Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΛ: Μαχητική ψυχή! - Νέα ηρωική νίκη του... μισού Παναθηναϊκού (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-01-10 21:24:00

Μαχητική ψυχή! - Νέα ηρωική νίκη του... μισού Παναθηναϊκού - "Βύθισε" την ΑΕΛ, κέρδισε παίκτες (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Μαχητική ψυχή! - Νέα ηρωική νίκη του... μισού Παναθηναϊκού - "Βύθισε" την ΑΕΛ, κέρδισε παίκτες (Vid)

Παναθηναϊκός - ΑΕΛ: Αν και αγωνίστηκε με πέντε μεγάλες απουσίες και δυσκολεύτηκε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 της ΑΕΛ και πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στη Superleague.

Ο Καρλίτος στο 36' και ο Εμμανουηλίδης στο 90+4' πέτυχαν τα γκολ του Τριφυλλιού, που δέχθηκε μεγάλη πίεση από την ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο, με αποκορύφωμα την τεράστια χαμένη ευκαιρία του Κολομπίνο στο 57'.

Στα θετικά για την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι ήταν η παρουσία παικτών με μικρό χρόνο συμμετοχής, που μπήκαν στο ματς και έδωσαν λύσεις. Ο Μπουζούκης έδωσε πνοή στο κέντρο, ο Καμπετσής έφτασε κοντά στο γκολ, δεν τον πέτυχε όμως έδωσε την ασίστ για τον έτερο νεαρό του Τριφυλλιού, τον Εμμανουηλίδη, ο οποίος επέστρεψε στα γκολ με την πράσινη φανέλα.

Ο Παναθηναϊκός είναι στην 5η θέση με 25 βαθμούς και απέχει 2 από την 4η ΑΕΚ, ενώ η ΑΕΛ έμεινε στους 8 πόντους και βρίσκεται πάνω μόνο από την ουραγό Λαμία που έχει 5.

Έτσι παρατάχθηκαν

Με 3-5-2 παρέταξε την ΑΕΛ ο Γιάννης Τάτσης. Τερματοφύλακας ο Μπάγιτς, τριάδα στόπερ οι Τσόσιτς, Ζίζιτς και Μιχαήλ, δεξιός μπακ-χαφ ο Μιλοσάβλιεβιτς και αριστερός ο Φιλίπ. Την τριάδα του άξονα συνέθεσαν οι Νικολιάς, Σπαρβ και Κολομπίνο, με τους Πινακά και Ντουρμισάι να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

Ο Παναθηναϊκός του Λάζλο Μπόλονι αγωνίστηκε με σχηματισμό 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης, με τετράδα στην άμυνα τους Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Χουάνκαρ, από δεξιά προς αριστερά. Βέλεθ και Αλεξανδρόπουλος έπαιξαν ως δίδυμο στον άξονα, έχοντας μπροστά τους τον Αθανασακόπουλο. Στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής κινήθηκε ο Αϊτόρ, στην αριστερή ο Ιωαννίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Καρλίτος.

Το ματς

Χωρίς ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι, με την ΑΕΛ να είναι εμφανές πως ήθελε να δώσει χώρο στον Παναθηναϊκό για να "χτυπήσει" στο ανοιχτό γήπεδο, κάτι που όμως δεν κατάφερε να πετύχει σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους. Αντίστοιχα, οι Πράσινοι ασφυκτιούσαν απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Τάτση, που δεν τους άφηνε πολλούς χώρους για να συνδυαστούν.

Δύο σουτ του Καρλίτος στο 1' και στο 6' ήταν οι μοναδικές αξιόλογες επιθετικές προσπάθειες του Παναθηναϊκού στο πρώτο 20λεπτο, αλλά ο γκολκίπερ Μπάγιτς μπλόκαρε την μπάλα χωρίς πρόβλημα σε αμφότερες τις περιπτώσεις. Στο 23' ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία, με τον Αϊτόρ να βρίσκεται ολομόναχος από σέντρα του Μολό και να πιάνει την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα χέρια του Μπάγιτς. Η απάντηση της ΑΕΛ ήρθε στο 24', όταν ο Σπαρβ έκανε την προβολή προ κενής εστίας από κεφαλιά-πάσα του Μιχαήλ και ο Πούγγουρας πρόλαβε να διώξει πάνω στη γραμμή. Εν συνεχεία ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ του Ντουρμισάι, αλλά ο Έλληνας φορ δεν φάνηκε να επηρεάζει τη φάση, κάτι που σημαίνει ότι αν το γκολ έμπαινε πιθανότατα θα μετρούσε!

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές από το ημίωρο και έπειτα. Στο 30' ο Ιωαννίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία, αφού σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής έπειτα από ωραία μπαλιά του Καρλίτος. Στο 36' οι Πράσινοι άνοιξαν το σκορ, σε μια φάση, στην οποία συμμετείχαν οι τρεις πιο δραστήριοι παίκτες του. Ο Μολό προωθήθηκε από τα δεξιά και έβγαλε σέντρα, ο Ιωαννίδης μπήκε στη φάση στο πρώτο δοκάρι, με τον Τσόσιτς να παρεμβάλλεται στην πορεία της μπάλας και αυτή να φτάνει στον Καρλίτος. Ολομόναχος ο Ισπανός, δεν δυσκολεύτηκε να βρει δίχτυα με σουτ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και να κάνει το 1-0!

Η ΑΕΛ βγήκε με πιο επιθετική νοοτροπία στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε μέτρα στο γήπεδο και χάλασε εντελώς το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ο οποίος αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα. Μάλιστα η ομάδα της Λάρισας έφτασε μια... ανάσα από την ισοφάριση στο 57'. Ο Νικολιάς κινήθηκε από τα δεξιά και επιχείρησε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Κολομπίνο, ο οποίος βρέθηκε μόνος του στη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού αλλά έστειλε την μπάλα άουτ με κοντινή προβολή.

Ήταν φανερό πως η ΑΕΛ κέρδιζε με χαρακτηριστική άνεση τη μάχη στον χώρο του κέντρου και κυριάρχησε στο γήπεδο στο διάστημα 60'-75', με τον Παναθηναϊκό να μοιάζει πολύ κουρασμένος και να αμύνεται μαζικά. Στο 64' ο Κολομπίνο έκανε σουτ από καλή θέση, που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ντουρμισάι στο 66'. Ακόμα ένα σουτ του Κολομπίνο στο 77' κατέληξε στα χέρια του Διούδη.

Οι αλλαγές του Λάζλο Μπολονι αναζωογόνησαν τον Παναθηναϊκό, καθώς οι Καμπετσής και Μπουζούκης που μπήκαν στο 79' αντί των Αϊτόρ και Καρλίτος λίγο έλειψε να βρουν δίχτυα. Στο 84' ο Μπουζούκης βρήκε τον Χατζηγιοβάνη με εξαιρετική πάσα, αυτός σέντραρε για τον Καμπετσή και ο επιθετικός του Παναθηναϊκού έχασε μεγάλη ευκαιρία καθώς έστειλε την μπάλα στα χέρια του Μπάγιτς με κοντινή κεφαλιά. Στο 85' ο Καμπετσής πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από τα δεξιά, πάτησε περιοχή και γύρισε στον Μπουζούκη, όμως ο Μπάγιτς απέκρουσε το σουτ του από το ένα μέτρο.

Στο 94' οι Πράσινοι "κλείδωσαν" τη νίκη. Από βολέ του Διούδη, ο Εμμανουηλίδης πήρε κεφαλιά και έβγαλε τον Καμπετσή σε θέση τετ α τετ, αυτός γύρισε και πάλι στον Εμμανουηλίδη που "έγραψε" το 2-0 με δεξί πλασέ.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Μολό, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος (87’ Σερπέζης), Ιωαννίδης (87’ Εμμανουηλίδης), Αϊτόρ (78’ Μπουζούκης), Αθανασακόπουλος (60’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος (79’ Καμπετσής)

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Μπάγιτς, Μιχαήλ, Τσόσιτς, Ζίζιτς (60’ Μπέρτος), Φίλιπ, Σπαρβ, Μιλοσάβλιεβιτς (60’ Τρούγιτς), Κολομπίνο, Νικολιάς, Πινακάς, Ντουρμισάι (85’ Νούνιτς).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags