Facebook Pixel Άρης - ΑΕΚ: Απόδραση της ΑΕΚ, 0-1 με μαγεία Γκαρσία! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-01-14 21:32:00

Απόδραση της ΑΕΚ με μαγεία Γκαρσία - Ματς... κλωτσοπατινάδα στο Βικελίδης! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γιώργου Θεοδωράκη
Απόδραση της ΑΕΚ με μαγεία Γκαρσία - Ματς... κλωτσοπατινάδα στο Βικελίδης! (ΒΙΝΤΕΟ)

Άρης - ΑΕΚ: Η κλάση του Λιβάι Γκαρσία χάρισε στην ΑΕΚ μεγάλη νίκη με 1-0 στην έδρα του απογοητευτικού Άρη, αφού ο λατίνος άσος πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα με φανταστική απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 65'.

Το υπέροχο γκολ του Γκαρσία ήταν μάλλον η μοναδική στιγμή που... θυμήθηκαν ότι παρακολουθούν ποδόσφαιρο όσοι έβλεπαν το παιχνίδι! Σε ένα ντέρμπι που θα ξεχαστεί γρήγορα, καθώς οι δύο ομάδες όχι μόνο δεν έπαιξαν σύμφωνα με την ποιότητά τους, αλλά περιορίστηκαν στο να προσφέρουν στους φιλάθλους ένα άθλιο θέαμα με πολλά νεύρα και ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ.

Η ΑΕΚ έπιασε πλέον τον Άρη στη 2η θέση με 33 βαθμούς, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ 4ο με 32. Άρης και ΑΕΚ απέχουν 9 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Άρη με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Μπουσέ, με τετράδα στην άμυνα τους Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Ροζ και Σάκιτς στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Ματίγια και Σάσα ήταν το δίδυμο στον άξονα, με την τριάδα των Γκάμα, Σίλβα και Μαντσίνι πίσω από τον Μάνο.

Με 4-3-3 αγωνίστηκε η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ. Τερματοφύλακας ο Αθανασιάδης, με δίδυμο στόπερ τους Σβάρνα και Νεντελτσιάρου, δεξί μπακ τον Μπακάκη και αριστερό τον Λόπες. Σιμόες, Γαλανόπουλος και Κρίστιτσιτς συνέθεσαν την τριάδα της μεσαίας γραμμής, οι Λιβάι Γκαρσία και Μαχαίρας ήταν στα άκρα της επίθεσης και ο Ανσαριφάρντ στην κορυφή.

Το ματς

Αμφότερες οι ομάδες δεν μπήκαν στο γήπεδο διατεθειμένες να πάρουν ρίσκα και τα πρώτα λεπτά "κύλησαν" χωρίς ρυθμό. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς ήταν για τον Άρη και προήλθε από λάθος της ΑΕΚ. Στο 7' ο Λόπες έκανε λάθος γύρισμα προς τον Αθανασιάδη. Ο Μάνος πρόλαβε να μπει στη φάση και πλάσαρε τον γκολκίπερ της ΑΕΚ αλλά το τελείωμά του ήταν απογοητευτικό, με τον Νεντελετσιάρου να απομακρύνει. Η απάντηση της Ένωσης ήρθε στο 21', οταν ο Λιβάι Γκαρσία έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια και σέντρα από τα δεξιά, ο Ασναριφάρντ βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι όμως έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Μπουσέ.

Κατά τα άλλα, δεν είδαμε τίποτα παραπάνω μέχρι και τις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Οι δυο ομάδες έδωσαν μεγάλη έμφαση στην τακτική και δεν ανοίχτηκαν. Αναλώθηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου με πολλά λάθη εκατέρωθεν και μεγάλη αδυναμία στο να "ταίσουν" τους επιθετικούς τους. Έπειτα από 26 λεπτά χωρίς ευκαιρία, ο Άρης απείλησε ξανά στο 45+2', με τον Σάσα να παίρνει την μπάλα από τον Μαντσίνι, να μπαίνει στην περιοχή της ΑΕΚ με σπριντ και να σουτάρει από διαγώνια θέση, στέλνοντας την μπάλα παράλληλα με την εστία.

Η ΑΕΚ απείλησε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς στο 46' ο Ανσαριφάρντ έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Παρά το ενθαρρυντικό ξεκίνημα πάντως, τίποτα δεν άλλαξε σε σχέση με το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να εξακολουθούν να παίζουν σε πολύ αργό, με πολλά λάθη και χωρίς... ίχνος συνδυαστικού παιχνιδιού.

Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που βρήκε το γκολ χάρη στην κλάση του Λιβάι Γκαρσία. Στο 65' η Ένωση κέρδισε φάουλ σε πλεονεκτική θέση. Ο άσος από το Τρίνινταντ ανέλαβε την εκτέλεση, πέρασε την μπάλα δίπλα από τείχος και την έστειλε με αριστοτεχνικό τρόπο στα δίχτυα του Μπουσέ, κάνοντας το 1-0!

Αν και είχε 30 λεπτά στη διάθεσή του για να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης, ο Άρης συνέχισε να απογοητεύει με την απόδοσή του και δεν έκανε ούτε... υποψία ευκαιρίας μέχρι και το τέλος του αγώνα!

Ο Ανσαριφάρντ έφτασε κοντά στο γκολ για την ΑΕΚ, αλλά ο Μπουσέ μπλόκαρε την αδύναμη κεφαλιά του απο πλεονκετική θέση στο 82', ενώ στο 90+7' ένα γκολ του Λιβάγια ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά την εξέταση του ριπλέι από το VAR.

Περισσότερα σε λίγο...

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags