Facebook Pixel ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης: Μέγα κάζο για ΠΑΟΚ, έσωσε τον βαθμό στο τέλος - Ευκαιρία Βιεϊρίνια στο 99’ - Παλικάρι ο Απόλλων (Vid)
| 2021-02-07 16:58:00

Kάζο για ΠΑΟΚ, έσωσε τον βαθμό στο τέλος - Ευκαιρία Βιεϊρίνια στο 99’ - Παλικάρι ο Απόλλων (BINTEO)

του Λάζαρου Γεωργίδη
Kάζο για ΠΑΟΚ, έσωσε τον βαθμό στο τέλος - Ευκαιρία Βιεϊρίνια στο 99’ - Παλικάρι ο Απόλλων (BINTEO)

ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης: Δύο πολύ σημαντικούς βαθμούς πέταξε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα κόντρα στον Απόλλωνα, καθώς έμεινε στο 2-2, ισοφαρίζοντας μάλιστα στο 88’!

Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο 29’ με τον Ουάρντα, όμως οι φιλοξενούμενοι παίζοντας πολύ έξυπνα στην επανάληψη ισοφάρισαν στο 52’ με πέναλτι του Τσαμπούρι που είδε ο διαιτητής στο VAR, ενώ στο 81’ ο Φερνάντεθ έγραψε το 1-2. Ο Δικέφαλος ισοφάρισε στο 88’ με τον Ίνγκασον, ενώ πίεσαν μέχρι το 99’ για να… κλέψουν τη νίκη.

Με την ισοπαλία η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έφτασε τους 40 βαθμούς και είναι πλέον σε ισοβαθμία με την ΑΕΚ που έχει όμως ματς λιγότερο, ενώ είναι στο +1 από τον Άρη επίσης με ματς λιγότερο και στο +2 από τον Παναθηναϊκό.

Εκτός ο Ζίβκοβιτς, γκολ ο Ουάρντα

Χωρίς τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν η αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Πάμπλο Γκαρσία, σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Περέιρα, Ίνγκασον, Βαρέλα και Βιεϊρίνια στην άμυνα, οι Σβαμπ και Ελ Καντουρί στα χαφ, μπροστά τους ο Ουάρντα, στις πλευρές οι Μουργκ-Τζόλης και στην κορυφή της επίθεσης ο Κρμέντσικ. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παράσχος προτίμησε το 4-4-2 έχοντας Ντάουντα και Ιωαννίδη στην επίθεση.

Ο αγώνας ήταν ανοιχτός από το ξεκίνημά του καθώς ο Απόλλων δεν έπαιξε παθητικά και ανέβαζε τις γραμμές του στο γήπεδο. Φυσικά, την πρωτοβουλία των κινήσεων την είχε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος προσπαθούσε να βρει ορθόδοξους τρόπους για να φτάσει σε τελικές προσπάθειες που θα έφερναν το γκολ. Στο 3′ ο Ουάρντα απείλησε για πρώτο φορά με κεφαλιά, στο 13′ ο Μουργκ είχε ένα καλό δυνατό σουτ που έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 23′ ο Κρμέντσικ σούταρε από κοντά αλλά νικήθηκε από τον Βέρουλστ.

Ο Δικέφαλος άνοιξε τελικά το σκορ στο 29′. Ο Βιεϊρίνια έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ελ Καντουρί σούταρε άτσαλα, η μπάλα έφτασε στον Ουάρντα και αυτός έκανε με γυριστό σουτ το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν με σουτ του Σλίβκα στο 36′ που έφυγε άουτ, ενώ ανέβαζαν αρκετούς παίκτες στις αντεπιθέσεις τους. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήρθε με δυνατό σουτ του Μουργκ στο 43′ που απέκρουσε ο Βέρουλστ, έτσι το 1-0 παρέμεινε.

Ανατροπή, ισοφάριση στο 88' και... θρίλερ

Χωρίς αλλαγές μπήκαν οι δυο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ξεκίνησε με ένα πέναλτι που κέρδισε νωρίς ο Απόλλων σε μαρκάρισμα του Ελ Καντουρί. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσαμπούρης στο 52′ κάνοντας ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε άμεσα την πίεσή του, παραλίγο να πετύχει δεύτερο γκολ στο 61′ με σουτ του Βιεϊρίνια, λίγο πριν ο Γκαρσία ρίξει στο ματς τους Καγκάβα και Σφιντέρσκι αντί των Τζόλη και Κρμέντσικ. Το σύστημα δεν άλλαξε με τον Ουάρντα να μεταφέρεται στην αριστερή πλευρά και τον Ιάπωνα να παίρνει τον επιτελικό ρόλο στον άξονα. Ένα δυνατό σουτ του Αιγύπτιου στο 69′ και ένα πλασέ του Σφιντέρσκι στο 71′ σταμάτησαν ξανά στο Βέρουλστ, την ώρα που μπήκε στο ματς και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς αντί του Μουργκ στην δεξιά πλευρά.

Ο Σέρβος σέντραρε στο 77′ αλλά η κεφαλιά του Ουάρντα έφυγε άουτ. Κόντρα στη ροή του ματς, αντί να σκοράρουν οι γηπεδούχοι, σκόραραν οι φιλοξενούμενοι! Στο 81′, ο Φερνάντεζ βρέθηκε ανενόχλητος μέσα την περιοχή και πλάσαρε εύκολα κάνοντας το 1-2. Στο 88′, ο ΠΑΟΚ απάντησε με τον Ίνγκασον να κάνει το 2-2 μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζίβκοβιτς.

Ο Δικέφαλος πίεσε, έχασε κι άλλες ευκαιρίες μέχρι το φινάλε αλλά το 2-2 παρέμεινε…

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags