Facebook Pixel Τάσος Δουβίκας: "«Κλέβω» Ελ Αραμπί - Παίζω μπιλιάρδο γιατί..."
| 2021-01-05 13:45:00

Φοβερός Δουβίκας: "«Κλέβω» Ελ Αραμπί - Παίζω μπιλιάρδο γιατί..." - Τι είπε για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Φοβερός Δουβίκας: "«Κλέβω» Ελ Αραμπί - Παίζω μπιλιάρδο γιατί..." - Τι είπε για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ!

Τάσος Δουβίκας: Είναι από τους παίκτες που δεν έκαναν το μπαμ φέτος για να καταλάβουμε την αξία του! Έχει ξεκινήσει να γράφει τα δικά του χιλιόμετρα στη Super League με τη φανέλα του Αστέρα από τη σεζόν 2017-18 (20 εμφανίσεις, 2 γκολ, 1 ασίστ), την αγωνιστική περίοδο 2018-19 έκανε εξίσου γεμάτη χρονιά (18 εμφανίσεις, 2 ασίστ), την επόμενη όμως δεν στηρίχθηκε καθόλου από την ομάδα της Τρίπολης.

Αυτό δεν πτόησε καθόλου τον Τάσο Δουβίκα, ο οποίος φέτος έχει κάνει έναν αξιοπρόσεχτο πρώτο γύρο με τη φανέλα του Βόλου. Εξάλλου κάθε εμπόδιο είναι για καλό, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, με τον 21χρονο επιθετικό να εξαργυρώνει με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη που δέχτηκε από τους ανθρώπους της ομάδας της Μαγνησίας, με τη φανέλα της οποίας έχει σκοράρει μέχρι στιγμής 5 γκολ και έχει μοιράσει 2 ασίστ σε 14 παιχνίδια.

Η σιγουριά και η εμπιστοσύνη από τον Βόλο

Περίμενε στην αρχή της χρονιάς ότι θα είχε τέτοια αποτελεσματικότητα; "Το περίμενα γιατί πιστεύω στον εαυτό μου. Και πέρσι ήμουν σε πολύ καλό επίπεδο. Άλλο που δεν πήρα χρόνο συμμετοχής (σ.σ.στον Αστέρα Τρίπολης). Στον Βόλο έβγαλα το ίδιο ακριβώς πρόσωπο. Προσπάθησα και κέρδισα τη θέση. Με αντάμειψαν με το να παίζω", απαντά.

O ποδοσφαιριστής μίλησε στο sportdog για τις συνθήκες που συνάντησε στον Βόλο, τις σχέσεις με τους συμπαίκτες του, πώς τον βοηθούν, ενώ αποκάλυψε τον ποδοσφαιριστή που θαυμάζει από τη Super League.

Τι διαφορετικό συνάντησε στην ομάδα της Μαγνησίας; "Το κλίμα είναι πολύ καλό. Όσοι εργάζονται στην ομάδα, μου έχουν συμπεριφερθεί με τον καλύτερο τρόπο. Με τους συμπαίκτες υπάρχει θετική ατμόσφαιρα. Αυτό βγαίνει και στο γήπεδο. Όλα πάνε καλά και δεν έχω κανένα παράπονο", αναφέρει.

Η βοήθεια του Νίνη

Στον Βόλο ο Δουβίκας είναι πολύ κοντά με τον συνομήλικο Μήτογλου και τον λίγο μεγαλύτερο Ντεντάκη. Ο παίκτης όμως που έχει συμβουλευτικό ρόλο στην καθημερινότητά του λόγω της μεγάλης του εμπειρίας από Ελλάδα, Ιταλία, Βέλγιο, Ισραήλ (Παναθηναϊκό, Πάρμα, ΠΑΟΚ, Σαρλερουά, Μέχελεν, Πετάχ Τίκβα, Άσκελον) είναι ο Σωτήρης Νίνης.

"Με βοηθάει πολύ και στο γήπεδο και εξωαγωνιστικά. Μου λέει πως να ακολουθώ τις φάσεις και να ανταπεξέλθω σε ό,τι γίνεται μέσα στο χορτάρι. Είναι πολύ καλό παιδί και έχουμε πολύ καλές σχέσεις", αποκαλύπτει ο Τάσος.

Όπως έχετε διαβάσει στο sportdog, ο παίκτης είναι πόλος έλξης για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Ο ίδιος όμως δεν μπαίνει σε συζητήσεις για το μέλλον του. "Ακόμα είναι όλα ανοιχτά. Δεν υπάρχει κάτι σίγουρο. Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω τίποτα. Συνεχίζω να προπονούμαι. Έχω τους στόχους μου. Κάθε μέρα δουλεύω για κάτι καλύτερο για τον εαυτό μου", επισημαίνει.

Το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα το χαρακτηρίζει ως "εξαιρετικά δυνατό" ξεχωρίζοντας δύο ομάδες. Η μία είναι ο Ολυμπιακός. Η δεύτερη ο Άρης. "Έχει πολύ καλό πρόσωπο, κάτι που δεν το περίμενε πολύ ο κόσμος. Δείχνει, ότι είναι σε καλό φεγγάρι", επισημαίνει και αποκαλύπτει τον παίκτη που εκτιμά βαθύτατα στη Super League.

Προσπαθεί να πάρει στοιχεία από Ελ Αραμπί

"Ο Ελ Αραμπί είναι πολύ καλός επιθετικός", λέει και παραδέχεται, ότι προσπαθεί να κερδίσει στοιχεία από τον Μαροκινό: "Η προσωπική βελτίωση έρχεται και από την παρατήρηση άλλων ποδοσφαιριστών. Γενικά όμως προσπαθώ να παίρνω τα καλά στοιχεία από τους όλους τους στράικερ και να τα ενσωματώνω στο παιχνίδι μου. Ένας από αυτούς είναι και ο φορ του Ολυμπιακού. Μου αρέσουν κάποια πράγματα στο στυλ του".

Εκτός συνόρων, ο Τάσος Δουβίκας είναι υποστηρικτής της Μπαρτσελόνα και θαυμάζει τον Ρονάλντο, το Φαινόμενο. "Είναι δύσκολο να υπάρξει ξανά τέτοιος στράικερ", αναφέρει.

Η πιο αγαπημένη εξωγηπεδική συνήθεια του άσου του Βόλου, τουλάχιστον προ πανδημίας, έχει σχέση με μπάλα αλλά είναι λίγο διαφορετική με το ποδόσφαιρο. "Μου αρέσει το μπιλιάρδο. Έπαιζα πολύ πριν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον κορωνοϊό. Υπάρχουν σε αυτό στοιχεία όμοια με το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν κάποιες γωνίες και τοποθετήσεις της σφαίρας που θυμίζουν εκτελέσεις φάουλ", υποστηρίζει.

Ο Τάσoς Δουβίκας ακούει τα πάντα από μουσική και όπως παραδέχεται, με εξαίρεση το μπιλιάρδο, το πρόγραμμά του δεν έχει αλλάξει πολύ την περίοδο του κορωνοϊού. "Είμαι με φουλ προπονήσεις πρωί και απόγευμα. Είμαι στο ίδιο μοτίβο είτε με κορωνοϊό είτε χωρίς", καταλήγει ο 21χρονος άσος μιλώντας στο sportdog.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags