Champions League - Ολυμπιακός: Η Πόρτο νίκησε με 2-0 της Μαρσέιγ εκτός έδρας και πήρε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στον όμιλο του Ολυμπιακού, φτάνοντας τους 9 βαθμούς και αφήνοντας τους Πειραιώτες στους 3.

Η Ρεάλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της βραδιάς, επικρατώντας της Ίντερ με 2-0 στο Μιλάνο, ενώ τεράστια έκπληξη πέτυχε και η Αταλάντα, που νίκησε με 2-0 στην έδρα της Λίβερπουλ που αγωνίστηκε με βασικό τον Κώστα Τσιμίκα.Οι Ιταλοί δίνουν μάχη για την πρόκριση με τον Άγιαξ, ο οποίος έκαμψε με 3-1 την αντίσταση της Μίντιλαντ.

Η Μπάγερν εξασφάλισε την πρόκριση με νίκη 3-1 επί της Σάλτσμπουργκ, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης έμεινε στο 0-0 με τη Λοκομοτίβ Μόσχας.

Τα αποψινά αποτελέσματα:

Ατλέτικο Μαδρίτης - Λοκομοτίβ Μόσχας 0-0

Μπάγερν Μονάχου - Ζάλτσμπουργκ 3-1 (42' Λεβαντόβσκι, 52' Κομάν, 67' Σανέ / 73' Μπερίσα)

Γκλάντμπαχ - Σαχτάρ Ντόνετσκ 4-0 (17' πεν. Στιντλ, 34' Ελβέντι, 45+1' Εμπολό, 77' Βεντ)

Ίντερ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-2 (7' πεν. Αζάρ, 59' Ροντρίγκο)

Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Σίτι 0-1 (36' Φόντεν)

Μαρσέιγ - Πόρτο 0-2 (39' Ζαϊντού, 72' πεν. Ολιβέιρα)

Άγιαξ - Μίντιλαντ 3-1 (47' Γκράβενμπερχ, 49' Μαζραουί, 67' Νέρες / 81' πεν. Μαμπίλ)

Λίβερπουλ - Αταλάντα 0-2 (60' Ίλιτσιτς, 64' Γκόσενς)

Αναλυτικά:

3ος όμιλος

Η Πόρτο εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Ολυμπιακού από τη Μάντσεστερ Σίτι και ξέφυγε από τους Πειραιώτες στη βαθμολογία. Οι Πορτογάλοι επιβλήθηκαν με 2-0 εκτός έδρας της Μάρσειγ χάρη σε γκολ των Ζαίντού και Ολιβέιρα. Έτσι, βρίσκονται πίσω μόνο από την πρωτοπόρο Σίτι (12 βαθμοί), καθώς έφτασαν τους 9 βαθμούς και άφησαν τον Ολυμπιακό στους 3 και τη Μαρσέιγ χωρίς πόντο. Με αυτά τα δεδομένα, ο Ολυμπιακός θέλει μόνο νίκη στην έδρα της Μαρσέιγ την επόμενη (5η αγωνιστική) και ταυτόχρονα ήττα της Πόρτο από τη Σίτι για να ελπίζει σε πρόκριση.

1ος Όμιλος

Δίχως να εντυπωσιάσει, η Μπάγερν Μονάχου νίκησε με 3-1 τη Σάλτσμπουργκ και ανέβηκε στους 12 βαθμούς, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την πρόκριση. Η Λοκομοτίβ Μόσχας απέσπασε ισοπαλία (0-0) στη Μαδρίτη από την Ατλέτικο και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης. Η Ατλέτικο έχει 5 βαθμούς, η Λοκομοτίβ 3 και η Σάλτσμπουργκ διατηρεί μαθηματικές ελπίδες, ούσα στον έναν πόντο.

2ος Όμιλος

Η Γκλάντμπαχ "συνέτριψε" με 4-0 τη Σαχτάρ και είναι το αφεντικό του ομίλου με 8 βαθμούς. Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης, κερδίζοντας το ντέρμπι με την Ίντερ με 2-0 στο Μιλάνο χάρη σε γκολ των Αζάρ και Ροντρίγκο. Οι Μαδριλένοι έφτασαν τους 7 βαθμούς, η Σαχτάρ παρέμεινε στους 4 και η Ίντερ βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο, έχοντας μόλις 2 βαθμούς και ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης.

4ος Όμιλος

Η πρεμιέρα του Κώστα Τσιμίκα στη βασική ενδεκάδα της Λίβερπουλ στο Champions League δεν συνοδεύτηκε από θετικό αποτέλεσμα, αφού η Αταλάντα πήρε τεράστια νίκη μέσα στο Άνφιλντ με 2-0 έχοντας ως σκόρερ τους Ίλισιτς και Γκόσενς. Στο έτερο ματς του ομίλου, ο Άγιαξ "ζευγάρωσε" τις νίκες του επί της Μίντιλαντ, την οποία νίκησε με 3-1. Η Λίβερπουλ παρέμεινε στην κορυφή με 9 βαθμούς, Άγιαξ και Αταλάντα δίνουν μάχη ισοβαθμώντας στους 7 πόντους, ενώ η Μίντιλαντ έμεινε και μαθηματικά στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό.