Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης: "Καθάρισε" ο Τζόλης για τον Δικέφαλο, νίκη με 10 παίκτες (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-12-06 19:11:00

Ο Τζόλης δεν... καταλαβαίνει από αποβολές - "Καθάρισε" για τον ΠΑΟΚ με τρελή γκολάρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Λάζαρου Γεωργίδη
Ο Τζόλης δεν... καταλαβαίνει από αποβολές - "Καθάρισε" για τον ΠΑΟΚ με τρελή γκολάρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης: Το άστρο του Χρήστου Τζόλη έλαμψε σε ακόμα ένα ματς, οδηγώντας τον ΠΑΟΚ σε νίκη με 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης, παρά το γεγονός ότι έπαιξε με παίκτη λιγότερο από το 37' λόγω αποβολής του Ελ Καντουρί.

Τα πράγματα έδειχναν ζόρικα για τον Δικέφαλο, αλλά στο 64' ο Τζόλης του έδωσε προβάδισμα με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής, ενώ στο 70' κέρδισε, με τον Ζίβκοβιτς να το εκτελεί εύστοχα για το τελικό 2-0.

Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στη 2η θέση με 24 βαθμούς, προσπερνώντας τον Άρη (22 βαθμοί) και παραμένοντας έναν πόντο πίσω από τον πρωτοτόρο Ολυμπιακό. Ο Αστέρας παρέμεινε στην 7η θέση με 12 βαθμούς.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Πασχαλάκης, με δίδυμο στόπερ τους Ίνγκασον και Μιχαηλίδη, δεξί μπακ τον Ροντρίγκο και αριστερό τον Γιαννούλη. Την τριάδα του άξονα αποτέλεσαν οι Αουγκούστο και Σβαμπ, έχοντας μπροστά τους τον Ελ Καντουρί, ενώ οι Ζίβκοβιτς και Τζόλης ήταν στα "φτερά" της επίθεσης, με τον Σφιντέρσκι στην κορυφή.

Με 4-2-3-1 αγωνίστηκε και ο Αστέρας του Μίλαν Ράσταβατς. Τερματοφύλακας ο Παπαδόπουλος, με τετράδα στην άμυνα τους Γκαρθία, Σουάρεθ, Καστάνιο και Άλβαρες από δεξιά προς αριστερά. Φερνάντεθ και Βαλιεντε ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ενώ η τριάδα των Τιλίκα, Ριέρα και Σίτο κινήθηκε πίσω από τον σέντερ φορ Κρέσπι.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε ένα κακό πρώτο ημίχρονο χωρίς ρυθμό και ευκαιρίες. Ο Δικέφαλος είχε μεν την κατοχή της μπάλας, αλλά αδυνατούσε να συνδυαστεί αποτελεσματικά και να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα του Αστέρα, ο οποίος δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός από την πλευρά του επιχειρώντας να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Ουσιαστικά η μοναδική ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος ήταν μια κεφαλιά του Ίνγκασον που έφυγε άουτ στο 10', ενώ στο 17' ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε εύκολα ένα σουτ του Σβαμπ. Στο 31' ο Αστέρας έφτασε κοντά στο γκολ μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Γιαννούλης πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Σίτο πριν σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από τη μικρή περιοχή.

Το παιχνίδι... πήρε φωτιά στο 38', όταν ο ΠΑΟΚ έμεινε με παίκτη λιγότερο. Στο 33' ο Ελ Καντουρί μπήκε στην περιοχή από πάσα του Τζόλη και έπεσε στο έδαφος διαμαρτυρόμενος ότι ο Φερνάντεθ του έκανε πέναλτι. Ο διαιτητής Φωτιάς δεν είδε παράβαση, όμως ο Ελ Καντουρί είχε αψιμαχία με τον Σουάρεθ, τον οποίο χτύπησε στο κεφάλι με κουτουλιά. Ο Φωτιάς άρχικα του έδειξε κίτρινη, όμως μετά από εξέταση του ριπλέι στο VAR άλλαξε την απόφασή του και απέβαλλε τον Ελ Καντουρί με απευθείας κόκκινη!

Παρά το αριθμητικό του πλεονέκτημα, ο Αστέρας δεν έγινε πιο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνο, αντιθέτως ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που πίεσε περισσότερο, φτάνοντας μάλιστα κοντά στο γκολ. Στο 52' ο Σβαμπ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, ενώ το 57' ο Σουάρεθ έδιωξε με "τακουνάκι" προ του Σφιντέρσκι μετά από ενέργεια του Ζίβκοβιτς. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Ζίβκοβιτς παραλίγο να σκοράρει με τη βοήθεια του... αέρα, που άλλαξε την τροχιά της μπάλας σε σέντρα που επιχείρησε ο Σέρβος και την έστειλε στο δοκάρι του Παπαδόπουλου!

 Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Αστέρα σημειώθηκε στο 63', με τον Κρέσπι να σουτάρει άουτ από το ύψος του πέναλτι έπειτα από γύρισμα του Γκαρθία. Αφού δεν μπόρεσαν να προηγηθούν οι Αρκάδες το... πλήρωσαν δευτερόλεπτα αργότερα. Η κλάση του Χρήστου Τζόλη λύτρωσε τον ΠΑΟΚ την ώρα που βρισκόταν στα "σχοινιά", καθώς στο 64' ο Έλληνας άσος συνέκλινε από τα αριστερά και με εκπληκτικό δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στην απέναντι σκοράροντας ένα υπέροχο τέρμα για το 1-0 του Δικεφάλου!

Στο 70' ο Τζόλης "καθάρισε" το ματς για τον ΠΑΟΚ, καθώς μπήκε στην αντίπαλη περιοχή  κλέβοντας την μπάλα από λάθος της άμυνας και κέρδισε πέναλτι από τράβηγμα του Πασαλίδη. Ο Ζίβκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και πέτυχε το 2-0, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι τέλους.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags