Facebook Pixel Αλέξης Κούγιας: "5-10 χρόνια και υποβιβασμός για τη δωροδοκία"
| 2020-12-18 14:29:00

"Φωτιές" Κούγια: "Αυτή είναι η αλήθεια με Ολυμπιακό" - "5-10 χρόνια και υποβιβασμός για δωροδοκία"!

του Γιώργου Κτενά
"Φωτιές" Κούγια: "Αυτή είναι η αλήθεια με Ολυμπιακό" - "5-10 χρόνια και υποβιβασμός για δωροδοκία"!

Αλέξης Κούγιας: Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε στο sportdog τόσο για το θέμα με τη μεταγραφή τού Κρίστινσον από την ΑΕΛ στον Ολυμπιακό, όσο και για την ποινή που προβλέπεται αν αποδειχθεί ότι υπήρξε δωροδοκία προς τον Μάριο Σιαμπάνη, στο θέμα που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες το ελληνικό ποδόσφαιρο.

"Ένα διαδικαστικό θέμα που γίνεται καθημερινά σε διεθνείς μεταγραφές, όταν αποκτάται παίκτης διαφορετικής εθνικότητας, που δεν είναι ελεύθερος και καταβάλλονται χρήματα, υπάρχει διαδικασία μέσω TMS, που αυτομάτως αναρτάται από την Ομοσπονδία και τη διοργανώτρια αρχή το συμβόλαιο. Στην προκειμένη όταν τον πούλησα στον Ολυμπιακό ανακοίνωσα ότι πωλήθηκε 500.000 ευρώ και θα πάρουμε δύο παίκτες από τους Ερυθρόλευκους. Η ομάδα από την οποία προέρχεται, η ερασιτεχνική από την Ισλανδία, έστειλε έγγραφο με τις δικές μου δηλώσεις και έκανε αίτημα για να μάθει να τελικά πωλήθηκε ο παίκτης, πόσο πωλήθηκε και πώς θα καταβληθούν τα χρήματα για να πάρει το 5% των τροφείων, δηλαδή 20.000 ευρώ", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο γνωστός ποινικολόγος:

"Υπήρχε προθεσμία μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου από τη FIFA και η ΕΠΟ δεν μας είχε ενημερώσει καθόλου. Ήρθε έγγραφο το απόγευμα της Τρίτης με αυτές τις πληροφορίες. Το κοινοποίησαν το πρωί στον Ολυμπιακό και το απόγευμα σε εμάς. Αλλά δεν υπήρχε λόγος για να φτάσουμε σε αυτό, υπάρχουν συμβόλαια που έχουν κατατεθεί, δεν είναι μαϊμού. Μου κάνει εντύπωση που για ένα τέτοιο θέμα η ΕΠΟ δεν είχε στείλει το συμβόλαιο αλλά και γιατί υπήρχε αυτή η διαρροή για σκιές στη μεταγραφή. Υπάρχουν πρόσωπα στην ΕΠΟ που ψάχνουν τρόπο να μας εκθέσουν και δημιουργούν σκιές.

Καμία σκιά δεν υπάρχει, ο Ολυμπιακός πήρε τσάμπα τον παίκτη με τα λεφτά που έδωσε, όταν δίνει εκατομμύρια για παικτάκια από το εξωτερικό. Πού αλλού θα έβρισκε διεθνή τερματοφύλακα, με τα προσόντα του Κρίστινσον, που να γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα, με τα λεφτά που έδωσε ο Oλυμπιακός; Είναι τόσο απλό και μου κάνει εντύπωση για το έκαναν αυτό; Γιατί δεν μας ειδοποίησαν μέχρι τις 8 Δεκέμβρη που είχαν προθεσία, ξέρετε; Μα γιατί είχαν στα χέρια τους όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Προτίμησαν να στείλουν εκπρόθεσμα για να απαντήσουμε".



Οι ποινές για τη δωροδοκία

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για την ποινή που προβλέπεται στο θέμα που έχει προκύψει μετά την καταγγελία του Σιαμπάνη για δωροδοκία, αν αποδειχτεί ότι υπάρχει δωροδοκία. 

"Από τη στιγμή που υπάρχει το ποινικό σκέλος η δωροδοκία τιμωρείται μέχρι 5 χρόνια φυλάκιση, που συνήθως δεν πηγαίνει κανείς φυλακή. Υπάρχει, όμως, και η κακουργηματική δωροδοκία που τιμωρείται 5 με 10 χρόνια. Αυτό όσον αφορά το ποινικό κομμάτι. Στο πειθαρχικό σκέλος, για τη δωροδοκία υπάρχει μία και μόνο ποινή που είναι αυτονόητη: Ο υποβιβασμός. Όμως, αν δεν γνωρίζει κάποιος ακριβώς το περιεχόμενο της ποινικής δικογραφίας που ερευνά ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, κύριος Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, δεν μπορεί να τοποθετηθεί. Δεν μπορεί να εκφράσει ακόμα και τη σκέψη του. Όποιος το κάνει δεν θα έχει καμία νομική αξία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πήρε... ανάποδες ο Μαρινάκης! Έτσι απαντάει μετά τη δική της "Συμμορίας" - Σκάει μεγάλο ΜΠΑΜ με...


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags