ΑΕΚ - Ατρόμητος: 2-1

Μετά το ματς με τον Άρη, η AEK σημείωσε άλλη μία ψυχωμένη νίκη επικρατώντας 2-1 του Ατρομήτου, με σκόρερς τον Νέλσον Ολιβέιρα και τον Μάρκο Λιβάγια. Με την έλευση του Μανόλο Χιμένεθ (που σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν καταπληκτικός σε στήσιμο 11άδας και διαχείριση) αμφότεροι έπαιξαν με όρεξη, έβγαλαν συνεργασίες οδηγώντας την ομάδα τους στη νίκη. Μείωσε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Το πρώτο ημίχρονο έγινε ισορροπημένο παιχνίδι με την ΑΕΚ να εμφανίζει προβλήματα κυκλοφορίας της μπάλας αλλά και δημιουργίας, καθότι ο Ατρόμητος την εγκλώβισε επιθετικά. Οι κιτρινόμαυροι αντιμετώπισαν δυσκολία στο να συνδυαστούν και να βγάλουν οργανωμένες ενέργειες, σε αντίθεση με τους Περιστεριώτες που έψαξαν απειλές σε αντεπιθέσεις.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου στο 10', όταν ο Χαρίσης βγήκε στην κόντρα και επιχείρησε να κρεμάσει τον Αθανασιάδη, ο οποίος εξουδετέρωσε με θεαματική απόκρουση την έμπνευσή του παίκτη της ομάδας του Περιστερίου. Γενικά το παιχνίδι δεν είχε πολλές ευκαιρίες και στερήθηκε αξιόλογου θεάματος, εξαιτίας των πολλών σκληρών μονομαχιών στον χώρο της μεσαίας γραμμής, που οδήγησαν στην πτώση του ρυθμού.

Δοκάρι και... γκολ ο Ολιβέιρα

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε ριζικά ζεσταίνοντας την ατμόσφαιρα στο παγωμένο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ μπήκε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό στο παιχνίδι, ο οποίος έγινε ακόμα πιο αισθητός από το δοκάρι του Ολιβέιρα στο 52'. Η Ένωση απέκτησε υψηλότερο ρυθμό πίεσε για να πετύχει το γκολ και έχασε άλλη μία κλασική ευκαιρία στο 53' ύστερα από συνεργασία του Λιβάγια με τον Πορτογάλο που ανακόπηκε από τον Στρούγγη του Ατρομήτου. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μανδάς είχε απάντηση στο σουτ του Κροάτη.

Εν τέλει τον Γόρδιο Δεσμό για την ΑΕΚ έλυσε ο Ολιβέιρα στο 63' μετά από εκτέλεση πέναλτι (το δεύτερο που πήρε η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα), το οποίο κέρδισε ο Σιμόες, ύστερα από αψυχολόγητη ενέργεια του Σάλομον που τον έσπρωξε εκτός φάσης. Η Ένωση κράτησε την πίεσή της, είχε και άλλη καλή στιγμή στο 68' με τον Σάκχοφ, αλλά οι προσπάθειές της καρποφόρησαν στο 73'.

Σούπερ συνεργασία και κεφαλιά ψαράκι ο Λιβάγια

Ο Μάνταλος βρήκε κάθετα τον Μπακάκη, ο οποίος γύρισε πανέμορφα στον ο Λιβάγια που με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, το οποίο δεν ήταν το τελικό σκορ. Ο Ατρόμητος στο 88' κέρδισε πέναλτι με τον Χριστοδουλόπουλο να ευστοχεί και να αναθερμαίνει το ενδιαφέρον το παιχνίδι στο 89'. Το 2-1 παρέμεινε πάντως μέχρι τέλους με την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Μπορεί να μη σκόραρε, η εμφάνισή του όμως έφτιαξε τους ΑΕΚτζήδες. Ο Μιχάλης Μπακάκης επέστρεψε ορεξάτος και δριμύτερος κάνοντας καταπληκτικό παιχνίδι. Έβγαλε και ασίστ για το 2-0 στον Μάρκο Λιβάγια. Του αξίζει ο τίτλος του MPV.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν υπολόγιζε στους Κρίστισιτς, Νεντελτσιάρου, Ανσαριφάρντ, Μιτάι και Τσιγκρίνσκι. Έτσι παρέταξε την 11άδα της ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο με πολλές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Άρη για το εξ αναβολής ματς της 8ης αγωνιστικής. Ο Αθανασιάδης παρέμεινε κάτω από τα γκολπόστ. Την άμυνα αποτέλεσαν από δεξιά προς τα αριστρερά οι Μπακάκης, Σβάρνας, Λάτσι, Ινσούα. Στο κέντρο Σιμόες και Σάκχοφ ήταν το δίδυμο των ανασταλτικών χαφ. Στις πτέρυγες ο Λιβάγια τοποθετήθηκε αριστερά, ο Λιβάι Γκαρσία δεξιά με μοναδικό προωθημένο τον Ολιβέιρα και από πίσω του ως δημιουργικό μέσο τον Μάνταλο.

Ο Νταμίρ Κάναντι παρέταξε τον Ατρόμητο σε διάταξη 4-3-2-1, με Νάτσο, Γούτα, Στρούγγη και Κιβρακίδη στην τετράδα της άμυνας, τους Χαρίση, Σάλομονο, Γκάλο ως τριάδα στα χαφ σε ευθεία και τους Μουνίθ, Ραμπέλο πίσω από τον Μανούσο.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Λάτσι, Ινσούα, Σιμόες (82' Σιμάνσκι), Σάκχοφ, Λιβάγια, Μάνταλος (78' Γαλανόπουλος), Λιβάι Γκαρσία (82' Τάνκοβιτς), Ολιβέιρα

Ατρόμητος: Μανδάς, Γούτας, Στρούγγης, Γκάλο (75' Ούμπιδες), Νάτσος, Κιβρακίδης (40' Τομάσεβιτς), Σάλομον, Χαρίσης, Μουνίθ, Ραμπέγιο (61' Κωτσόπουλος), Μανούσος (61' Χριστοδουλόπουλος)

Η ΦΑΣΗ: Η έμπνευση του Χαρίση στο 10', ο οποίος εξαπέλυσε σουτ από τα 40 μέτρα, προσπαθώντας να κρεμάσει τον Αθανασιάδη ο οποίος έκανε πίσω βήματα και έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Στο 15' υποδείχτηκε λανθασμένα οφσάιντ ο Ολιβέιρα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Καραντώνης στέρησε φάουλ εκτός περιοχής στον Λιβάι Γκαρσία. Στο 62' δικαίως ο Δημήτρης Καραντώνης έδειξε πέναλτι για ανατροπή του Σιμόες από τον Σάλομον.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: H ΑΕΚ συνεχίζει νικηφόρα, βγάζοντας ένα πρόγραμμα φωτιά. Παρέμεινε στη 2η θέση με 36 βαθμούς και θα κληθεί να την υπερασπιστεί με ανεβασμένη ψυχολογία πριν αντιμετωπίσει τον 3ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα που έχει 35. Ο Ατρόμητος παρέμεινε στην 7η με 21.

ΠΑΤΑ ΤΟ: