Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ο πατέρας του Δημήτρη Εμμανουηλίδη στο sportdog!
| 2021-01-23 12:25:00

Πατέρας Εμμανουηλίδη στο sportdog: "Αυτό είπα στον ΠΑΟ για τον Δημήτρη" - Η ιστορία με τον ΠΑΟΚτσή

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Πατέρας Εμμανουηλίδη στο sportdog: "Αυτό είπα στον ΠΑΟ για τον Δημήτρη" - Η ιστορία με τον ΠΑΟΚτσή

Παναθηναϊκός: Το όνομα του Δημήτρη Εμμανουηλίδη είναι πολύ ψηλά τον τελευταίο καιρό στην επικαιρότητα του Παναθηναϊκού λόγω των εμφανίσεων του με την πράσινη φανέλα.

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός είναι ένας πολύ αφοσιωμένος στη δουλειά και στον σκοπό του ποδοσφαιριστής. Με την εικόνα που δείχνει εντός και εκτός γηπέδου ανεβάζει τις ποδοσφαιρικές μετοχές του και αποτελεί παράδειγμα για τα νεώτερα παιδιά που θέλουν και έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την τύχη τους στο ποδόσφαιρο.

Ο χαρακτήρας του νεαρού άσου του Τριφυλλιού είναι αυτός που κάνει την περίπτωσή του ακόμα περισσότερο αξιοθαύμαστη. Η ιδιοσυγκρασία ενός ανθρώπου χτίζεται εντός την οικογένεια. Από εκεί ο παίκτης των πρασίνων έχει πάρει τα κατάλληλα ερεθίσματα.

Ο πατέρας του, Νίκος υπήρξε χρόνια επαγγελματίας αναβάτης σε ιπποδρομίες, ενώ και τα αδέλφια του έχουν συνδεθεί με τον αθλητισμό. Τα οδηγούσε προς τα εκεί, όπως παραδέχεται ο ίδιος. Ο γονέας του Δημήτρη Εμμανουηλίδη μίλησε στο Sportdog για τα όνειρα που κάνει για τον γιο του και μοιράστηκε μαζί μας ένα ντοκουμέντο από την ιπποδρομική του καριέρα.

«Πάντα μου άρεσε ο αθλητισμός. Ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο και έπαιξα σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Παράλληλα πήγαινα στο γήπεδο σε αγώνες Α'Κατηγορίας και έπαιρνα τα παιδιά μαζί. Προσπάθησα να τα σπρώξω προς τα εκεί. Δόξα σοι ο θεός, όλα μου τα παιδιά ασχολήθηκαν με τον αθλητισμό τουλάχιστον στα πρώτα τους βήματα», ήταν το πρώτο του σχόλιο.

Μαζί με τον Δημήτρη ο Νίκος Εμμανουηλίδης έχει 4 παιδιά. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού είναι τρίτος στην ιεραρχία. «Η πρώτη, η Μαρία, ασχολήθηκε με τον κλασικό στίβο. Ο δεύτερος, ο Παναγιώτης, έχει μεγάλες επιτυχίες με πανελλήνια ρεκόρ στα 1800 και 5000 μέτρα. Στις μικρομεσαίες αποστάσεις είναι πολύ δυνατός. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑΜΕΑ που έγινε το 2019 στο Ντουμπάι βγήκε τέταρτος, ενώ μαζί με την ομάδα του κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στα 4Χ400 σκυταλοδρομία. Η τέταρτη, Σοφία πέρασε φέτος στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά», σημειώνει.

Πως προέκυψαν οι ιπποδρομίες στη ζωή του Νίκου Εμμανουηλίδη; «Μόλις έβγαλα το δημοτικό, το 1979, φοίτησα στη σχολή αναβατών για δύο χρόνια. Το 1981 σε ηλικία 14 ετών άρχισα να ιππεύω σε ιπποδρομίες. Σταμάτησα το 1988, γιατί είχα κάποια ατυχήματα και αναγκάστηκα να αποσυρθώ», αναφέρει και μας δείχνει φωτογραφία από τα νιάτα του.

Στην εικόνα φαίνεται να κάθεται πάνω στο άλογο. Στα αριστερά της φωτογραφίας είναι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Σταύρος Σαράφης. Το άλογο λεγόταν «ΠΑΟΚτσής» και αποτελούσε ιδιοκτησία του βετεράνου άσου του Δικεφάλου του Βορρά.

«Είχα βγάλει πολλές νίκες σε κούρσες με το συγκεκριμένο άλογο. Ήμουν η αδυναμία του Σαράφη. Μόνο εγώ ίππευα τα άλογα που εξέτρεφε», θυμάται ο Νίκος Εμμανουηλίδης.

Πως βλέπει το αύριο του Δημήτρη στη σταδιοδρομία του; «Την ίδια ερώτηση για το μέλλον του είχα δεχτεί σε συζητήσεις που είχαμε τελευταία με τον Παναθηναϊκό και τον μάνατζέρ του. Απάντησα, ότι το μόνο που ζητάω προς το παρόν, είναι ο Δημήτρης να είναι ευτυχισμένος, να περνάει καλά και να παίζει όσο γίνεται περισσότερο, για να εξελιχθεί. Ο κάθε γονιός ονειρεύεται να πάει καλά το παιδάκι του. Να είναι υγιές πάνω απ' όλα παρακαλά. Όλα τα άλλα, εφόσον όλος ο κόσμος λέει, ότι έχει δυνατότητες και αξίζει, θα έρθουν. Αρκεί να είναι καλά. Είναι συνεσταλμένος και δουλεύει. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο», καταλήγει ο πατέρας του Δημήτρη Εμμανουηλίδη στο Sportdog.

Ακολουθήστε τον συγγραφέα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

Facebook

LinkedIn

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αδιανόητο! Σε αυτή την ελληνική ομάδα υπογράφει ο Καρέλης - Από τον ΠΑΟ και τον ΠΑΟΚ στον... - ΣΟΚ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags