Facebook Pixel Μαρσέιγ - Ολυμπιακός: Εκτέλεση από τα 11 βήματα! VARεσαν τον Ολυμπιακό με δύο πέναλτι (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2020-12-01 23:44:00

Εκτέλεση από τα 11 βήματα! VARεσαν τον Ολυμπιακό με δύο πέναλτι, ζωντανός για Europa (ΒΙΝΤΕΟ)

του Παναγιώτη Νικολάου
Εκτέλεση από τα 11 βήματα! VARεσαν τον Ολυμπιακό με δύο πέναλτι, ζωντανός για Europa (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαρσέιγ - Ολυμπιακός: Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Μαρσέιγ με 2-1, σε ένα ματς με πρωταγωνιστές... τον διαιτητή Χιλ Μανθάνο και το VAR, που έδωσαν δύο οριακά πέναλτι υπέρ των Γάλλων!

Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με φοβερό γκολ του Καμαρά στο 33', όμως δέχθηκαν δύο τέρματα από τον Παγιέ με πέναλτι (55', 75'), αμφότερα με υπόδειξη μέσω του VAR. Στην πρώτη περίπτωση ο Σισέ ανατρέπει τον Τοβέν σε μια φάση που είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς το αν το μακράρισμα έχει γίνει μέσα ή έξω από την περιοχή. Αντίστοιχα, το δεύτερο πέναλτι δίνεται για χέρι του Ραφίνια, αλλά κανένα ριπλέι δεν δείχνει ξεκάθαρα το αν ο Βραζιλιάνος πατά στη γραμμή της περιοχής ή όχι!

Ο Ολυμπιακός έχασε κάθε ελπίδα πρόκρισης για την επόμενη φάση του Champions League, αλλά κρατά την τύχη στα χέρια του αναφορικά με την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League. Παρά την ήττα, που έφερε τη Μαρσέιγ ισόβαθμη με τον Ολυμπιακό στους 3 πόντους, οι Ερυθρόλευκοι υπερέχουν στην ισοβαθμία εξαιτίας του εκτός έδρας γκολ που πέτυχαν (2-2 τα γκολ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις).

Κάτι που σημαίνει πως την τελευταία αγωνιστική ο Ολυμπιακός θέλει καλύτερο ή ίδιο αποτέλεσμα από τη Μαρσέιγ για να τερματίσει τρίτος. Οι Πειραιώτες υποδέχονται την Πόρτο στο Φάληρο στις 9 Δεκεμβρίου, ενώ η Μαρσέιγ παίζει στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3. Ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τετράδα στην άμυνα τους Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ και Χολέμπας από δεξιά προς αριστερά. Την τριάδα του άξονα συνέθεσαν οι Μπουχαλάκης, Εμβιλά και Μαντί Καμαρά, με τους Φορτούνη και Βρουσάι να πλαισιώνουν τον μοναδικό προωθημένο, Ελ Αραμπί.

Ο Αντρέ Βίλας Μπόας κατέβασε τη Μαρσέιγ με τον ίδιο σχηματισμό (4-3-3). Τερματοφύλακας ο Μανταντά, δίδυμο στόπερ οι Τσαλέτα-Τσαρ και Άλβαρο, δεξί μπακ ο Σακάι και αριστερό ο Αμαβί. Στον άξονα έπαιξαν οι Μπουμπακάρ Καμαρά, Κουζάνς και Ρονζιέ, με τον Μπενεντέτο στην κορυφή της επίθεσης και τους Τοβέν, Παγιέ στα άκρα.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι δίνοντας έμφαση στο πώς θα κλείσει τους χώρους ώστε να χτυπήσει στην κόντρα. Στα πρώτα λεπτά η Μαρσέιγ πήρε την κατοχή της μπάλας δίχως να μετουσιώσει την υπεροχή της σε κάποια κλασική ευκαιρία, με εξαίρεση μια "πονηρή" σέντρα του Αμαβί στο 9' που κατέληξε στον Παγιέ, ο οποίος σούταρε άουτ. Ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο 13' με κεφαλιά του Ελ Αραμπί έπειτα από σέντρα του Φορτούνη, που μπλόκαρε ο Μανταντά.

Το διάστημα 15'-30' ήταν "άγονο" για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχασε τη μάχη του κέντρου και δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου την μπάλα στα πόδια του. Στο 19' η μπάλα έφτασε στον Τοβέν που πλάσαρε αδύναμα, με τον Σα να μπλοκάρει, ενώ ένα διαγώνιο σουτ του Ρονζιέ στο 30' πέρασε άουτ.

Από το 30' και έπειτα ο Ολυμπιακός άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα και μάλιστα λίγο έλειψε να σκοράρει. Στο 31' οι Πειραιώτες έφυγαν στην κόντρα και ο Φορτούνης σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία με κακή πάσα στον Ελ Αραμπί που περίμενε απλώς να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα στη μικρή περιοχή. Τελικά το γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε δύο λεπτά αργότερα. Στο 33' ο Φορτούνης πέρασε κάθετη μπαλιά για τον Βρουσάι, αυτός κράτησε την μπάλα στα αριστερά, πάτησε περιοχή και την κατάλληλη στιγμή "έσπασε" την μπάλα στον Καμαρά. Αυτός έκανε μια προσποίηση και εν συνεχεία έπιασε έναν "κεραυν¨ο με το αριστερό εκτός περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε άσχημα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ισοφαρίστηκε... από το πουθενά. Στο 53' ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι για τη Μαρσέιγ με τη βοήθεια του VAR έπειτα από μαρκάρισμα του Σισέ στον Τοβέν. Ο Παγιέ το εκτέλεσε ευστοχα και ισοφάρισε σε 1-1 για τη Μαρσέιγ στο 55', πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της γαλλικής ομάδας στο φετινό Champions League.

Το γκολ των Γάλλων ακολούθησε ένα διάστημα με χαμηλό ρυθμό, κατά το οποίο έγινε παιχνίδι κέντρου με αρκετά λάθη εκατέρωθαν και δυναμικά μαρκαρίσματα. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του έκλεινε μεν τους χώρους αποτελεσματικά, αλλά αδυνατούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να δημιυργήσει ευκαιρίες.

Στο 72' το παιχνίδι πήρε... φωτιά, καθώς ο διαιτητής Χιλ Μανθάνο σφύριξε δεύτερο πέναλτι για τη Μαρσέιγ, εξίσου οριακό! Ο Ρονζιέ σούταρε από μακριά, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Ραφίνια και τον διαιτητή να υποδεικνύει αρχικά φάουλ. Ωστόσο, το VAR ειδοποίησε τον Μανθάνο ότι ο Ραφίνια πατούσε στη γραμμή της περιοχής κι έτσι η απόφαση άλλαξε σε πέναλτι. Η φάση είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς κανένα ριπλέι δεν έδειξε ξεκάθαρα το αν ο Ραφίνια πατά στη γραμμή ή όχι! Στο 75' ο Παγιέ εκτέλεσε και ευστόχησε για δεύτερη φορά, "γράφοντας" το 2-1 για τη Μαρσέιγ.

Ο Ολυμπιακός δεν βγήκε σύσσωμος μπροστά για το γκολ της ισοφάρισης, αφού ακόμα και με το εις βάρος του 2-1 υπερείχε της Μαρσέιγ σε ισοβαθμία, ενώ ένα τρίτο γκολ των Γάλλων θα ήταν... καταστροφή. Πάντως, οι Ερυθρόλευκοι είχαν μια τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 93', όταν ο Σισέ βρέθηκε λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και σούταρε δυνατά έχοντας το τέρμα στο... έλεός του, αλλά ο Άλβαρο έσωσε τη Μαρσέιγ με προβολή αυτοθυσίας.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Σακάι, Τσαλέτα-Τσαρ, Άλβαρο, Αμαβί, Ρονζιέ (85' Γκέιγ), Καμαρά, Κουζάνς (56' Σανσόν), Τοβέν (90'+5' Ακέ), Μπενεντέτο (46' Ζερμέν), Παγέτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια, Σισέ, Σεμέδο, Χολέμπας, Εμβιλά (79' Μασούρας), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βρουσάι (90'+2' Σουντανί), Φορτούνης, Αραμπί.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags