Facebook Pixel Sportdog.gr | Δώστε του βραβείο! Ο τερματοφύλακας που "έχτισε" την εστία του
| 2020-12-28 02:31:00

Δώστε του βραβείο! Ο τερματοφύλακας που "έχτισε" την εστία του

Sportdog Team
Δώστε του βραβείο! Ο τερματοφύλακας που "έχτισε" την εστία του

Όταν μιλάμε για την Αγγλία τίποτα δεν μοιάζει πρωτότυπο, όμως τα φετινά κατορθώματα του Josef Bursik, όσο κλισέ κι αν ακούγεται, θα μπορούσαν κάλλιστα να ανήκουν στην σφαίρα της μυθοπλασίας, αφού ο νεαρός πορτιέρο της Stoke από την πέμπτη θέση στην ιεραρχία και την «εξορία» μέχρι τον Νοέμβριο, βρέθηκε να έχει το καλύτερο ποσοστό σε clean sheets σε όλη την χώρα και να οδηγεί την ομάδα του σε μία ανέλπιστη πορεία ανόδου!

Σε μία μάλλον παράδοξη εισαγωγή ο Josef Bursik -της Stoke-, ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα, δεν είναι το πρώτο αποτέλεσμα που θα σου φέρει μία αναζήτηση στο διαδίκτυο. Βλέπετε ένας συνονόματος και συνεπίθετος του, που γεννήθηκε σχεδόν έναν αιώνα πριν τον ίδιο, ήταν ένας εκ των μεγαλύτερων ηρώων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για λογαριασμό της Τσεχοσλοβακίας και αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα από τα πιο παρασημοφορεμένα πρόσωπα στην ιστορία της χώρας. Παρόλα αυτά φαίνεται πως κάτι το μαγικό περιβάλλει το συγκεκριμένο όνομα, γιατί την στιγμή που μιλάμε ένας ακόμη ήρωας φτιάχνεται, αυτήν την φορά βέβαια σε στενά ποδοσφαιρικά όρια.

Ο νεαρός τερματοφύλακας από το Λάμπεθ του Νότιου Λονδίνου ήταν μέχρι και τον προηγούμενο μήνα μία άσημη, αλλά πάντα ελπιδοφόρα φιγούρα για το αγγλικό ποδόσφαιρο. Ξεκινώντας ως αριστερό χαφ (!) στις ακαδημίες της Wimbledon, μεταπήδησε στην Stoke το 2017, όταν ως μέλος της Εθνικής Αγγλίας Κ-17 έφτασε στον τελικό του Πανευρωπαϊκού και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο εκείνης της χρονιάς. Στην δεύτερη διοργάνωση, όπου έλαμψαν παίκτες όπως οι Foden, Sancho και Hudson-Odoi, δεν ήταν βασικός, αφού αυτήν την θέση κρατούσε ο Curtis Anderson, που σήμερα αγωνίζεται στην Walton Casuals (σε ποια;), όμως ο Bursik είχε ήδη αποδείξει τις ικανότητές του.

Δ​ιαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags