Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα: Χασάν λαμπρός τον οδηγεί! "Λύτρωσε" τον Ολυμπιακό στο 94’ και τον γλίτωσε από "κάζο"! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-01-17 16:53:00

Χασάν λαμπρός τον οδηγεί! "Λύτρωσε" τον Ολυμπιακό στο 94’ και τον γλίτωσε από "κάζο"! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Χασάν λαμπρός τον οδηγεί! "Λύτρωσε" τον Ολυμπιακό στο 94’ και τον γλίτωσε από "κάζο"! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα: Με ένα γκολ του Αχμέντ Χασάν στο 94' ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του σκληροτράχηλου ΠΑΣ και να πάρει τη νίκη με 1-0 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Το ματς στο Φάληρο ήταν κακό ποιοτικά, με τους Ερυθρόλευκους να χάνουν πέναλτι στο 20' με τον Βαλμπουενά, το οποίο απέκρουσε ο Χουτεσιώτης, ενώ είδαν το VAR να ακυρώνει γκολ του Ελ Αραμπί για χιλιοστά στο 53ο λεπτό.

Τελικά, το γκολ της νίκης ήρθε στις καθυστερήσεις και έβαλε τις καρδιές των φίλων του Ολυμπιακού στις θέσεις τους.

Πώς παρατάχθηκαν

Με το καθιερωμενο 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς, έχοντας τον Σα στο τέρμα, τους Σισέ-Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας, τον Ντρέγκερ στο δεξί άκρο και τον Ρέαμπτσιουκ στο αριστερό. Τα δυο χαφ ήταν οι Μπουχαλάκης και Εμβιλά, μπροστά τους στις δύο πτέρυγες οι Μασούρας και Μπρούμα και ο Βαλμπουενά πήρε θέση πίσω από τον Ελ Αραμπί, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Για τον ΠΑΣ σε σχηματισμό 4-4-2 ξεκίνησαν οι Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σιόντης, Λιάσος, Μπρένερ, Καρτάλης, Παμλίδης και Λεό.

Το ματς

Αναγνωριστικό ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα, καθώς οι δύο ομάδες δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να κυκλοφορούν την μπάλα και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 14' για να σημειωθεί η πρώτη καλή στιγμή. Αρχικά ο Μασούρας είδε τον Σάλιακα να κόβει τελευταία στιγμή την πάσα προς τον Ελ Αραμπί και στη συνέχεια της φάσης μετά από κόρνερ ο Σισέ έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε.

Στο 17' ο Ελ Αραμπί έκανε την προβολή προ του γκολκίπερ του ΠΑΣ, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι, όμως οι δυο παίκτες συγκρούστηκαν, με τον διαιτητή να δείχνει πέναλτι. Παρόλα αυτά, ο Χουτεσιώτης είπε "όχι" στην εκτέλεση του Βαλμπουενά και κράτησε το 0-0 στην αναμέτρηση. 

Μετά το 20' και το χαμένο πέναλτι, ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεσή του, όμως εκτός από ένα σουτ του Μασούρα που κόντραρε πάνω στον Κάργα, δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του ΠΑΣ, που με την σειρά του είχε την μοναδική καλή στιγμή του στο πρώτο μέρος, στις καθυστερήσεις, όταν ένα σουτ του Παμλίδη έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Σα.

Με την σέντρα στο δεύτερο μέρος ο Μαρτίνς πέρασε στο ματς τους Φορτούνη, Καμαρά στις θέσεις Μπρούμα και Μπουχαλάκη, ενώ για τον ΠΑΣ εκτός αγώνα πέρασε ο τραυματίας Χουτεσιώτης και μπήκε στο ματς ο Αθανασίου. 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο με μεγάλη πίεση και στο 53' έφτασε στο γκολ με τον Ελ Αραμπί, όμως μετά από εξέταση του VAR, δεν μέτρησε, καθώς ο Μαροκινός ήταν οφσάιντ, έστω και για εκατοστά. Oι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, με τον Μαρτίνς να ρίχνει στο ματς και τον Χασάν, γυρνώντας το σύστημα σε 4-4-2.

Οι φάσεις, πάντως, μπροστά στις δύο εστίες ήταν μετρημένες, καθώς ο ΠΑΣ είχε αρκεστεί σε παθητικό ρόλο και ο Ολυμπιακός έδειχνε ανήμπορος να φτιάξει φάσεις μπροστά στην εστία των Ηπειρωτών. Μία από τις ελάχιστες καλές στιγμές του ήταν αυτή στο 78', όταν ο Χασάν έβγαλε ωραία τετ-α-τετ τον Ελ Αραμπί, όμως ο τελευταίος πάσαρε άστοχα πάνω από τα δοκάρια.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα έληγε 0-0, ο λυτρωτής του Ολυμπιακού, Αχμέντ Χασάν, σηκώθηκε στο 94' και πήρε την κεφαλιά μετά από φάουλ του Φορτούνη για να κάνει το 1-0 και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags