Facebook Pixel Sportdog.gr | Papa Bouba Diop: Η «ντουλάπα» που σφραγίστηκε νωρίς
| 2020-12-06 04:33:00

Papa Bouba Diop: Η «ντουλάπα» που σφραγίστηκε νωρίς

Sportdog Team
Papa Bouba Diop: Η «ντουλάπα» που σφραγίστηκε νωρίς

«Σπουδαία πόδια, μπορεί να σκοράρει, αμύνεται καλά, έχει καλή φυσική κατάσταση», κάποιος αν διάβαζε αυτήν την περιγραφή θα φαντάζονταν ότι αναφέρεται στον Patrick Vieira. Κι όμως, ένας Σενεγαλέζος «γίγαντας», ο Papa Bouba Diop «μάγεψε» τον κόσμο της Premier League με την παρουσία του στο Νησί, αφήνοντας σπουδαίους ανθρώπους του ποδοσφαιρικό κόσμου με το στόμα ανοιχτό. Δυστυχώς, η «ντουλάπα» του αγγλικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή νικημένος από χρόνια ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε.

Γεννημένος στην πόλη Ρουφίσκ στην περιοχή Ντακάρ της Σενεγάλης, έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα μαζί με τα αδέρφια του στην παιδική ομάδα της Ndeffann Saltigue. Μόλις πάτησε τα 18, υπέγραψε συμβόλαιο με την Diaraf, σύλλογο της σενεγαλικής Premier League, όπου και παρέμεινε τρια χρόνια, πρωτού κάνει το ευρωπαϊκό άλμα. Συγκεκριμένα, ο Diop αφήνει την Σενεγάλη σε ηλικία 21 ετών και μετακομίζει στην Ελβετία, όπου θα αγωνιστεί μόλις για μερικούς μήνες στην Vevey, σύλλογο τρίτης κατηγορίας.

Οι ικανότητές του, τον έκαναν να ξεχωρίσει άμεσα, με την Xamax να του προσφέρει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2000 και έναν χρόνο αργότερα ήταν σειρά της Grasshoppers να απολαύσει της υπηρεσίες του Σενεγαλέζου. Με την φανέλα της GC θα κατακτήσει το ελβετικό πρωτάθλημα, ενώ θα σημειώσει και την πρώτη του συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, το 2002 στο κύπελλο UEFA. Μάλιστα, στο διάστημα που βρισκόταν στην Ελβετία, ήρθε και η πρώτη κλήση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags