Facebook Pixel ΑΕΚ - Πάπα Μπούμπα Ντιόπ: Συγκλονίζει ο Γεωργέας για Ντιόπ: "Έπεσα από τα σύννεφα! Ήταν χαφάρα"
| 2020-11-30 20:34:00

Συγκλονίζει ο Γεωργέας για Ντιόπ: "Έπεσα από τα σύννεφα! Χαφάρα-Από τους καλύτερους ξένους της ΑΕΚ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Συγκλονίζει ο Γεωργέας για Ντιόπ: "Έπεσα από τα σύννεφα! Χαφάρα-Από τους καλύτερους ξένους της ΑΕΚ"

ΑΕΚ - Πάπα Μπούμπα Ντιόπ: Στη σελίδα με τα στοιχεία του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ στο transfermarkt, δίπλα από την ασπρόμαυρη φωτογραφία, υπάρχουν σε πρώτο πλάνο οι τρεις μεγάλοι τίτλοι που κατέκτησε στην καριέρα του. Ανάμεσα στο Κύπελλο Αγγλίας με την Πόρτσμουθ (2008) και το πρωτάθλημα Ελβετίας με την Γκρασχόπερ (2001) δεσπόζει και το Κύπελλο Ελλάδας με την ΑΕΚ, στην οποία άφησε το στίγμα του τη σεζόν 2010-2011.

Ο ήρωας της Σενεγάλης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2002 έφυγε στα 42 του και ανάγκασε τη FIFA να τον αποχαιρετήσει με τιμές και το μήνυμα «μια φορά ήρωας, για πάντα ήρωας» στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Το βιογραφικό είναι γεμάτο από σταθμούς, καθώς αγωνίστηκε στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης όπως η Πρέμιερ Λιγκ και η Λιγκ 1, ενώ κατέγραψε συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία μέτρησε 325 παιχνίδια, σκόραρε 31 φορές και μοίρασε 7 ασίστ. Μία από αυτής ήταν η θρυλική ντρίπλα στο καπνογόνο και η πάσα στον Μπλάνκο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Συγκλονισμένος με την απώλεια του Ντιόπ εμφανίστηκε μιλώντας στο Sportdog ο Νίκος Γεωργέας. «Ήταν από τους καλύτερους ξένους και από τα καλύτερα παιδιά που πέρασαν από την ομάδα. Ήταν ο αγαθός γίγαντας. Πέσαμε από τα σύννεφα. Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ, γιατί είχε αφήσει θετικότατες εντυπώσεις και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Ήταν άνθρωπος με ήθος. Δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα. Έχουν περάσει και άλλοι παίκτες από την ομάδα, αλλά μου είχε κάνει εντύπωση πως ένας τέτοιος παίκτης που έκανε καριέρα, είχε βάλει γκολ σε Μουντιάλ και ήρθε στην Ελλάδα. Δεν το έπαιξε ποτέ βεντέτα. Ήταν εκπληκτικός», θυμάται ο βετεράνος αμυντικός.

Ο Γεωργέας ήταν από τους παίκτες εργάτες της ΑΕΚ, οι οποίοι όποτε υπήρχε ανάγκη κάλυπταν κενές θέσεις στο χορτάρι. Είχε αναλάβει το ρόλο του ανασταλτικού μέσου, τον οποίο κατείχε στην καριέρα του ο Ντιόπ. Οπότε οι εντυπώσεις του ως συμπαίκτης του αείμνηστου Σενεγαλέζου στις προπονήσεις και στα παιχνίδια αποτελούν πολύτιμη μαρτυρία για το παιχνίδι του.

«Ενώ ήταν πολύ ψηλός (1,94 μ.) ήταν πάρα πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια. Γι'αυτό ξεχώριζε. Είχε τεχνική και ήταν άψογος στη θέση του. Διέθετε πολύ καλά χτυπήματα. Ήταν πλήρης. Στο παιχνίδια καθοδηγούσε. Δεν κορόιδευε, έτρεχε ακόμα και αν δεν ήταν καλά. Προσπαθούσε έπεφτε με πάθος στη μπάλα. Πραγματικό παράδειγμα. Δεν ήταν απλά χαφ. Ήταν χαφάρα», καταγράφει ο Καλαματιάνος.

Το στυλ του «βουνού» παρομοιάστηκε με αυτό του Πατρίς Βιεϊρά. «Έπαιζαν και οι δύο στητοί. Οι ψηλοί συνήθως σκύβουν. Αυτοί είχαν αρχοντικό στυλ», επισημαίνει ο Νίκος Γεωργέας.

Στην πατρίδα του Ντιόπ η συγκίνηση είναι μεγάλη, όπως αναφέρει στο Sportdog ο πρόξενος της Σενεγάλης στην Ελλάδα, Ανδρέας Ποταμιάνος. «Ήταν ένα μεγάλο αστέρι. Τον είχαμε γνωρίσει. Είχε επισκεφτεί το προξενείο, όταν έπαιζε στην ΑΕΚ. Ήταν ένα συμπαθέστατο παιδί», σημειώνει και αποκαλύπτει, ότι το προξενείο θα τελέσει μνημόσυνο στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τεράστια βόμβα Μελισσανίδη! Έλληνας ο Νο1 στη λίστα για αντι-Καρέρα - Όνομα που δεν φαντάζεστε!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags