Facebook Pixel Sportdog.gr | ΑΕΚ έτσι δεν ΠΑΣ πουθενά! Ήττα-ντροπή από Γιάννινα - Άφαντοι Λιβάι, Τάνκοβιτς, Ανσαριφάρντ (BINTEO)
| 2021-01-27 19:10:00

ΑΕΚ έτσι δεν ΠΑΣ πουθενά! Ήττα-ντροπή από Γιάννινα - Άφαντοι Λιβάι, Τάνκοβιτς, Ανσαριφάρντ (BINTEO)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
ΑΕΚ έτσι δεν ΠΑΣ πουθενά! Ήττα-ντροπή από Γιάννινα - Άφαντοι Λιβάι, Τάνκοβιτς, Ανσαριφάρντ (BINTEO)

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα: 0-2

Ντροπιαστική ήττα γνώρισε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η Ένωση ήταν κάκιστη και είδε τους καλύτερούς της παίκτες να έχουν απόδοση κάτω του μετρίου. Πολύ κακή εμφάνιση από Τάνκοβιτς, Λιβάι Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, οι οποίοι προβλημάτισαν με την εικόνα τους.

Το χειρότερο από όλα είναι, ότι η ομάδα του Δικέφαλου αετού βιώνει άλλη μία κρίση μέσα στη σεζόν και δείχνει να μη μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Μετά τα απανωτά χτυπήματα με τις υποθέσεις Παπασταθόπουλου, Λιβάγια, Νταντσένκο έρχεται και η βαθμολογική απώλεια απέναντι στην ομάδα της Ηπείρου για να μεγεθύνει την εσωστρέφεια.

Ο Ινσούα την... έστησε στα 11 βήματα

Η ΑΕΚ παρουσίασε προβληματικό πρόσωπο στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης. Η Ένωση έδειξε δυσκολία στη δημιουργία, αφού τα ατού της είχαν περιοριστεί και δη ο Τάνκονβιτς με τον Λιβάι Γκαρσία, με αποτέλεσμα να ζοριστεί στην ανάπτυξή της. Για ένα ημίχρονο οι γηπεδούχοι δεν έκαναν ούτε υποψία κλασικής ευκαιρίας. Ο Χιμένεθ ζητούσε συνεχώς κίνηση από τον Σουηδό και να συγκλίνει στον άξονα και από τον Μπακάκη να βοηθά στη δεξιά πλευρά τον μεσοεπιθετικό από τον Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Εν αντιθέσει ο ΠΑΣ είχε στιγμές που άξιζαν αναφοράς, όπως η φάση στο 9', με τον Μπρένερ να εκμεταλλεύεται την ολιγωρία του Ινσούα, αλλά ο Αθανασιάδης κράτησε το μηδέν με διπλή απόκρουση. Στο 30' όμως οι Ηπειρώτες κέρδισαν πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Κριζμάν δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Έσπασε τα δοκάρια

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Χιμένεθ να κάνει τρεις αλλαγές, εισάγοντας στο παιχνίδι Λόπες, Μάνταλο και Ανσαριφάρντ με την Ένωση να παίζει σε διάταξη 4-2-3-1. Η ΑΕΚ ό,τι δεν κατάφερε να κάνει στο πρώτο μέρος το έκανε μέσα σε δευτερόλεπα, πέντε λεπτά από την έναρξη του δευτέρου. Στο 50' ο Οικονομόπουλος έδιωξε πάνω στη γραμμή την εκτέλεση του Γκαρσία, ο οποίος στο 51' το σουτ του Μάνταλου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν. Την ίδια κατάληξη είχε η βολίδα του Ολιβέιρα στο 64'.

Παρότι οι κιτρινόμαυροι ανέβηκαν επιθετικά και έπαιξαν με πάθος για την ισοφάριση εγκλωβίστηκαν και πάλι! Το γκολ δεν ερχόταν (παρά και την προσπάθεια του Μπακάκη στο 73' ), ενώ κινδύνεψαν να δεχτούν και τη χαριστική βολή στο 76'. Αλλά ο Αθανασιάδης είχε απάντηση απέναντι στον Λεό. Ο τελευταίος όμως εξιλεώθηκε στο 87', γράφοντας το 0-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ: Έδωσε μεγάλες μάχες και δεν τροφοδοτήθηκε όπως έπρεπε, αφού Λιβάι Γκαρσία και Τάνκοβιτς δεν ήταν στο καλύτερό τους απόγευμα. Στερήθηκε και τύχης, αφού είχε δοκάρι. Ο Νέλσον Ολιβέιρα ήταν από τους αδικημένους της αναμέτρησης.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με πολλές αλλαγές σε σχέση με το ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ παρέταξε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Αθανασιάδης παρέμεινε στην υπεράσπιση της εστίας. Μπακάκηας, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας και Ινσούα αποτέλεσαν την τετράδα της άμυνας από δεξιά προς τα αριστερά. Γαλανόπουλος, Σιμάνσκι και Σιμόες ήταν η τριάδα των χαφ. Ο Τάνκοβιτς κάλυψε την αριστερή πλευρά, ο Λιβάι Γκαρσία τη δεξιά και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ολιβέιρα.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Ινσούα (46' Λόπες), Γαλανόπουλος (46' Μάνταλος), Σιμόες, Σιμάνσκι (75'), Γκαρσία (70' Αλμπάνης), Ολιβέιρα, Τάνκοβιτς (46' Ανσαριφάρντ)

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος (77'Ελευθεριάδης), Παντελάκης, Πεερσμαν, Κάργας, Σιόντης (26' Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Καρτάλης, Μπρένερ (63' Σάλιακας), Μπατίστ, Κριζμάν (63' Παμλίδης)

Η ΦΑΣΗ: Το δοκάρι του Ολιβέιρα στο 64'. Έσπασε το οριζόντιο ο Πορτογάλος.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Κριζμάν ως οφσάιντ στο 19'. Στο 30' δόθηκε πέναλτι στον ΠΑΣ. Ο Ινσούα πάνω στην προσπάθειά του να διώξει βρήκε τον Παντελάκη. Στο 65' υπήρξαν διαμαρτυρίες για πέναλτι στον Ολιβέιρα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΚ παρέμεινε τρίτη με 37 βαθμούς. Ο ΠΑΣ συγκατοικεί με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη 10η θέση με 18. 

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags