Facebook Pixel ΟΦΗ - ΑΕΚ: 0-2
| 2021-01-31 16:54:00

Χόρεψε... Τάνκοβιτς! Σπουδαίο διπλό της ΑΕΚ, 2-0 τον ΟΦΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Χόρεψε... Τάνκοβιτς! Σπουδαίο διπλό της ΑΕΚ, 2-0 τον ΟΦΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΟΦΗ - ΑΕΚ: 0-2

Στις νίκες επέστρεψε η ΑΕΚ μετά την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα! Η Ένωση ήταν ουσιαστική και έφυγε με το διπλό από την έδρα του ΟΦΗ.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο καθόλη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνο με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από μία κλασική ευκαιρία. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 12' από πλευράς ΟΦΗ! Ο Στάικο βρήκε πεδίο βολής από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έπιασε σουτ με το αριστερό, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε τρία λεπτά αργότερα. Ύστερα από αντεπίθεση, ο Λιβάι Γκαρσία έβγαλε τον Ανσαριφάρντ ενώπιος ενωπίω με τον Βάτερμαν αλλά ο τελευταίος είχε αντίδραση στην προσπάθεια του Ιρανού.

Ότι δεν κατάφερε η Ένωση σε εκείνη τη χρονική συγκυρία το κατάφερε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Σιμάνσκι εκτέλεσε κόρνερ, ο Λάτσι πήρε την πρώτη κεφαλιά με τον Σάκχοφ να εκτελεί από κοντά με το κεφάλι για το 0-1.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να καθαρίσει το ματς. Στο 61' η προσπάθεια του Αλμπάνη δεν απέφερε καρπούς, δέκα λεπτά μετά όμως ο νεοεισελθείς Τάνκοβιτς αξιοποίησε την πάσα του Ολιβέιρα διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του. Στο 76' μάλιστα ο Σουηδός παραλίγο να πετύχει και δεύτερο προσωπικό τέρμα, αλλά στερήθηκε τύχης, αφού η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 86' ο Σιμάνσκι βρέθηκε κοντά στο 0-3 αλλά ο Βέτερμαν κράτησε το 0-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Αθανασιάδης έκανε σημαντικές αποκρούσεις! Του αξίζει ο τίτλος του MVP.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Εκπλήξεις είχε η 11άδα του με τον Γιώργο Σίμο να παρατάσσει την ομάδα του σε διάταξη 3-5-1. Για πρώτη φορά φέτος έπαιξε ο Βούρος δεξί μπακ με τον Ουές δεξί χαφ, ο Βάτερμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια, Γιαννούλης και Διαμαντής στο κέντρο της άμυνας και ο Κοροβέσης αριστερό μπακ. Νέιρα, Στάικος, Μεγιάδο έπαιξαν στα χαφ, αριστερά αγωνίστηκε ο Στάρτζεον και ο Σαρδινέρο στην επίθεση.

Με πολλές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα παρέταξε ο Μανόλο Χιμένεθ την ΑΕΚ. Ο Αθανασιάδης υπερασπίστηκε τα γκολπόστ. Την άμυνα αποτέλεσαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Μπακάκης, Σβάρνας, Λάτσι, Λόπες. Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος και Σάκχοφ. Ο Αλμπάνης κάλυψε την αριστερή πλευρά, ο Λιβάι Γκαρσία τη δεξιά και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ανσαριφάρντ.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν – Βούρος (59' Γρίβας), Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης – Ουές, Στάικος (69' Ντε Γκούζμαν), Μεγιάδο, Νέιρα, Στάρτζεον – Σαρδινέρο (82' Καστάνιος)

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης – Μπακάκης (74' Σιμόες), Σβάρνας, Λάτσι (56' Νεντελτσιάρου), Λόπες – Γαλανόπουλος, Σιμάνσκι, Σάκχοφ – Γκαρσία (74' Χριστόπουλος), Ανσαριφάντ (66' Ολιβέιρα), Αλμπάνης (66' Τάνκοβιτς).

Η ΦΑΣΗ: Η απόκρουση του Αθανασιάδη στο σουτ του Στάικου στο 12'.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Βασίλης Δημητριάδης στο ημίχρονο διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή, Πραξιτέλη Ζαχαριάδη για τις κάρτες που δέχτηκαν Λάτσι και Σιμάνσκι και για τα 14 φάουλ που σφύριξε κατά της ΑΕΚ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΚ επέστρεψε στη 2η θέση έχοντας 40 βαθμούς. Ο ΟΦΗ είναι 9ος με 19. Την επόμενη αγωνιστική Ένωση υποδέχεται τον Άρη και ο ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags