Facebook Pixel Sportdog.gr | Σήμα κατατεθέν! Παράξενα παρατσούκλια αγγλικών ομάδων
| 2020-12-14 04:33:00

Σήμα κατατεθέν! Παράξενα παρατσούκλια αγγλικών ομάδων

Sportdog Team
Σήμα κατατεθέν! Παράξενα παρατσούκλια αγγλικών ομάδων

Παρατσούκλια όπως τα «Διαβολάκια» και τα «Μανταρίνια» δεν τα λες και συνηθισμένα. Γι’ αυτό και σας παρουσιάζουμε την ιδιαίτερη προέλευσή τους!

Αγγλικό ποδόσφαιρο και παράδοση «περπατάνε» παράλληλα εδώ και περίπου ενάμιση αιώνα. Η ιστορία του τόπου, αλλά και των ανθρώπων που τον κατοικούν, αντικατοπτρίζεται στο έμβλημα μιας ομάδας, στα χρώματα της και φυσικά στο παρατσούκλι της. Οι Βρετανοί έχουν ένα ιδιαίτερο πάθος με τα «nicknames» κι ας είναι ένα σύνηθες χαρακτηριστικό όλων των συλλόγων του πλανήτη. Παρατηρείται συχνά ένα φαινόμενο χρήσης του ψευδώνυμου της ομάδας, περισσότερο και από το όνομα αυτής! Από τους φιλάθλους, τις διοργανώσεις και τον τύπο, τα παρατσούκλια είναι σήμα κατατεθέν και ευκόλως αναγνωρίσιμα. Μερικά από αυτά προφανή, «Blues», «Reds», άλλα πασίγνωστα, «Red Devils», «Gunners». Κάποια, όμως, «δεν κολλάνε». Μαζί, κάνουμε ένα ταξίδι σε όλο το νησί και ανακαλύπτουμε τι κρύβεται πίσω από τα πιο αλλόκοτα παρατσούκλια του αγγλικού ποδοσφαίρου.

The Imps

Μετάφραση στα Eλληνικά: (τα) «Διαβολάκια» / (τα) «Δαιμόνια»

Σύλλογος: Lincoln City 

Άλλα ψευδώνυμα:  –

Ήταν η «Σταχτοπούτα» του FA Cup 2016/17, όπου «τρέλανε» κόσμο φτάνοντας στα προημιτελικά του αρχαιότερου, στον κόσμο, κυπέλλου, ως «non-league»-ερασιτεχνική ομάδα, η πρώτη που καταφέρνει κάτι τέτοιο για 103 χρόνια. Μπορεί να ηττήθηκε, τότε, από την Arsenal, αλλά δεν έχει σταματήσει να μεγαλώνει, καθώς από εκείνη τη σεζόν και την κατάκτηση της National League (Conference), κατέκτησε και την League Two και πλέον στην τρίτη κατηγορία τιμά και με το παραπάνω την 136 ετών ιστορία της.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags