Facebook Pixel Ατρόμητος – ΠΑΟΚ: Η ανατροπή της χρονιάς για Ατρόμητο - Τρελό ματς και γκολ στο 92’ - Στο… καναβάτσο ο ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-01-07 21:26:00

Η ανατροπή της χρονιάς για Ατρόμητο - Τρελό ματς και γκολ στο 92’ - Στο… καναβάτσο ο ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Η ανατροπή της χρονιάς για Ατρόμητο - Τρελό ματς και γκολ στο 92’ -  Στο… καναβάτσο ο ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ: Μία τεράστια νίκη με μία σπουδαία ανατροπή πανηγύρισε ο Ατρόμητος, που επικράτησε με 3-2 του ΠΑΟΚ, αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν φορτσάτοι στο ματς και προηγήθηκαν στο 22’ με τον Σφιντέρσκι, ενώ είχαν χάσει και πέναλτι με τον Τζόλη στο 16’, ωστόσο ο Μουνίθ με τρομερό σουτ στο 64’ έκανε το 1-1. Ο Ουάρντα λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο, έκανε το 1-2 στο 82’, ωστόσο ο Χαρίσης στο 85’ και ο Νάτσος στο 92’ έγραψαν το τελικό 3-2!

Με την ήττα αυτή ο ΠΑΟΚ έμεινε πολύ πίσω στη μάχη του τίτλου, καθώς έχει πλέον 28 βαθμούς, 10 λιγότερους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ ο Άρης έχει 32 και η ΑΕΚ 27.

Φουριόζος ΠΑΟΚ, εξιλέωση για Τζόλη!

Το παιχνίδι είχε τρομερό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά και ο ΠΑΟΚ ισως για πρώτη φορά φέτος, μπήκε τόσο… φουριόζος στο γήπεδο. Στα πρώτα τέσσερα λεπτά είχε χάσει τρεις καλές ευκαιρίες, δύο με τον Σφιντέρσκι και μία με τον Ίνγκασον, ενώ ο Ατρόμητος απάντησε στο 5’, όταν η κεφαλιά του αμαρκάριστου Σάλομον από εξαιρετική θέση, κατέληξε στο κέντρο της εστίας και στην αγκαλιά του Πασχαλάκη.

Όντας ανώτερος όμως ο Δικέφαλος, συνέχισε να πιέζει και να φτιάξει φάσεις. Στο 14’ προειδοποίησε για ακόμα μία φορά με τον Σφιντέρσκι, ενώ στο 15’ κέρδισε πέναλτι, για ένα ανόητο χέρι εντός περιοχής του Κωτσόπουλου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζόλης, ο οποίος ωστόσο έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι. Ο νεαρός άσος πάντως δεν… πτοήθηκε, πήρε πρωτοβουλίες στη συνέχεια και στο 22’ δημιούργησε το γκολ, όταν από δική του σέντρα, ο Σφιντέρσκι με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν αντιδράσουν, όταν στο 22’ ο Γούτας αστόχησε με κεφαλιά από καλή θέση, ενώ ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε κάνει δύο τα τέρματά του στο 40’, όταν ο Σφιντέρσκι και πάλι από κοντά, δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα Μανδά, που είχε περάσει στο γήπεδο αντί του Γιαννιώτη που τραυματίστηκε. Τελικά, το ημίχρονο έκλεισε στο 0-1, με τον Πασχαλάκη να σημειώνει και αυτός μία καλή απόκρουση στο 43’ σε σέντρα σουτ του ΓΚάλο.

Απίθανη ανατροπή, θρίαμβος στο 92' και… απάντηση σε Ουάρντα!

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, επιστρέφοντας από την ανάπαυλα οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν καλοί, δεν είχαν την ίδια ενέργεια ούτε και την ίδια κατοχή. Στο 54’ πάντως θα μπορούσε ο Σφιντέρσκι να το… καθαρίσει, ωστόσο έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει από κοντά, όταν τον σταμάτησε ο Μανδάς με τα πόδια. Από εκείνη τη φάση και μετά όμως, οι Περιστεριώτες ανέβασαν ρυθμούς, κέρδισαν μέτρα και άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο γήπεδο.

Τελικά, στο 64’ μετά από λάθος του Γιαννούλη εκτός περιοχής που… πούλησε την μπάλα εύκολα και μία σουτάρα του Μουνίθ, ο Ατρόμητος έγραψε το 1-1 και σόκαρε τον ΠΑΟΚ που ήταν κάκιστος.

Μετά το γκολ και τις αλλαγές του Πάμπλο Γκαρσία που έριξε στο χορτάρι του Λάμπρου, Ελ Καντουρί και Ουάρντα, ο Δικέφαλος βελτιώθηκε και έγινε πιο επιθετικός, χωρίς όμως και πάλι να απειλεί ιδιαίτερα. Τελικά, στο 82’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Νινούα, ο αμαρκάριστος Ουάρντα με κεφαλιά έγραψε το 1-2 και… τρελάθηκε. Ο Αιγύπτιος δεν σεβάστηκε ότι έπαιξε στο Περιστέρι και πανηγύρισε έξαλλα το γκολ του, όμως η χαρά δεν κράτησε πολύ. Στο 85’, μετά από ωραία ενέργεια του Χριστοδουλόπουλου και κόντρες εντός περιοχής, ο Χαρίσης με δυνατό σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη κι έγραψε το 2-2!

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης, καθώς στο 92’ ο Ατρόμητος στην κόντρα έκανε το 3-2 με τον Νάτσο και πήρε το ματς. Αρχικά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά ήταν καθαρή φάση και σωστά μέτρησε με το VAR.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κωτσόπουλος, Γκαλβάο, Νάτσος - Βιεϊρίνια, Μιχαηλίδης, Ζίβκοβιτς, Λάμπρου

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Γιαννιώτης (32΄ Μανδάς), Γούτας, Γκαλβάο, Γκάλο, Σάλομον, Κιβρακίδης, Νταβιώτης (60΄ Μουνίθ), Νάτσος, Χαρίσης, Μανούσος (76΄ Μάτιτς), Κωτσόπουλος (75΄ Χριστοδουλόπουλος).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Σβαμπ (71΄ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (78΄ Νινούα), Μουργκ (71΄ Ουάρντα), Τζόλης (66΄ Λάμπρου), Σφιντέρσκι (78΄ Κρμέντσικ).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags