Facebook Pixel Άρης - Παναθηναϊκός: Τεράστιο διπλό του Παναθηναϊκού με 1-0 (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-01-17 21:27:00

Δια πυρός και σιδήρου! - Τεράστιο διπλό ΠΑΟ στο Βικελίδης με ήρωα Διούδη - Δυνατά για Ευρώπη (Vid)

του Νίκου Στεργίου
Δια πυρός και σιδήρου! - Τεράστιο διπλό ΠΑΟ στο Βικελίδης με ήρωα Διούδη - Δυνατά για Ευρώπη (Vid)

Άρης - Παναθηναϊκός: Χάρη σε ένα γκολ του Καμπετσή από το 9' και ορισμένες σπουδαίες αποκρούσεις του Διούδη, ο Παναθηναϊκός έφυγε από τη Θεσσαλονίκη με σπουδαίο διπλό, επικρατώντας 1-0 του Άρη!

Οι Πράσινοι πήραν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα και πλέον μπαίνουν με αξιώσεις στη μάχη της τετράδας. Ο Παναθηναϊκός είναι στην 5η θέση με 28 βαθμούς, πλησίασε όμως Άρη και ΑΕΚ, που έχουν 33.

Ο Καμπετσής σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 9' από αδράνεια της άμυνας του Άρη, ο οποίος στη συνέχεια κυριάρχησε και πίεσε έντονα, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο 37' ο Μαντσίνι είχε δοκάρι, ενώ ο Διούδης γλίτωσε τον Παναθηναϊκό με σωτήριες επεμβάσεις σε τέσσερις περιπτώσεις (53', 60', 75', 90+3).

Από την πλευρά τους, οι Πράσινοι είχαν δύο τεράστιες ευκαιρίες για να "κλειδώσουν" τη νίκη με τον Εμμανουηλίδη στο 63' και τον Βέλεθ στο 65'.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Άρη με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Σιαμπάνης, με δίδυμο στόπερ τους Ροζ και Μπεναλουάν, δεξί μπακ τον Σούντγκρεν και αριστερό τον Ιωάννου. Τζέγκο και Ματίγια ήταν το δίδυμο του άξονα, με τους Γκάμα, Μαντσίνι και Γκαρσία να συνθέτουν την τριάδα πίσω από τον Λόπεθ.

Με 4-3-3 αγωνίστηκε ο Παναθηναϊκός του Λάζλο Μπόλονι. Τερματοφύλακας ο Διούδης, με τους Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Χουάνκαρ στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Βέλεθ, Μαουρίσιο και Αλεξανδρόπουλος ήταν η τριάδα της άμυνας. Δεξιά στην επίθεση κινήθηκε ο Εμμανουηλίδης, αριστερά ο Ιωαννίδης και στην κορυφή ο Καμπετσής.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα. Στο 9' ο Χουάνκαρ εκτέλεσε φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, η άμυνα του Άρη αδράνησε και ο Βέλεθ έκανε την προβολή "στρώνοντας" ουσιαστικά την μπάλα στον Καμπετσή, ο οποίος πετάχτηκε στην πορεία και έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό με κοντινή προβολή!

Το γκολ ήταν η μοναδική φάση του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο, αφού οι Πράσινοι παραχώρησαν την κατοχή της μπάλας και οχυρώθηκαν στα μετόπισθεν με στόχο να βρουν χώρους και να απειλήσουν στην αντεπίθεση με τους ταχύτατους επιθετικούς τους. Παρ' όλα αυτά, οι επιπόλαιες επιλογές και η αδυναμία των προωθημένων του Τριφυλλιού να συνεργαστούν τους εμπόδισε να δημιουργήσουν προβλήματα στην "κιτρινόμαυρη".

Ο Άρης άργησε να βρει ρυθμό και έδειχνε μπλοκαρισμένος από την καλά οργανωμένη άμυνα του Παναθηναϊκού, βλέποντας όμως πως το Τριφύλλι δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου την μπάλα, άρχισε σταδιακά να αυξάνει την πίεσή του. Στο 24' ο Σούντγκρεν σούταρε άουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ενώ στο 32' το σουτ του Γκαρσία από πλεονεκτική θέση κόντραρε στον Πούγγουρα.

Στο 37' ο Μαντσίνι είχε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, αφού έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με προβολή έπειτα από σέντρα του Γκαρσία. Στο 45+3 ο Γκαρσία έπιασε νέο σουτ από καλή θέση, αλλά ο καλά τοποθετημένος Διούδης μπλόκαρε την μπάλα.

Η πίεση του Άρη εντάθηκε ακόμα περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς η απροσεξία των παικτών του Παναθηναϊκού κάθε φορά που είχαν την μπάλα στα πόδια τους είχε ως αποτέλεσμα ο Άρης να κλέβει πολύ εύκολα και να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό. Στο 48' ο Μάνος, που μπήκε στο ημίχρονο αντί του Λόπεθ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά άργησε πάρα πολύ να εκτελέσει και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί.

Στο 53' ο Διούδης έσωσε τον Παναθηναϊκό, αποκρούοντας το πλασέ του Τζέγκο, ο οποίος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ μετά από μπαλιά του Μάνου. Ακριβώς το ίδιο συνέβη και στο 60', όταν γκολκίπερ του Τριφυλλιού απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο δυνατό σουτ του Μάνου!

Εντελώς κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Παναθηναϊκός είχε δύο τεράστιες ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. Στο 63' ο Εμμανουηλίδης έκανε τρομερή ενέργεια ντριμπλάροντας τρεις παίκτες και μπήκε στην περιοχή, αλλά νικήθηκε από τον Σιαμπάνη. Στο 65' ο Βέλεθ βρέθηκε ολομόναχος στη μικρή περιοχή έπειτα από φάση διαρκείας και γύρισμα του Ιωαννίδη, έστειλε όμως την μπάλα ψηλά άουτ!

Στο 75' ο Διούδης μπλόκαρε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ματίγια και στο 75' επενέβη ξανά για να νικήσει τον Σίλβα, που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και σούταρε δυνατά από πλάγια θέση. Οι αλλαγές του Παναθηναϊκού, Χατζηθεοδωρίδης και Καρλίτος, είχαν δύο καλές ευκαιρίες με σουτ που έφυγαν άουτ, στο 88' και στο 90' αντίστοιχα.

Στο 93ο λεπτό ο Διούδης εκτινάχθηκε και μπλόκαρε την μπάλα σε απευθείας φάουλ του Γκαρσία, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει μια τεράστια νίκη!

Οι συνθέσεις:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (81' Σάκιτς), Ιωάννου (81' Γκάνεα), Μπεναλουάν, Ροζ, Τζέγκο (55' Σάσα), Ματίγια, Μαντσίνι (68' Σίλβα) Γκαρσία, Γκάμα, Λόπεθ (46' Μάνος)

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (80' Χατζηθεοδωρίδης), Εμμανουηλίδης (74' Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (80' Καρλίτος), Καμπετσής

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags