Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Την άποψη ότι η υπόθεση Σιαμπάνη πρέπει να στοιχειοθετηθεί προκειμένου να έχει νομική βάση εξέφρασε η Πέννυ Κονιτσιώτη. Η έγκριτη νομικός μίλησε στο sportdog σχετικά με την καταγγελία δωροδοκίας και ανέλυσε τα σενάρια.

Ποια είναι τα στοιχεία που θα ζητηθούν στην υπόθεση; «Υπάρχει μία καταγγελία στην εισαγγελία, για την οποία έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση. Έχουν κληθεί οι ποδοσφαιριστές Σιαμπάνης και Δεληζήσης. Υπάρχουν καταθέσεις για το τι έχει συμβεί. Πρώην υπάλληλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ φέρεται να προσέφερε χρηματικό ποσό στον Σιαμπάνη για να έχει μειωμένη απόδοση.

Ο Σιαμπάνης θα κληθεί να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων. Πού έγινε αυτή η συνάντηση, παρουσία ποιων προσώπων; Υπήρχε περαιτέρω επικοινωνία γραπτή ή τηλεφωνική; Αυτά αποτελούν στοιχεία που θα ζητηθούν στην προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν αληθεύουν. Αν είναι αληθή τότε υπάρχει απόπειρα δωροδοκίας», απαντά η νομικός.

Η δικηγόρος δεν συμφωνεί με τον ισχυρισμό, ότι από τη στιγμή που δεν πιάστηκε κανείς επ' αυτοφώρω, η υπόθεση δωροδοκίας δεν θα σταθεί στο δικαστήριο. «Για να έχει τελεστεί η απόπειρα, θα πρέπει να υπάρχει σύνδεση του συγκεκριμένου υπαλλήλου με τη συγκεκριμένη ομάδα. Σύνδεση μπορεί να βρεθεί και ας μην είναι ακόμα υπάλληλος στην ΠΑΕ. Θα πρέπει όμως να έχει μία νομική βάση. Αυτό προκύπτει από μαρτυρίες και στοιχεία. Δεν είναι εύκολο, όταν υπάρχει προφορική επικοινωνία και δεν υπάρχουν μάρτυρες», υποστηρίζει.

Τι θα συμβεί αν καταπέσει η κατηγορία; Γιατί ήδη υπάρχουν αναφορές, περί διετή αποκλεισμού του Σιαμπάνη από το ποδόσφαιρο. «Τότε ισχύουν δύο σενάρια. Αν αποδειχθεί ότι δεν προκύπτει τέλεση της απόπειρας ο εν λόγω ποδοσφαιριστής κινδυνεύει για συκοφαντική δυσφήμηση κατά προσώπων και φορέων. Αν αποδειχθεί, ότι αυτά που είπε ήταν ψευδή και ότι είχε πρόθεση να βλάψει, τότε μπορεί να βρεθεί και υπόλογος και σε αυτή την περίπτωση επεισέρχονται επιπτώσεις στην καριέρα του», καταλήγει η Πέννυ Κονιτσιώτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα Μαρτίνς μετά τη Λάρισα! Τελείωσε Έλληνα άσο - Κορυφαίο όνομα - Θα ξενερώσει ο κόσμος