Facebook Pixel Sportdog.gr | Lincoln City: Ο πέτρινος «δαίμονας» που ξύπνησε από την λήθη
| 2021-01-20 04:33:00

Lincoln City: Ο πέτρινος «δαίμονας» που ξύπνησε από την λήθη

Sportdog Team
Lincoln City: Ο πέτρινος «δαίμονας» που ξύπνησε από την λήθη

Όταν το 2014 αποφασίστηκε η Lincoln City να επιστρέψει στο παλιό της σήμα με το δαιμόνιο, η ομάδα βολόδερνε κάτω από το μέσο της Conference και κάθε χρόνο απομακρυνόταν όλο και περισσότερο από τις επαγγελματικές κατηγορίες. Σχεδόν εφτά χρόνια αργότερα τα πάντα έχουν αλλάξει με τον σύλλογο να έχει φέτος τις περισσότερες νίκες στην Αγγλία, να προπορεύεται σε μία League One γεμάτη μεγαθήρια και να αγγίζει την άνοδο στην Championship μετά από 60 ολόκληρα χρόνια!

Οι ποδοσφαιρικές ιστορίες είναι πολλές φορές αυτόφωτες, αφού μερικά εντυπωσιακά στατιστικά, μια εκλεπτυσμένη προπονητική διδαχή και κάποιοι ταλαντούχοι παίκτες αρκούν για να προσελκύσουν το αδηφάγο κοινό του αθλήματος, που ψάχνει επίμονα το επόμενο αφήγημα για να ταυτιστεί. Όταν όμως όλα αυτά βρίσκουν στον διάβα τους κι ένα «αληθινό» παραμύθι συχνά απογειώνονται, γεννώντας οπαδούς και πλάθοντας συνειδήσεις, που δεν πρόκειται να ξεθωριάσουν με την πάροδο αυτής της γενιάς. Κάτι τέτοιο ισχύει και για την Lincoln City, που η αγωνιστική άνοδος των τελευταίων χρόνων ίσως να ήταν φτωχότερη χωρίς την βοήθεια ενός μικρού δαιμονίου!

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η πόλη του Λίνκολν από το 1311 έως και το 1548 είχε την τιμή να φιλοξενεί το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Ο Καθεδρικός του Λίνκολν αποτελέι ένα από τα σπουδαιότερα δείγματα αρχιτεκτονικής του 14ου αιώνα (χτίστηκε σε ένα διάστημα 126 ετών!) όχι μόνο στην Αγγλία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Φυσικά μέχρι και σήμερα ο εν λόγω ναός αποτελεί το σημαντικότερο αξιοθέατο της ευρύτερης περιοχής, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες, που συρρέουν για να επισκεφτούν το εσωτερικό του. Θα μου πείτε γιατί τόσος κόπος να μπουν μέσα, όταν αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι η υπερυψωμένη τοποθεσία του και το μέγεθός του.

Διαβάστε την συνέχεια πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags