Facebook Pixel Sportdog.gr | VARάτε με κι ας κλαίω…
| 2020-12-05 04:33:00

VARάτε με κι ας κλαίω…

Sportdog Team
VARάτε με κι ας κλαίω…

Σε μία κοινωνία που συχνά ανάγει τους διαιτητές σε «εγκληματίες» και θεωρεί την πολυπλοκότητα των κανονισμών του ποδοσφαίρου ως περιττή ταλαιπωρία, το VAR ήρθε στην ζωή μας το 2016 για να διευκολύνει το έργο διαιτητών και βοηθών και να διαλευκάνει περιπτώσεις διαφθοράς, που συχνά περνούσαν απαρατήρητες μέχρι η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο. Τέσσερα χρόνια μετά η τεχνολογία γνωρίζει σχεδόν καθημερινό αφορισμό και διχάζει κοινό, παίκτες και προπονητές.

Αν διαφωνείς κάθετα με το VAR και την εισαγωγή του στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, πίστεψε με σε καταλαβαίνω. Δεν μιλάμε για μια ομαλή μετάβαση σε μία νεά τεχνολογική εποχή, αλλά για ένα καθολικό νέο σύστημα κανόνων κι ελέγχων, που κλέβουν από το αγαπημένο μας άθλημα την άγρια ομορφιά του. Την αμφιβολία υπέρ του επιτιθέμενου. Το τζαρτζάρισμα (sic). Την τηλεοπτική παράβαση. Την ισοφάριση του λάθους. Ασφαλώς αναγνωρίζετε τους όρους, που με τόση έμφαση και ικανοποίηση καθιέρωσαν στις συνειδήσεις μας οι δημοσιογράφοι προηγούμενων δεκαετιών και τους έκαναν νόρμα. Σταμάτησαν να μας ενοχλούν αυτές οι ανακρίβειες, γιατί δεν ήταν ελέγξιμες. Το ποδόσφαιρο άλλωστε είναι θρησκεία και το «πίστευε και μη ερεύνα» είναι δόγμα!

Οι ίδιοι δημοσιογράφοι βέβαια την σήμερον ημέρα αρνούνται επιδεικτικά να ενημερωθούν για τους νέους κανονισμούς, απορώντας που οι βοηθοί σηκώνουν για οφσάιντ αφού τελειώσει η φάση (ολόσωστα για να μην επηρεάσουν τον παίκτη σε περίπτωση λάθους μετά τον έλεγχο του VAR) και παραδεχόμενοι πως η κρίση τους συχνά αποδεικνύεται λάθος, λες και μιλάμε μόνο για υποκειμενικούς κανόνες. Δυστυχώς τόσο τα ΜΜΕ όσο και αρκετοί ευερέθιστοι ποδοσφαιριστές έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την μαζική απόρριψη της νέας τεχνολογίας από τον απλό οπαδό. Ωραίος ο ρομαντισμός παιδιά, όμως όταν τον μπλέκεις με τον άκρατο λαϊκισμό, θελημένα ή μη κοροϊδεύεις το κοινό σου. Ο φίλαθλος έχει δικαίωμα να κρίνει, εσύ όμως έχεις υποχρέωση να ενημερώσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags