Facebook Pixel Παναιτωλικός - Ολυμπιακός: Δεν καταλαβαίνει τίποτα ο Ολυμπιακός - Πέρασε και από Αγρίνιο με Αραμπί - "Μαγεία" Βαλμπουενά!
| 2021-01-09 21:21:00

Δεν καταλαβαίνει τίποτα ο Ολυμπιακός - Πέρασε και από Αγρίνιο με Αραμπί - "Μαγεία" Βαλμπουενά!

Sportdog Team
Δεν καταλαβαίνει τίποτα ο Ολυμπιακός - Πέρασε και από Αγρίνιο με Αραμπί - "Μαγεία" Βαλμπουενά!

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός: Παρότι δυσκολεύτηκε αρκετά ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 στο Αγρίνιο και να παραμείνει αήττητος στην κορυφή της Superleague.

Οι Ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 4' με τον Φορτούνη, όμως ο Παναιτωλικός που ήταν αρκετά καλός, έφερε το ματς στα ίσια με τον Ταχάρ στο 48'. 

Τα... κάστανα από την φωτιά για τον Ολυμπιακό έβγαλε και πάλι ο Ελ Αραμπί, ο οποίος στο 65' πήρε απίθανη ασίστ από τον Βαλμπουενά και με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-2 για τους Πειραιώτες.

Πώς παρατάχθηκαν

Με αρκετές αλλαγές παρέταξε τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο ο Πέδρο Μαρτίνς. Σε σύστημα 4-2-3-1 ο Τζολάκης ήταν στο τέρμα, οι Μπα και Σισέ στο κέντρο της άμυνας, ο Ντρέγκερ στο δεξί άκρο και ο Ρέαμπτσιουκ στο αριστερό. Οι Καμαρά και Εμβιλά πήραν θέση στα χαφ, μπροστά τους στα πλάγια ήταν οι Μπρούμα-Μασούρας και ο Φορτούνης πήρε θέση επιτελικού, πίσω από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Από την πλευρά του Παναιτωλικού στο βασικό σχήμα ξεκίνησαν οι Κνετ, Μαλής, Κωνσταντόπουλος, Μεντίνα, Βάντερσον, Αρσούρα, Ντίας, Ταχάρ, Αριγίμπι, Μάζουρεκ και Αζάντι.

Το ματς

Γκολ με το... καλημέρα στο παιχνίδι κατάφερε να πετύχει ο Ολυμπιακός, αφού ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησε. Μόλις στο 4' λοιπόν, ο Ντρέγκερ δέχτηκε την μεγάλη μπαλιά του Σισέ από την άμυνα, μπήκε στην περιοχή του Παναιτωλικού από τα δεξιά και στο γύρισμα που έκανε ο Φορτούνης έπιασε το πλασέ με το αριστερό και άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες.

Στο επόμενο λεπτό ο Ντίαζ βρέθηκε πεσμένος στην περιοχή του Ολυμπιακού από μαρκάρισμα του Ρέαμπτσιουκ, όμως δεν υπήρξε κάποια παράβαση και ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Ο Παναιτωλικός ήταν αρκετά κινητικός απέναντι στον καλύτερο -πάντως- Ολυμπιακό, ωστόσο τα χαλούσε την ώρα που έφτασε κοντά στην "ερυθρόλευκη" περιοχή.

Μοναδική στιγμή που απείλησε κάπως την εστία του Τζολάκη ήταν με ένα σουτ του Ταχάρ στο 28', όμως ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει τη μπάλα. Από την αλλη πλευρά οι Ερυθρόλευκοι ήλεγχαν το ματς και θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ είτε με τη φάση του Σισέ στο 16', είτε με αυτή του Καμαρά στο 22', είτε με την πολύ μεγάλη στιγμή στο 35', όταν ο Μασούρας έστειλε τη μπάλα πάνω στον Κνετ από θέση βολής.

Όπως και ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα, έτσι και ο Παναιτωλικός κατάφερε να σκοράρει με το... καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 48' λοιπόν ο Αριγίμπι έκανε τη σέντρα και ο αμαρκάριστος Ταχάρ με πολύ ωραίο γυριστό σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Τζολάκη για το 1-1.

Οι Αγρινιώτες συνέχισαν να παίζουν αρκετά ψηλά έχοντας άγνοια κινδύνου, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό, που έδειξε λίγο να ξαφνιάζεται από το γκολ που δέχτηκε. Παρόλα αυτά είχε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 1-2, όταν στο 61' ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ, ο Αραμπί έπιασε την κεφαλιά και ο αφύλαχτος Εμβιλά έστειλε τη μπάλα άουτ από πολύ κοντά.

Ο Μαρτίνς προσπάθησε να αλλάξει πράγματα από τον πάγκο και εν μέρει τα κατάφερε ρίχνοντας στο ματς τον Βρουσάι. Ο νεαρός άσος έκανε φοβερή ατομική ενέργεια από αριστερά περνώντας τον Μεντίνα στο 65, έδωσε στον Βαλμπουενά, αυτός την ώρα που έχανε την ισορροπία του και έπεφτε, κατάφερε να περάσει κάθετα στον Ελ Αραμπί, ο οποίος εκτέλεσε μέσα από την περιοχή και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Ολυμπιακό, φτάνοντας τα 14 γκολ στο πρωτάθλημα.

Μετά το γκολ ο Παναιτωλικός βγήκε μπροστά για να πάρει τον βαθμό, ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Τζολάκη, με αποτέλεσμα να μείνει το 1-2 υπέρ του Ολυμπιακού μέχρι το τελευταίο σφύριγμα στην αναμέτρηση.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags