Facebook Pixel Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός: Νέο πάρτι ο Ολυμπιακός, 4-0 στην Τρίπολη! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-01-06 21:26:00

Ασταμάτητος! - Νέο πάρτι ο Ολυμπιακός - Διπλό... τίτλου στην Τρίπολη με γκολάρες (ΒΙΝΤΕΟ)

του Παναγιώτη Νικολάου
Ασταμάτητος! - Νέο πάρτι ο Ολυμπιακός - Διπλό... τίτλου στην Τρίπολη με γκολάρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός: Πετυχαίνοντας εξαιρετικά γκολ, ο Ολυμπιακός πέρασε από την Τρίπολη με νίκη 4-0 επί του Αστέρα, ξεφεύγοντας 9 βαθμούς από τον δεύτερο Άρη και 10 -προσωρινά- από τον τρίτο ΠΑΟΚ!

Ο Σεμέδο άνοιξε το σκορ στο 35' και ο Καμαρά πέτυχε φοβερό γκολ για το 2-0 στο 40', με αμφότερα τα τέρματα να προέρχονται από εκτελέσεις κόρνερ του Βαλμπουενά. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γάλλος έδωσε τη θέση του στον Φορτούνη, ο οποίος πέτυχε γκολάρα με φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ για το 3-0 στο 81', ενώ ο Μπρούμα βρήκε επίσης δίχτυα μετά από μπαλιά του Καμαρά, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 στο 86'.

Ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 38 βαθμούς, ενώ Αστέρας Τρίπολης έμεινε στην 7η θέση με 18 πόντους.

Έτσι παρατάχθηκαν

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο Αστέρας Τρίπολης του Μίλαν Ράσταβατς. Ο Παπαδόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Κώτσιρα, Σουάρεθ, Καστάνιο και Τασουλή στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Μπελόκ και Βαλιέντε ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ενώ οι Σίτο, Φερνάντεθ και Τιλίκα αποτέλεσαν την τριάδα πίσω από τον Ρετζίς.

Με τον ίδιο σχηματισμό (4-2-3-1) κατέβασε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Τερματοφύλακας ο Σα, με δίδυμο στόπερ τους Μπα και Σεμέδο, δεξί μπακ τον Ραφίνια και αριστερό τον Χολέμπας. Στον άξονα πήραν θέση οι Εμβιλά και Καμαρά, με τον Βαλμπουενά σε ρόλο "δεκαριού". Μπρούμα και Μασούρας κινήθηκαν στα άκρα, ενώ ο Ελ Αραμπί ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Το πρώτο ημίωρο του αγώνα "κύλησε" χωρίς καποια κλασική ευκαιρία για γκολ, με καλύτερη στιγμή μια "χλιαρή" κεφαλιά του Ελ Αραμπί που μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ο καλά στημένος Αστέρας δεν του επέτρεπε να βρει χώρους και ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Αντίστοιχα, οι Αρκάδες άφησαν την μπάλα στον αντίπαλο και προσπάθησαν να βγουν στην αντεπίθεση, αλλά το στιβαρό αμυντικό δίδυμο των Σεμέδο-Μπα και οι βοήθειες που τους προσέφερε ο Εμβιλά εμπόδισαν τους γρήγορους μεσοεπιθετικούς των γηπεδούχων να "χτυπήσουν" στην κόντρα.

Στο 28' ο γκολκίπερ του Αστέρα, Παπαδόπουλος, τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Τσίφτση. Τα δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν στο 35', με τον Ολυμπιακό να βρίσκει λύσεις στην επίθεση από τις στημένες φάσεις. Στο 35' ο Σουάρεθ πρόλαβε τον Ελ Αραμπί και έκανε σωτήριο τάκλιν πραχωρώντας κόρνερ έπειτα από κάθετη πάσα του Εμβιλά. Από την εκτέλεση του Βαλμπουενά ο Σεμέδο νίκησε τους αντιπάλους στον αέρα και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Ο Αστέρας αναγκάστηκε να ανοιχτεί, επιτρέποντας στον Ολυμπιακό να βρει πολύ περισσότερους χώρους και να απειλήσει. Στο 39' ο Μπρούμα πάτησε περιοχή, προσποιήθηκε και σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Το 2-0 προήλθε από νέα εκτέλεση του Βαλμπουενά, ο οποίος σημάδεψε τον Καμαρά έξω από την περιοχή του Αστέρα, με τον Αφρικανό μέσο να πιάνει ένα εκπληκτικό βολέ και να νικά τον Τσίφτση για το 2-0 του Ολυμπιακού!

Στο δεύτερο μέρος οι ρόλοι άλλαξαν, αφού ο Αστέρας πήρε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και είχε μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό από την πλευρά να δίνει χώρο στους Αρκάδες, επιδιώκοντας να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους στο αντίπαλο μισό. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί στο 60' όταν ο νεοεισελθόντας Φορτούνης βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Ελ Αραμπί, αλλά αυτός χάλασε μια πολλά υποσχόμενη αντεπίθεση του Ολυμπιακού, κάνοντας λάθος πάσα στον Μπρούμα.

Παρα τη σαφώς μεγαλύτερη επιθετική του διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας αδυνατούσε να απειλήσει τον Ολυμπιακό. Μεγάλο ρόλο έπαιξε η καταπληκτική εμφάνιση του Ουσεϊνού Μπα, που ήταν εξαιρετικός στις τοποθετήσεις και τις επεμβάσεις του σε όλο το ματς. Ακόμα κι όταν ο Σισέ πήρε τη θέση του Σεμέδο στο 59' η αμυντική συνοχή του Ολυμπιακού παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα.

Στο 74' ο Σισέ έστειλε την μπάλα άουτ με προβολή από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 76' ο Φερνάντεθ αστόχησε στη μοναδική μεγάλη ευκαιρία του Αστέρα, στέλνοντας την μπάλα άουτ με πλασέ από τη μεγάλη περιοχή.

Ο Φορτούνης έδειξε την κλάση του στο 81' κάνοντας το 3-0 με μια αριστουργηματική απευθείας εκτέλεση φάουλ. Το τελικό 4-0 για τον Ολυμπιακό διαμόρφωσε ο Μπρούμα με αριστερό διαγώνιο πλασέ έπειτα από κάθετη μπαλιά του Καμαρά στο 86'.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος (28' λ.τρ. Τσιφτσής), Τασουλής, Καστάνο, Σουάρεθ, Κώτσιρας, Βαλιέντε (70' Καπίγια), Μπελόκ, Σίτο (46' Αλί Μπαμπά), Τιλίκα, Κρέσπι (46' Α. Ριέρα) και Λούις Φερνάντεθ (77' Τζίμας).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας (85' Ρέαμπτσιουκ), Σεμέδο (58' Σισέ), Μπα, Ραφίνια, Καμαρά, Εμβιλά, Βαλμπουενά (59' Φορτούνης), Μπρούμα, Μασούρας (76' Ραντζέλοβιτς) και Ελ Αραμπί (85' Σουντανί).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags