Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Χρήστος Τζόλης: Βόμβες για Τζόλη! "Εκεί θα πάρει μεταγραφή - Δώστε του 6 χρόνια και... - Κακή εξέλιξη για ΠΑΟΚ"!
| 2020-12-20 12:35:00

Βόμβες για Τζόλη! "Εκεί θα πάρει μεταγραφή - Δώστε του 6 χρόνια και... - Κακή εξέλιξη για ΠΑΟΚ"!

του Γιώργου Κτενά
Βόμβες για Τζόλη! "Εκεί θα πάρει μεταγραφή - Δώστε του 6 χρόνια και... - Κακή εξέλιξη για ΠΑΟΚ"!

ΠΑΟΚ - Χρήστος Τζόλης: Ο Άγγελος Ζαζόπουλος μίλησε στο sportdog με τα καλύτερα λόγια για τον νεαρό άσο.

Ο άνθρωπος που ήταν προπονητής του στις Κ12, Κ13 και Κ14 του Δικέφαλου, αλλά και στην Κ17 της εθνικής Παίδων, αναφέρθηκε στον ηγετικό ρόλο που έχει στην ομάδα, στους συμπαίκτες που του ταιριάζουν, αλλά και στο αν μπορεί να παίξει σε μεγάλο πρωτάθλημα. 

"Είναι η προσαρμογή πολύ γρήγορη, έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη που παίρνει. Το ευχάριστο είναι ότι μας χαρίζει ποδοσφαιρικές στιγμές, κάθε τέρμα έχει εξαιρετική ομορφιά. Γιατί πλέον σκοράρει και με μια επαφή, είναι το πιο δυνατό του σημείο. Δεν χρειάζεται να προετοιμάζει την μπάλα, που έτσι κι αλλιώς αυτό δίνει δυνατότητα να μπλοκάρουν ένα σουτ οι αμυντικοί. Μπορεί να τελειώσει μετά από οδήγημα, κι αυτό είναι πολύ δύσκολο. Η τακτική του συμπεριφορά, επίσης, τις περισσότερες φορές είναι εξαιρετική και δείχνει να είναι παίκτης-φαινόμενο, όπως άλλωστε το έδειχνε και στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο Α. Ζαζόπουλος.

Ποια είναι η θέση που του ταιριάζει καλύτερα στο γήπεδο, πού είναι περισσότερο αποδοτικός;

"Είναι ξεκάθαρο πως όταν βρίσκει χώρο είναι πολύ αποτελεσματικός. Το χαρακτηριστικό τέρμα που πέτυχε, ενώ δεν υπήρχε χώρος στο γήπεδο, ήταν αυτό στην Κύπρο. Όταν υπάρχει χώρος, μια ομάδα δηλαδή αμύνεται ψηλά, τότε είναι ξεκάθαρα πολύ αποτελεσματικός. Άρα η θέση του εξαρτάται από το πώς αμύνεται η ομάδα του. Μπορεί να παίξει ως αριστερός πλάγιος αλλά και ως φορ. Αλλά εξαρτάται τις συνθήκες του κάθε αγώνα. Για εμένα μια ομάδα που θα ήθελε να έχει δεύτερο εννιάρι, κάπως σαν δύο επιθετικούς, θα μπορούσε να τον αξιοποιήσει καλά".

Είναι από τους ηγέτες στον ΠΑΟΚ, μπορεί να γίνει και ο παίκτης που θα αρχίζει η 11άδα από αυτόν;

"Αυτό είναι ξεκάθαρο πια. Η εικόνα του είναι ότι κουβαλάει την ομάδα. Αυτό δεν του το δίνει κάποιος, το κάνουν οι στιγμές που δίνει αυτός στην ομάδα. Τα περισσότερα γκολ είναι κρίσιμα, είναι πρώτα γκολ. Έχει άλλη αξία το πρώτο γκολ κι άλλο να βάλει το δεύτερο. Είναι από τους ξεχωριστούς παίκτες της ομάδας, στους δύο-τρεις πιο ξεχωριστούς. Έγινε γρήγορα η κατάσταση, είναι στους ηγέτες της ομάδας".

Με ποιους από τους παίκτες τού Δικέφαλου ταιριάζει να βρίσκεται στην ίδια 11άδα;

"Πολλές φορές η δημιουργία που υπάρχει από την άλλη πλευρά, του δίνει το δικαίωμα να έρθει σε φάση για τελείωμα. Οπότε η παρουσία του Ζίβκοβιτς είναι καταλυτική. Παίκτες που αγωνίζονται στο κέντρο και είναι καλοί με την μπάλα ή δημιουργούν προϋποθέσεις, είναι ξεκάθαρο ότι τον βοηθούν. Ο Καντουρί ή ο Σβαμπ δείχνει στοιχεία παίκτη που είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Βλέπω όμως ότι και ο Τσιγγάρας παίζει σημαντικό ρόλο σιγά-σιγά". 

Μπορεί να κάνει μια μεγάλη μεταγραφή στην Ευρώπη; Κι αν ναι, ποιο είναι το πρωτάθλημα που του ταιριάζει για να παίξει;

"Παίκτης που στα 18 του χρόνια έχει έναν τέτοιο ρόλο στον ΠΑΟΚ, μπορεί αν δεν έχει τραυματισμούς και διαθέτει την πείνα να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα του κόσμου μετά από 6 χρόνια. Το θέμα είναι ποια θα είναι τα βήματα. Θεωρώ αυτή τη στιγμή ότι αλλάζει ο χάρτης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το πρωτάθλημα στην Ισπανία γίνεται σκληρό, ενώ στην Ιταλία υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη για την κυκλοφορία, την τακτική προσέγγιση που απαιτεί ένα παιχνίδι. Κάποια στιγμή ήταν αντίθετα αυτά τα δύο πρωταθλήματα. Και η Μπουντεσλίγκα είναι από τα κορυφαία και επιθετικά, οπότε θα ταίριαζε σε έναν επιθετικό. Αλλά είναι πολύ υψηλού επιπέδου οι μεταβάσεις. Αυτά τα τρία είναι πολύ απαιτητικά και το πιο απαιτητικό είναι η Πρέμιερ Λιγκ. Δεν είναι το πρωτάθλημα αλλά το πρότζεκτ που θα μπορούσε να δώσει μια ομάδα, ποια βήματα θα κάνει, τι ρόλο θα του δώσει κ.λπ. Να μπαίνεις σε καινούργια ομάδα δεν είναι απλή κατάσταση. Ο Χρηστος ξέρεις πού είναι τώρα, γιατί βρίσκεται χρόνια στην ομάδα. Θα μπορούσε να παίξει καλά σε μικρομεσαία ομάδα ενός δυσκολότερου πρωταθλήματος αν τον πίστευαν, σε σχέση με μια καλύτερη ομάδα στο ίδιο πρωτάθλημα που όμως δεν θα του έδινε χρόνο".

Τέλος, πιστεύετε ότι μπορεί να κάνει μια σούπερ μεταγραφή, από αυτές που οικονομικά στην Ελλάδα μάς έχει συνηθίσει μόνο ο Ολυμπιακός; 

"Δεν έχει να κάνει με το χρηματικό ποσό που θα ακουστεί αλλά με το πρότζεκτ το ίδιο. Αν η ομάδα που θα τον αποκτήσει τον χρειάζεται και αν σε βάθος χρόνου το υποστηρίξει ο ίδιος ο παίκτης. Οι απαιτήσεις σε μεγαλύτερη ομάδα, η συνέπεια που πρέπει να δείχνει. Μην ξεχνάτε ότι στις μεγάλες ομάδες υπάρχουν τέτοιοι παίκτες-φαινόμενα. Σε κάθε θέση υπάρχουν 2-3 καλοί παίκτες, άρα δεν είναι εύκολο. Ο Χρήστος δεν είναι στα μπλοκάκια των σκάουτερ, είναι στις λίστες των ομάδων. Όταν κάποιος σκοράρει 5 φορές στην Ευρώπη και βάζει μετά 3 γκολ κλειδια και θα βάλει κι άλλα, τον έχουν οι ομάδες στις λίστες τους ήδη. Το άσχημο είναι ότι ο ΠΑΟΚ βγαίνει εκτός Ευρώπης, επειδή στην Ευρώπη παίζεται ποδόσφαιρο, οι ομάδες παίζουν ψηλά κ.λπ., θα έκανε περισσότερα γκολ αν προχωρούσε ο Δικέφαλος. Είναι κρίμα που αποκλείστηκε η ομάδα από αυτή την άποψη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα δίνει όλα για τίτλο ο Ιβάν - Αυτούς τους παίκτες ζήτησε ο Γκαρσία - "Σκάνε" 4 μεταγραφάρες!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags