Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα: Δεν χάνει στη Λεωφόρο ο ΠΑΟ - Εύκολα τον ΠΑΣ με γκολάρα Αϊτόρ - Από νίκη σε νίκη! (vid)
| 2020-12-12 21:23:00

Δεν χάνει στη Λεωφόρο ο ΠΑΟ - Εύκολα τον ΠΑΣ με γκολάρα Αϊτόρ - Από νίκη σε νίκη! (vid)

Sportdog Team
Δεν χάνει στη Λεωφόρο ο ΠΑΟ - Εύκολα τον ΠΑΣ με γκολάρα Αϊτόρ - Από νίκη σε νίκη! (vid)

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα: Σε σταθερή άνοδο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός του Λάζλο Μπόλονι, καθώς πέτυχε την τρίτη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 2-0 του ΠΑΣ, στην επιστροφή της ομάδας στη Λεωφόρο.

Το Τριφύλλι, αν και πιέστηκε μετά το 70', κατάφερε να καθαρίσει το ματς νωρίτερα, αφού στο 33' άνοιξε το σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βιγιαφάνιες και "κλείδωσε" την υπόθεση νίκη στο 59' με εξαιρετικό τέρμα του Αϊτόρ.

Πώς παρατάχθηκαν

Με... συνταγή ΑΕΚ παρέταξε τον Παναθηναϊκό και κόντρα στον ΠΑΣ ο Λάζλο Μπόλονι, ξεκινώντας σε 4-3-3 τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, τους Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ και Ζαγαρίτη στην άμυνα, τους Κουρμπέλη, Αλεξανδρόπουλο και Μαουρίσιο στα χαφ και τους Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνη και Μακέντα στην επιθετική γραμμή.

Από πλευράς ΠΑΣ στο αρχικό σχήμα ξεκίνησαν οι Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Εραμούσπε, Κάστρο, Πίρσμαν, Σιόντης, Μπρένρ, Ελευθεριάδης και Παμλίδης.

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος (46’ Αϊτόρ), Κουρμπέλης (72’ Σερπέζης), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (81’ Καρλίτος), Μακέντα (90’ Ιωαννίδης), Χατζηγιοβάνης (72’ Εμμανουηλίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Κάργας (46’ Καρτάλης), Κάστρο (83’ Δούμτσης), Σιόντης, Μπρένερ (60’ Νάουμετς), Παμλίδης, Ελευθεριάδης.

Το ματς

Νωθρά ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, που κυκλοφορούσε μπάλα, αλλά έδειχνε ανήμπορος να απειλήσει, την ώρα που ο ΠΑΣ στεκόταν καλά στο γήπεδο, πιέζοντας τους Πράσινους για το λάθος. Παρόλα αυτά η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους γηπεδούχους στο 19', όταν ο Χατζηγιοβάνης μπήκε από τα δεξιά, έδωσε στον Βιγιαφάνιες, που πάσαρε στον Μαουρίσιο, ο οποίος εκτός περιοχής έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει έξω. 

Μετά το 20' ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει την πίεσή του και στο 29' ο Μακέντα βρέθηκε στην περιοχή, έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε πεντακάθαρα στο χέρι του Σάλιακα και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι, εξετάζοντας και το VAR και δίνοντας τελικά κίτρινη στον παίκτη του ΠΑΣ, αν και αρχικά του είχε δείξει κόκκινη. Ο Λούκας Βιγιαφάνιες το εκτέλεσε εύστοχα στο 33' και έδωσε προβάδισμα στους Πράσινους.

Το γκολ ανάγκασε τον ΠΑΣ να ανέβει ακόμα περισσότερο στο γήπεδο και στο 44' έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν μετά από φάουλ του Σάλιακα, ο Κάργας έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Διούδης πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση. Το γκολ που γλίτωσε ο Παναθηναϊκός πήγε να το βάλει ο ίδιος ένα λεπτό μετά, αλλά ο Χατζηγιοβάνης από κοντά δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα σωστά.

Με την σέντρα στο δεύτερο μέρος ο Μπόλονι έριξε στο ματς τον Αϊτόρ, με τον Ισπανό εξτρέμ να δικαιώνει τον Ρουμάνο προπονητή. Αφού έχασε αρχικά στο 50' μια τρομερή ευκαιρία για να κάνει το 2-0, κατάφερε να φτάσει στο γκολ στο 59', όταν πήρε μια μπαλιά μέσα στην περιοχή από δεξιά, κατέβασε όμορφα τη μπάλα, και με φοβερό πλασέ με δεύτερη προσπάθεια νίκησε τον Χουτεσιώτη από δύσκολη γωνία για το 2-0.

Μετά το δεύτερο γκολ ο Παναθηναϊκός έριξε ρυθμούς, με τον Μπόλονι να ρίχνει στο παιχνίδι και τους Εμμανουηλίδη και Σερπέζη, όμως χαλάρωσε επικίνδυνα, επιτρέποντας στον ΠΑΣ να απειλήσει σε αρκετές περιπτώσεις την εστία του Διούδη. Αρχικά στο 74' με τον Πίρσμαν και στη συνέχεια στο 78' με τρομερό σουτ του Σάλιακα, που τράνταξε το αριστερό δοκάρι του κίπερ του Τριφυλλιού.

Στο 80' ο Σιόντης απείλησε ξανά για τον ΠΑΣ με ένα σουτ που έφυγε έξω και αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη, που ήταν η τρίτη σερί στο πρωτάθλημα.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags