρτίνς που τον ζει καθημερινά, έχει τον τρόπο να κερδίσει πράγματα από αυτόν. Η διαχείριση είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε έναν ποδοσφαιριστή. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και ο χρόνος που πήρε στην Εθνική, είναι σε καλό φεγγάρι και βοηθάει τις ομάδες του. Η ποιότητά του είναι δεδομένη".

Για τον Παναθηναϊκό: "Στους Μακέντα και Καρλίτος γίνεται εύκολη κριτική. Ο Παναθηναϊκος ανέβασε το μπάτζετ για να πετύχει τους στόχους του το καλοκαίρι, όμως ρίσκαρε πάρα πολύ και δεν του βγήκε. Δεν προσέφερε το κλαμπ στους παίκτες, από την αρχή της χρονιάς, για να δείξουν το ταλέντο τους. Θα πρέπει να κρίνουμε την ομάδα από όταν ήρθε ο Λάζλο Μπόλονι που είναι ένας μεγάλος προπονητής. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να κριθούν οι ποδοσφαιριστές. Βέβαια, ο Παναθηναϊκος έχει μείνει πίσω, αλλά αργά ή γρήγορα θα βρει τον δρόμο του. Και δεν πιστεύω ότι θα χάσει τον στόχο της Ευρώπης. Θα τον διεκδικήσει μέχρι τέλους. Πρόκειται πάντως για μία καινούρια ομάδα και χρειάζεται χρόνο. Ειδικά από τη στιγμή που έχασε χρόνο και στην αρχή της χρονιάς. Η ομάδα είχε βελτιωθεί στις τελευταίες σεζόν με τους Δώνη - Νταμπίζα, όμως φέτος χάθηκε χρόνος".

"Καλά έκανε ο Χατζηγιοβάνης"

Για το... επεισόδιο Χατζηγιοβάνη- Μπόλονι και τα εσωτερικά προβλήματα στον Παναθηναϊκό: "Δείχνει προσωπικότητα αυτό που έκανε ο Χατζηγιοβάνης και δεν με πειράζει. Δείχνει ότι θέλει να παίξει και να βοηθήσει. Στο ποδόσφαιρο οι προσωπικότητες βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά και όχι τα καλά παιδιά. Αυτά συμβαίνουν όταν υπάρχει πίεση και δεν έρχονται τα αποτελέσματα.

Ο Παναθηναϊκoς τα τελευταία χρόνια δεν είχε στόχους, λόγω του BAN από την Ευρώπη και δημιουργήθηκε μία λάθος νοοτροπία, καθώς στο αγωνιστικό τμήμα ένιωθαν ότι δεν έχουν καμία ευθύνη. Έπαιζαν για να παίζουν και αυτό δημιουργεί μία προβληματική κατάσταση. Όλο αυτό χτίζεται μία λάθος νοοτροπία και δεν είναι εύκολο να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη. Ο Μπόλονι πάντως θα το βελτιώσει όλο αυτό".

Για τους Αλεξανρόπουλο - Ζαγαρίτη: "Ο Αλεξανδρόπουλος ήταν καλός γιατί έπαιζε δίπλα στον Μαουρίσιο κόντρα στον Ολυμπιακό. Και ο Ζαγαρίτης ήταν πολύ καλός. Αλλά χρειάζεται μία ισορροπία. Θα πρέπει οι μικροί να μπουν μέσα σε ένα γκρουπ και να παίξουν, δεν γίνεται να βγουν μόνοι τους μπροστά".

"Ολυμπιακός και ΑΕΚ για πρωτάθλημα"

Για το φαβορί στο φετινό πρωτάθλημα: "Oλυμπιακός και AΕΚ θα διεκδικήσουν επί ίσοις όρους το πρωτάθλημα. Η AΕΚ έχει ενισχυθει και μου βγάζει έναν ενθουσιασμό. Ο Oλυμπιακός είναι η ίδια ομάδα και πρέπει να καλύψει τα κενά μόνο των Τσιμίκα και Γκιλιέρμε. Ο Ραφίνια καλύπτει τον Ομάρ. Αν καλύψει αυτά τα δύο κενά, ο Oλυμπιακός θα διατηρήσει τη δυναμική του. Και θα πρέπει βέβαια και ο Μαρτίνς να βρει κίνητρο στους παίκτες του, αφού πήραν και πέρυσι τον τίτλο. Θεωρώ πως αυτές οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Ο ΠΑOΚ έχει κάνει μία ανανέωση, έχει αλλάξει ρόστερ και προπονητή και έχει πάρει ένα ρίσκο. Θα δούμε πώς θα του βγει όλο αυτό στην πορεία.

Ο ΠΑOΚ έχει επενδύσει πολλά χρήματα στις Ακαδημίες και έχει καλούς νέους παίκτες. Άργησε να πάει σε αυτό μοντέλο. Όμως τώρα η αλλαγή έγινε κάθετα. Θα μπορούσε πάντως να το κάνει και νωρίτερα. Στη Βόρεια Ελλάδα έχει μαζέψει ό,τι καλύτερο υπάρχει".

Για το αν ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν έτοιμος για τον ΠΑOΚ: "Ο ΠΑOΚ το έχει ξανακάνει αυτό, με τον Βλάνταν Ίβιτς και τότε του βγήκε αυτή η επιλογή. Το ίδιο ευελπιστούν και με τον Πάμπλο Γκαρσία. Ξέρει το κλαμπ, δεν χρειάζεται προσαρμογή και έχει προσωπικότητα. Τώρα είναι στο χέρι του όμως για να πετύχει, γιατί δεν αρκούν όλα τα παραπάνω. Τα πάντα θα φανούν στο γήπεδο. Το πρότζεκτ όμως ότι γυρίζουν στα νέα παιδιά και παίρνουν έναν προπονητή που τα ξέρει καλά, δείχνει μία νέα λογική στον σύλλογο.  Ο Γκαρσία ξεκινάει σε ένα κλαμπ που το ξέρει και κάτω από τις καλύτερες συνθήκες γι' αυτόν".

"Να γυρίσουν Μανωλάς και Παπασταθόπουλος"

Για την Εθνική και τον Τζον Φαν’τ Σιπ: "Θεωρώ πως εκ του αποτελέσματος, η ομάδα απέτυχε στο Nations League. Έπρεπε να πάρει την άνοδο και να περάσει σε αυτόν τον όμιλο. Από τη στιγμή που χτίστηκε αυτή η ομάδα, από τα φιλικά κιόλας, δημιουργεί ευκαιρίες, αλλά δεν έχει το εύκολο γκολ. Σε αυτό δεν ξέρω αν φταίει ο ίδιος ο προπονητής. Παυλίδης και Γιακουμάκης ίσως στο μέλλον μπορούν να σηκώσουν το βάρος, αλλά για την ώρα ακόμα χτίζουν την καριέρα τους. Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή τόσες επιλογές στην επίθεση. Η Εθνική έχει πολύ ταλέντο, σε πολλές θέσεις και παιδιά που παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Βλαχοδήμος, Φορτούνης, Μάνταλος, Μπακασέτας, Λημνιός, Τσιμίκας. Δεν γίνεται να χαλάμε συνέχεια τις ομάδες. Θα πρέπει να στηριχθεί η ομάδα και να μη ξεκινήσουμε πάλι από το μηδέν. Έχουν γίνει πάντως λάθη και θα πρέπει να βρεθούν. Να γεννήσουμε σέντερ φορ δεν γίνεται, αλλά να βελτιώσουμε τα λάθη μας γίνεται.

Και θεωρώ ότι θα πρέπει να βρεθεί μία χρυσή τομή και να επιστρέψουν οι Μανωλάς και Παπασταθόπουλος, παρότι δεν φάνηκε να υπάρχει αμυντικό πρόβλημα. Δεν γινόταν άλλωστε σε αυτόν τον όμιλο να υπάρχει πρόβλημα στην άμυνα. Άλλες ομάδες ζηλεύουν να έχουν τέτοια παιδιά και εμείς τους έχουμε εκτός Εθνικής. Δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια να μην τους υπολογίζουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Kλείδωσε: Aυτός θα είναι ο αντι-Τσιμίκας στον Ολυμπιακό - Κλείνει άμεσα - "Τελειώνει" τον Χολέμπας

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags