Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΟΦΗ: Στο... ρελαντί με 3-0 οι Πειραιώτες (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-02-07 19:08:00

Ξεκούραστος και... σαρωτικός - Τριάρα Ολυμπιακού στον ΟΦΗ - Φουλ για Άρη και ΠΑΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ξεκούραστος και... σαρωτικός - Τριάρα Ολυμπιακού στον ΟΦΗ - Φουλ για Άρη και ΠΑΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολυμπιακός - ΟΦΗ: Μια καλή... προπόνηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας έκανε ο Ολυμπιακός στο "Γ. Καραϊσκάκης", επικρατώντας πολύ εύκολα του ΟΦΗ με 3-0.

Οι Εμβιλά (19'), Μασούρας (37') και Ελ Αραμπί (68') σκόραραν τα γκολ των Πειραιωτών, οι οποίοι έχασαν και πέναλτι με τον Φορτούνη στο 80'.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έκανε ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα, σε αντίθεση με τον Κένι Λαλά που έμεινε στον πάγκο. Ο Μαρτίνς ξεκούρασε βασικούς παίκτες όπως ο Μπα και ο Ελ Αραμπί, βγάζοντάς τους νωρίς από το ματς. Άφησε τον Μπουχαλάκη στον πάγκο, αλλά αναγκάστηκε να βάλει τον Φορτούνη από το 40' εξαιτίας τραυματισμού του Μπρούμα.

Ο Ολυμπιακός έχει πρόγραμμα-φωτιά μπροστά του, αρχής γενομένης από το ματς για τους "8" του Κυπέλλου με τον Άρη την Τετάρτη (10/2). Την Κυριακή (14/2) αντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα και την επόμενη Πέμπτη (18/2) την Αϊντχόφεν για το Europa League.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Γιώργος Σίμος παρέταξε τον ΟΦΗ με σύστημα 3-4-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Βάτερμαν, με τριάδα στόπερ τους Διαμαντή, Σελίμοβιτς και Λυμπεράκη, δεξί μπακ-χαφ τον Ουές και αριστερό τον Κοροβέση. Βαφέας και Στάικος, ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τους Στάρτζεον και Γρίβα να κινούνται περιφερειακά του σέντερ φορ, Γκαργκαλατζίδη.

Με 4-2-3-1 αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς. Τερματοφύλακας ήταν ο Σα, με τετράδα στην άμυνα τους Ανδρούτσο, Μπα, Σεμέδο και Ρέαμπτσιουκ. Εμβιλά και Καμαρά κινήθηκαν στον άξονα, με την τριάδα των Βαλμπουενά, Μπρούμα και Μασούρα να πλαισιώνει τον Ελ Αραμπί.

Το ματς

Ορμητικά μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός, πρωταρχικός στόχος του οποίου ήταν να σκοράρει από νωρίς για να "καθαρίσει" το ματς, ώστε ο Πέδρο Μαρτίνς να μπορέσει αφενός να ξεκουράσει βασικούς παίκτες και αφετέρου να δώσει λεπτά συμμετοχής σε κάποιον εκ των Παπασταθόπουλου και Λαλά. Μόλις στο 5' οι Ερυθρόλευκοι ζήτησαν πέναλτι (δεν δόθηκε μετά από εξέταση της φάσης στο VAR) για ανατροπή του Μασούρα από τον Βάτερμαν. Στη συνέχεια της φάσης ο Ελ Αραμπί πλάσαρε σε κενή εστία αλλά οι αμυντικοί του ΟΦΗ απομάκρυναν. Στο 7' ο Ολυμπιακός απώλεσε νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Εμβιλά να αποτυγχάνει να σκοράρει προ κενής εστίας έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και διαδοχικές κεφαλιές των Σεμέδο και Μπα. Στο 10' ο Βάτερμαν απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ μια δυνατή κεφαλιά του Μασούρα από το ύψος του πέναλτι.

Το γκολ φαινόταν να "ψήνεται" για τον Ολυμπιακό και τελικά ήρθε στο 19'. Ο Ελ Αραμπί έχασε τεράστια ευκαιρία προ κενής εστίας, με τον Λυμπεράκη να διώχνει πάνω στη γραμμή το πλασέ του μετά από γύρισμα του Μασούρα. Στη συνέχεια της φάσης ο Βαλμπουενά "έστρωσε" την μπάλα στον Εμβιλά, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα με όμορφο πλασέ στην κίνηση έξω από τη μεγάλη περιοχή. Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν σε δεύτερο γκολ στο 37'. Ο Βαφέας έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή του ΟΦΗ, με τον Βαλμπουενά να κλέβει. Ο Γάλλος τροφοδότησε τον Μασούρα, που βρέθηκε σε τετ α τετ με τον Βάτερμαν και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0.

Στο 44' ο Φορτούνης, που μπήκε στο 40' αντί του τραυματία Μπρούμα, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ με δυνατό σουτ, ενώ στο 45+2' ένα γκολ του Ελ Αραμπί έπειτα από παράλληλο γύρισμα του Ρέαμπτσιουκ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Όσο για τον ΟΦΗ, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και με εξαίρεση ένα σουτ του Στάρτζεον που μπλόκαρε ο Σα στο 45+1, δεν κατάφερε να κάνει σχεδόν τίποτα στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο και ο ΟΦΗ ήταν πιο δραστήριος στα πρώτα λεπτά. Ωστόσο, οι Κρητικοί δεν μπόρεσαν να απειλήσουν με αξιώσεις, έχοντας μια επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Στάικου, που έφυγε άουτ στο 56'.

Στο 64' ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μπήκε στο ματς αντί του Ουσεϊνού Μπα, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Πειραιώτες "καθάρισαν" οριστικά το παιχνίδι, με τον Ελ Αραμπί να κάνει το 3-0 με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη. Ο Έλληνας άσος θα μπορούσε να γίνει και σκόρερ, όμως απώλεσε τις ευκαιρίες του. Νικήθηκε από τον Βάτερμαν τόσο σε δυνατό σουτ στο 77' όσο και σε πέναλτι, που κέρδισε ο Σίλβα από τον Σελίμοβιτς, στο 80'!

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ανδρούτσος, Μπα (64' Παπασταθόπουλος), Σεμέδο, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Εμβιλά, Βαλμπουενά (64' Τιάγκο Σίλβα), Μασούρας (70' Ραντζέλοβιτς), Μπρούμα (40' Φορτούνης), Ελ Αραμπί (70' Χασάν). 

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Ουές, Σελίμοβιτς, Διαμαντής (61' Μίγγος), Λυμπεράκης, Κοροβέσης (62' Γιαννούλης), Στάικος, Βαφέας (78' Ντε Γκουζμάν), Γρίβας, Στάρτζεον (78' Καστάνιος), Γκαργκαλατζίδης (62' Σαρδινέρο). 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags