Facebook Pixel Ολυμπιακός – ΑΕΚ: O… φονιάς Αραμπί εκτέλεσε την ΑΕΚ! Νίκη τίτλου για Ολυμπιακό - Έβγαλε νοκ-άουτ τον Μανόλο (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-01-03 21:21:00

O "φονιάς" Αραμπί εκτέλεσε την ΑΕΚ! Τριάρα τίτλου για Ολυμπιακό - Έβγαλε νοκ-άουτ τον Μανόλο (Vid)

του Βαγγέλη Καράμαλη
O "φονιάς" Αραμπί εκτέλεσε την ΑΕΚ! Τριάρα τίτλου για Ολυμπιακό - Έβγαλε νοκ-άουτ τον Μανόλο (Vid)

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Με δύο γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ένα σε κάθε ημίχρονο και ένα του Βαλμπουενά ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 την ΑΕΚ και έκανε… άλμα για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου, αν και βρισκόμαστε μόλις στις αρχές Ιανουαρίου.

Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και βρήκαν δίχτυα μόλις στο 13ο λεπτό, μετά από λάθος του Τσιντώτα, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο άντεξαν στην πίεση της βελτιωμένης Ένωσης που είχε και δοκάρι με τον Μάνταλο και κάνοντας το 2-0 στο 67’ (ξανά μετά από λάθος του Έλληνα γκολκίπερ) καθάρισαν το ματς. Το... κερασάκι ήρθε στις καθυστερήσεις με πέναλτι που κέρδισε ο Βαλμπουενά και εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος.

Με τη νίκη αυτή οι «Ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους 35 βαθμούς και ξέφυγαν στο +11 από την ΑΕΚ και στο +7 από τον ΠΑΟΚ, ενώ ακολουθεί ο Άρης με 29 που έχει όμως και ματς λιγότερο, αυτό της Δευτέρας στη Λαμία.

Χωρίς Βαλμπουνεά-Μασούρα ο Μαρτίνς, ρίσκα και φουλ επίθεση ο Χιμένεθ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1 με τον Σα κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τον Ραφίνια στο δεξί άκρο και τον Χολέμπας αριστερά. Σεμέδο και Μπα ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Πειραιωτών. Στα χαφ ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε τους Καμαρά, Εμβιλά με τον Φορτούνη να παίζει μπροστά τους. Στα άκρα από τη μία πλευρά ξεκίνησε ο Βρουσάι και από την άλλη ο Μπρούμα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ελ Αραμπί. Στο 60’ πέρασε ο Βαλμπουενά αντί του Μπρούμα και στο 70’ μετά το 2-0 έγινε διπλή αλλαγή, όταν ο Ραντζέλοβιτς πέρασε αντί του Φορτούνη και ο Μπουχαλάκης αντί του Βρουσάι. Στο 89’ πέρασε και ο Τιάγκο Σίλβα αντί του Καμαρά.

Για την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ στο πρώτο του παιχνίδι ξεκίνησε με 4-2-3-1 κι πολλούς επιθετικογενείς παίκτες. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τσιντώτας, δεξιά ο Μπακάκης, στο κέντρο της άμυνας οι Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου και αριστερά ο Λόπες. Στα χαφ οι Κρίστιτσιτς και Σιμόες, στην κορυφή της επίθεσης ο Ανσαριφάρντ, ενώ πίσω του έπαιζαν οι Λιβάι Γκαρσία (δεξιά), Μάνταλος, Λιβάγια (αριστερά). Στο ημίχρονο πάντως και με το σκορ στο 1-0, ο Ισπανός κόουτς το γύρισε σε 4-3-3 και έκανε τρεις αλλαγές. Ο Ολιβέιρα αντί του Ανσαριφάρντ, ο Γαλανόπουλος αντί του Γκαρσία και ο Σβάρνας αντί του Μπακάκη. Στο 73΄μετά το 2-0 πέρασε καθυστερημένα στο ματς και ο Τάνκοβιτς αντί του Λιβάγια και στο 82’ ο Αλμπάνης αντί του Κρίσιτιτς.

Εκτέλεση Ελ Αραμπί, τραγική αντίδραση Τσιγκρίνσκι-Τσιντώτα

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να επιβάλει τον ρυθμό του. Πίεζε ψηλά, έκλεβε μπάλες και είχε καλύτερη κατοχή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει την πρώτη του καλή ευκαιρία στο 13’, όταν από σέντρα του Χολέμπας ο Ελ Αραμπί έβαλε την προβολή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Ο φορ των Πειραιωτών ωστόσο ήταν πιο αποτελεσματικός τρία λεπτά αργότερα, όταν πρόλαβε και πάλι τον Τσιγκρίνσκι, πήρε την ψιλοκρεμαστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και αιφνιδιάζοντας τον Τσιντώτα που καθυστέρησε χαρακτηριστικά να πέσει, έγραψε το 1-0!

Από το γκολ και μετά οι «Ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο γήπεδο, ωστόσο η ΑΕΚ στο 19’ είχε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, ωστόσο η κεφαλιά του Ανσαριφάρντ εντός περιοχής, δεν δυσκόλεψε τον Σα. Μετά το 20λεπτο οι γηπεδούχοι ήλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό, περιόρισαν τους Κιτρινόμαυρους και στο 33’ έφτασαν κοντά και στο δεύτερο γκολ, όταν το σουτ του Φορτούνη από πλάγια, έφυγε ελάχιστα άουτ. Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, δεν υπήρξε κάτι άλλο αξιόλογο.

Καλύτερη και δοκάρι η ΑΕΚ, γκολ ο…φονιάς και ο Βαλμπουενά!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση, μετά και τις τρεις αλλαγές παρουσιάστηκε βελτιωμένη, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και περιόρισε αισθητά τον Ολυμπιακό. Στο 51’ ο Σιμόες έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει, στο 56’ ο Σα βγήκε πολύ γρήγορα και πρόλαβε τον Ολιβέιρα, ενώ στο 67’ ο Μάνταλος παρότι κινήθηκε πολύ έξυπνα και εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες, πλάσαρε στο δοκάρι με τον Σα εξουδετερωμένο.

Αυτό που δεν έκανε όμως ο αρχηγός της ΑΕΚ, το έκανε ο Αραμπί στο επόμενο λεπτό, όταν μετά από κόντρες και νέο λάθος του Τσιντώτα, με δυνατό σουτ εντός περιοχής έγραψε το 2-0! Το γκολ αυτό ουσιαστικά τελείωσε και το ματς. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μία καλή ευκαιρία με το απευθείας φάουλ του Τάνκοβιτς να φεύγει άουτ στο 86’, ενώ στις καθυστερήσεις ο Βαλμπουενά πήρε το πέναλτι από το μαρκάρισμα του Σιμόες εντός περιοχής, σημάδεψε σωστά από την άσπρη βούλα κι έγραψε το τελικό 3-0!
 

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Μπα, Σεμέδο, Ραφίνια, Καμαρά (89' Τιάγκο Σίλβα), Εμβιλά, Φορτούνης (70' Ρατζέλοβιτς), Βρουσάι (70' Μπουχαλάκης), Μπρούμα (61' Μπρούμα), Ελ Αραμπί

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης (46' Σβάρνας), Σιμόες, Κρίστιτσιτς (82' Αλμπάνης), Μάνταλος, Λιβάια (73' Τάνκοβιτς), Γκαρσία (46' Γαλανόπουλος), Ανσαριφάρντ (46' Ολιβέιρα)

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags