Facebook Pixel ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: 2-2
| 2021-01-24 21:24:00

Ματσάρα στην Τούμπα! Ισοπαλία 2-2 για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μετά από ματς με φοβερό σασπένς (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ματσάρα στην Τούμπα! Ισοπαλία 2-2 για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μετά από ματς με φοβερό σασπένς (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: 2-2

Σε ένα παιχνίδι με πολλές ανατροπές συναισθημάτων ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2. Η Ένωση προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ και παρότι είχε ευκαιρίες να καθαρίσει το ματς οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις από στημένες φάσεις με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να μπαίνει πολύ ορεξάτη και με διάθεση να πιέσει ψηλά τον ΠΑΟΚ. Η Ένωση με τα τρία ανασταλτικά χαφ κλείδωσε τους γηπεδούχους δημιουργικά και έκανε παιχνίδι από δεξιά με τους παίκτες να ψάχνουν συνεχώς τον Λιβάι Γκαρσία.

Η πρώτη απειλή σημειώθηκε στο 8' όταν ο Σάκχοφ έκλεψε, αλλά η πάσα του για τον Μάνταλο ανακόπηκε Στο 11' ο Λιβάγια πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς, αλλά ο Ζίβκοβιτς δεν του έκανε το χατίρι και απέκρουσε θεαματικά. Εφτά λεπτά αργότερα ο Κράτης έδωσε μαγική μπαλιά για τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος βγήκε στην πλάτη του Περέιρα, σεντραρε με τον Σάκχοφ να ανοίγει το σκορ στην πρώτη του επίσκεψη στην Τούμπα ως αντίπαλος.

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση παρά την ψυχρολουσία. Στο 20' η κεφαλιά του Ίνγκασον έφυγε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 25' ο Σβάρνας έσωσε πάνω στην γραμμή το πλασέ του Κρμέντσικ που είχε βγει τετ α τετ με τον Αθανασιάδη μετά φοβερή κάθετη του Τζόλη. Η Ένωση ήταν μόνιμη απειλή μπροστά από το 30' και μετά όμως οι Θεσσαλονικείς πήραν τον έλεγχο και προσπάθησαν να παίξουν από τα άκρα με τον Βιεϊρίνια και τον Περέιερα να έχουν πολλά ανεβάσματα.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν από στημένη φάση στο 40'. Μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια, ο Λάτσι έχασε τον Ουάρντα που έπιασε την κεφαλιά, ο Αθανασιάδης έδιωξε ενστικτωδώς, αλλά ο Κρέσπο στην επαναφορά πλάσαρε στην κενή εστία για το 1-1 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Χιμένεθ έδωσε εντολή στον Γαλανόπουλο να αρχίσει να πατά περισσότερο περιοχή και να συμμετέχει επιθετικά. Στο 50' η πίεση και το πείσμα του Έλληνα διεθνή μέσου απέδωσε καρπούς. Έκλεψε από τον Ίνγκασον, γύρισε στον Λόπες που σέντραρε ο Κρέσπο πήρε την κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Γαλανόπουλο που έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ένωση (1-2). Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν πολύ κοντά και σε ένα τρίτο γκολ πέντε λεπτά αργότερα. Ο Λιβάγια όμως στερήθηκε τύχης στην προσπάθειά του να μετουσιώσει σε γκολ τη γλυκιά σέντρα του Λιβάι Γκαρσία.

Ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεσή του για να φέρει ξανά στα ίσια το ματς. Στο 67' ένα λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ δημιούργησε προϋποθέσεις για να το πετύχει. Ο Λάτσι γύρισε παρακινδυνευμένα στον Αθανασιάδη που μπλόκαρε αντί να διώξει με το πόδι. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν έμμεσο που με τη συνεργασία του Αντρίγια Ζίβκοβιτς και του Βιεϊρίνια απέφερε το 2-2 με σκόρερ τον Πορτογάλο.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Βιεϊρίνια ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ σε 2-2! Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι. Του ανήκει ο τίτλος του MVP.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με επιθετικό σχήμα παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ. Στο 4-2-3-1 του Ουρουγουανό τεχνικού, ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς υπερασπίστηκε τα δοκάρια έχοντας τετράδα στην άμυνα τους Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο και Περέιρα. Στα χαφ αγωνίστηκαν Σβαμπ - Ελ Καντουρί με τον Ουάρντα σε ρόλο επιτελικού και τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Τζόλη και Κρμέντσικ να συνθέτουν την τριπλέτα της επίθεσης.

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με τον Αθανασιάδη στο τέρμα, την άμυνα αποτέλεσαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Μπακάκης, Σβάρνας, Λάτσι, Λόπες. Στο κέντρο τοποθετήθηκε τριάδα με τους Σιμόες, Γαλανόπουλο, Σάκχοφ. Ο Μάνταλος κάλυψε την αριστερή πλευρά, τη δεξιά ο Λιβάι Γκαρσία. Ο Λιβάγια αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης με την Ένωση να παίζει σε διάταξη 4-3-3.

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο (83' Βαρέλα), Περέιρα (46' Ροντρίγκο), Σβαμπ, Ελ Καντουρί (72' Αουγκούστο), Ουάρντα, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Κρμέντσικ (83' Σβιντέρσκι)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Λάτσι (87' Τσιγκρίνσκι), Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ (87' Τάνκοβιτς) Μάνταλος (71' Σιμάνσκι), Λιβάι Γκαρσία (96' Ινσούα), Λιβάγια (71' Ανσαριφάρντ)

Η ΦΑΣΗ: Το τετ α τετ του Κρμέντσικ με τον Αθανασιάδη που έσωσε με τάκλιν πάνω στη γραμμή ο Σβάρνας.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ορθώς μέτρησε το γκολ του Γαλανόπουλου στο 50'. Η μπάλα έρχεται από κεφαλιά του Κρέσπο και όχι του Σάκχοφ. Στο 56' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε πτώση του Ίνγκασον. Στο 58' οι ασπρόμαυροι φώναξαν για χέρι του Λόπες σε κοντινό βον πλανέ του Τζόλη. Στο 59' ο Βίντσιτς αφού είδε το VAR πήρε πίσω την απόφασή του για φάουλ και κίτρινη στον Βιεϊρίνια, καθώς είδε χέρι του Λιβάγια στην προσπάθειά του να ελέγξει τη μπάλα με το στήθος στην αρχή της φάσης. Στο 78' ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για ένα πάτημα του Λόπες στον Ουάρντα. Ο Βίντσιτς τιμώρησε τους δύο παίκτες από μία κίτρινη για... κοκορομαχία.

MIA EINAI H ΟΥΣΙΑ: H AEK παρέμεινε 3η με 37 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ 4ος με 36. Πλέον οι δύο ομάδες συγκεντρώνονται στα ματς της εμβόλιμης 19ης αγωνιστικής της Τετάρτης. Η Ένωση φιλοξενεί τον ΠΑΣ και οι Θεσσαλονικείς δοκιμάζονται στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ολυμπιακό.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags