Facebook Pixel Άρης - ΠΑΟΚ: Βάζει... φωτιά ο Κλάτενμπεργκ: "Σωστό το πέναλτι του Άρη"! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-12-15 17:37:00

"Φωτιές" Κλάτενμπεργκ: "Σωστό το πέναλτι του Άρη"- Τι είπε για τα πέναλτι που ζητά ο ΠΑΟΚ (Vid)

Sportdog Team
"Φωτιές" Κλάτενμπεργκ: "Σωστό το πέναλτι του Άρη"- Τι είπε για τα πέναλτι που ζητά ο ΠΑΟΚ (Vid)

Άρης - ΠΑΟΚ: Η ΕΠΟ έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ να αναλύσει τις αμφισβητούμενες φάσεις της 12ης αγωνιστικής, στην οποία μονοπώλησε το ενδιαφέρον η διαιτησία του ντέρμπι Άρης - ΠΑΟΚ.

Ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ υποστήριξε πως σωστά δόθηκε το πέναλτι υπέρ του του Άρη για ανατροπή του Μπερτόγλιο από τον Πασχαλάκη, απόφαση που προκάλεσε την έντονη δυσφορία των ανθρώπων του ΠΑΟΚ.

«Η ΚΕΔ συμφωνεί με τον καταλογισμό του πέναλτι διότι ο επιτιθέμενος κάνει πρώτος την επαφή με τη μπάλα με το δεξί του πόδι, με τη μπάλα στη συνέχεια να έρχεται σε επαφή με τα τεντωμένα χέρια του τερματοφύλακα. Τότε άμεσα ο τερματοφύλακας, στην προσπάθεια του να παίξει τη μπάλα συγκρούεται με το δεξί πόδι του επιτιθέμενου προκαλώντας παράβαση η οποία έχει ως αποτέλεσμα το πέναλτι καθώς η όποια επαφή με τη μπάλα από τον τερματοφύλακα, δεν ήταν αρκετή για να θεωρηθεί μια σαφής και εσκεμμένη επαφή σε αυτή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για τη φάση του Τζόλη (σ.σ. ο διαιτητής αρχικά έδωσε πέναλτι και στη συνέχεια το πήρε πίσω μέσω του VAR) αναφέρει ότι σωστά δεν δόθηκε τίποτα στο ξεκίνημα ενώ στη συνέχεια τονίζει ότι ο παίκτης του Δικεφάλου έκανε "θέατρο".

«Η ΚΕΔ συμφωνει ότι ο αμυνόμενος ξεκάθαρα δεν πραγματοποίησε ε[αφή με τον επιτιθέμενο  και ότι πρόκειται για μια καθαρή ενέργεια προσποίησης με σκοπό να εξαπατηθεί ο διαιτητής και να καταλογισθεί πέναλτι. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο ίδιος επιτιθέμενος ήταν ικανός να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας όταν μαρκαρίστηκε από διάφορους αμυνόμενους με το διαιτητή σωστά να αφήνει αυτή την υποσχόμενη επίθεση να αναπτυχθεί» σημειώνει.

Παράλληλα, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ εκτιμά πως δεν θα έπρεπε να σφυριχθεί πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στη φάση του 90+9', για χέρι του Μπαγκαλιάνη στην περιοχή του Άρη, αφού τονίζει πως πριν την παράβαση υπάρχει επιθετικό φάουλ του Τσόλακ σε βάρος του γκολκίπερ Μπουσέ

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags