Facebook Pixel ΑΕΚ: Βόμβες για ΑΕΚ: "Σαρωτικός Χιμένεθ - Τελειώνουν Λιβάγια, Ολιβέιρα"
| 2020-12-27 20:00:00

Βόμβες για ΑΕΚ: "Σαρωτικός Χιμένεθ - Τελειώνουν Λιβάγια, Ολιβέιρα" - Αποκάλυψη-σοκ για Καρέρα!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Βόμβες για ΑΕΚ: "Σαρωτικός Χιμένεθ - Τελειώνουν Λιβάγια, Ολιβέιρα" - Αποκάλυψη-σοκ για Καρέρα!

ΑΕΚ: Την άποψη ότι απαιτείται δυναμική εκκαθάριση στο έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ εξέφρασε ο Κώστας Μιαούλης. Ο ραδιοφωνικός παραγωγός και σπορτκάστερ μίλησε στο Sportdog για την κατάσταση στην Ένωση, τι έφταιξε και χάλασε η συνταγή με τον Μάσιμο Καρέρα, ποιο είναι το μερίδιο ευθύνης των παικτών και πως μπορεί ο Μανόλο Χιμένεθ να συμμαζέψει την κατάσταση στην τρίτη επιστροφή του στον κιτρινόμαυρο πάγκο. Παράλληλα ανέλυσε τα δεδομένα όσον αφορά τις υποθέσεις των Λιβάγια-Ολιβέιρα και επισήμανε τα προβλήματα του ρόστερ.

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Γιατί το έχασε ο Καρέρα;

«Ο Ιταλός το έχασε γιατί φαίνεται πως ο ίδιος, πρώτα από όλα, είναι ψυχολογικά άνθρωπος με μεταπτώσεις και δεν έβλεπε τόσο... σοβαρά το ποδόσφαιρο. Ποια μπορεί να ήταν η αφορμή στην απότομη αλλαγή του από τη σεζόν πέρσι στη φετινή; Πιθανόν να έπαιξε ρόλο η μη ένσταση σε ένα μεγάλο βαθμό στο παιχνίδι των πλέι οφς με τον ΠΑΟΚ. Αλλά και πάλι αυτό από μόνο του δεν δικαιολογεί μια τόσο μεγάλη μεταστροφή. Πέρσι άλλαζε σχήματα αν δεν πήγαινε καλά το ματς στο πρώτο ημίωρο και νωρίτερα. Φέτος βλέπαμε έναν προπονητή με πολύ αργές αντιδράσεις μέσα στο ματς

Πιστεύω πως ποτέ δεν πίστεψε πολύ στο υλικό που είχε και έκανε λάθη τραγικά, όπως για παράδειγμα το γεγονός, ότι έδωσε τρία απανωτά ματς στον Λιβάι Γκαρσία που οδήγησαν στον τραυματισμό του στο Περιστέρι. Από εκείνο το ματς άρχισαν τα στραβά. Απορώ ωστόσο με τη μη απόκτηση τερματοφύλακα. Ολέθριο λάθος που δε ζήτησε».

Έφταιγαν οι παίκτες;

«Σαφώς μεγάλο μερίδιο ευθύνης ανήκει στους παίκτες. Αλλά αυτή η εικόνα που βγάζουν πολλές φορές οι ποδοσφαιριστές είναι σε συνάρτηση με το τι δείχνει και ο προπονητής. Έχει ειπωθεί, ότι ο Καρέρα πήγαινε τελευταίος στην προπόνηση και ο πρώτος που έφευγε. Συνήθως οι προπονητές είναι τουλάχιστον μία με μιάμιση ώρα πριν στο αθλητικό κέντρο. Υπάρχουν και διάφορες φήμες για το πως χαρακτήριζαν τον Ιταλό που φαινόταν πως ήταν πολύ ορεξάτος. Από εκεί και πέρα υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες και συγκεκριμένα προβλήματα όσον αφορά τα πρόσωπα που δημιουργούν θέματα στα αποδυτήρια. Είναι προφανές ότι υπάρχουν παίκτες που παίζουν τη μπάλα μεταξύ τους περισσότερο και παίκτες που υποδέχονται τη μπάλα λιγότερο. Εκείνος που έχει εκθέσει τους πάντες είναι ο Ανσαριφάρντ. Με πολύ λιγότερη τροφοδοσία από τους συμπαίκτες του έχει βάλει 7 γκολ στο πρωτάθλημα και εκείνο το καθοριστικό γκολ στα προκριματικά του Europa League».

Μπορεί προπονητής τύπου Χιμένεθ να αλλάξει την κατάσταση;

«Αν ο Χιμένεθ επιλέξει μία πολιτική περισσότερο διπλωματική και λιγότερο ουσιαστική για την ομάδα είναι καταδικασμένος να αποτύχει. Ο Ισπανός πρέπει να είναι πιο ριζοσπαστικός και ειλικρινής με τον εαυτό του, τους παίκτες και τη διοίκηση της ομάδας. Να κάνει τον σχεδιασμό του. Να δει τι του κάνει και τι όχι και το καλοκαίρι, εφόσον ο ίδιος θέλει να συνεχίσει, να είναι ξεκάθαρος ως προς τις επιλογές αυτών που πρέπει να πάρει, κυρίως όμως αυτών που πρέπει να φύγουν, ώστε να μπει μία τελείως καινούργια ομάδα στο νέο γήπεδο. Αυτή τη φορά, θεωρώ, ότι θα αποφύγει λάθη του παρελθόντος. Αν κάποιος δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ομάδας δεν πρέπει να παίξει, έστω και αν φορά περιβραχιόνιο. Ως τεχνική ανάλυση, μπορώ να πω, ότι μπορούμε να δούμε τον Λιβάι να φεύγει αριστερά, πίσω από τον επιθετικό ή στην κορυφή. Ξέρω, ότι θα επαναφέρει τον Ινσούα σε σημαντικό βαθμό. Από εκεί και πέρα θα οργανώσει την άμυνά του σε φάση η ομάδα να αμύνεται από μπροστά, όπως συνέβαινε τη χρονιά του τίτλου. Για να μείνει όμως ο Χιμένεθ στην ΑΕΚ αυτόν τον ενάμιση χρόνο που θα υπογράψει συμβόλαιο πρέπει να σπάσει αβγά».

Ποιό πιστεύεις, ότι θα είναι το μέλλον των Λιβάγια-Ολιβέιρα;

«Για τον Λιβάγια έχει γίνει μία πρόταση παραμονής. Για τον Ολιβέιρα τα πράγματα είναι πιο ανοικτά. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ είναι απογοητευμένοι. Είναι όμως ένας παίκτης που μπορεί να κάνει στον Χιμένεθ λόγω σωματικής διάπλασης και του τρόπου που μαρκάρει. Μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Από την άλλη πλευρά η αναποτελεσματικότητά του έχει κοστίσει βαθμούς στην ομάδα. Εγώ δεν θα έδινα καμία πιθανότητα παραμονής και στους δύο. Ίσως μερικές πιθανότητες παραμονής παραπάνω έχει ο Λιβάγια. Είναι αρκετά πιθανό όμως να μη μείνει κανείς από τους δύο του χρόνου».

Ποιοι παίκτες δεν έχουν θέση στο ρόστερ;

«Αυτή είναι η δυσκολότερη απάντηση. Λέγαμε μαζί με τον Τάσο Τσατάλη σε μία εκπομπή στην αρχή της σεζόν, ότι μαζί με τον αποχωρήσαντα Ενομπακάρε το ρόστερ ήταν στους 43 παίκτες. Μιλάμε για μία ομάδα με πολλούς ποδοσφαιριστές. Χρειάζεται γερό ξεσκαρτάρισμα. Θεωρώ, ότι 10 με 15 παίκτες θα παραμείνουν. Στη θέση των σέντερ μπακ έχει γίνει πολύ μεγάλο λάθος με την απόκτηση του Χνιντ. Η ΑΕΚ δεν έχει ξεφορτωθεί και το συμβόλαιο του Σιμάο, ενώ τον Σβάρνα δεν τον θεωρώ παίκτη που μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω, όσο και να έχει επενδύσει πάνω του η ομάδα. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους τερματοφύλακες επίσης. Συν τοις άλλοις η ΑΕΚ έχει 4 παίκτες για την ίδια θέση. Στα δεξιά έχει Μπακάκη, Βασιλαντωνόπουλο, Παουλίνιο, Ραντόνια. Η ΑΕΚ αφού απαλλαγεί από τα βαριά συμβόλαια πρέπει να δημιουργήσει τον κατάλληλο χώρο ώστε να δει τι χρειάζεται, ώστε να μπει ακόμα πιο δυνατή τη νέα σεζόν στο νέο της γήπεδο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι πρώτες βόμβες Χιμένεθ - Ανατροπή με τον… φευγάτο, τέλος Έλληνας άσος - Βάζει μέσα τον πιτσιρικά!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags