Facebook Pixel ΠΑΟΚ – Λαμία: Τον τσίτωσαν και τους… πάτησε ο ΠΑΟΚ! Πρόκριση με 5αρα στη Λαμία μετά από τρελό ματς (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-02-10 20:56:00

Τον τσίτωσαν και τους… πάτησε ο ΠΑΟΚ! Πρόκριση με 5αρα στη Λαμία μετά από τρελό ματς (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Τον τσίτωσαν και τους… πάτησε ο ΠΑΟΚ! Πρόκριση με 5αρα στη Λαμία μετά από τρελό ματς (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΟΚ – Λαμία: Αν και η Λαμία πάλεψε με όλα της τα όπλα και του έβαλε δύσκολα στο πρώτο ματς στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 5-2 και κλείδωσε από σήμερα χωρίς να περιμένει τη ρεβάνς την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο 6’με τον Τζόλη, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 11’ με τον Αντέτζο, ο Σβαμπ έκανε το 2-1 στο 16’, ενώ ο Μπεχαράνο έγραψε το 2-2 στο 24’! Μετά όμως από το τρελό ξεκίνημα ο ρυθμός έπεσε και τελικά η… λύτρωση για τον Δικέφαλο ήρθε στο 67’ πάλι με τον Τζόλη, ενώ η πρόκριση «κλείδωσε» στο 82’ με την γκολάρα του Ροντρίγκο και στο 88’ με το πολύ ωραίο τέρμα του Κρμέντσικ.

Έτσι λοιπόν, η ρεβάνς πλέον θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και ο Πάμπλο Γκαρσία θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και συστήματα.

Τρελό ματς, 2-2 στο 24’και φωνές για τη διαιτησία!

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ιδανικά στο παιχνίδι και όλοι πίστεψαν ότι η… πρόκριση τελείωσε μόλις στα πρώτα λεπτά, αφού στο έκτο κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Μετά από σουτ του Ροντρίγκο και λάθος απόκρουση του Θεοδωρόπουλου, ο Τζόλης από κοντά έκανε το 1-0. Η Λαμία ωστόσο κατάφερε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει άμεσα. Στο 10’ ο Αραμπουλί… προειδοποίησε τον Πασχαλάκη που έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του, ωστόσο από την εκτέλεση ήρθε το 1-1. Η μπάλα πέρασε από όλους και ο Αντέτζο με εντυπωσιακό γυριστό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Δικέφαλος πάντως κατάφερε επίσης να αντιδράσει άμεσα και στο 16’ μετά από κακή προσπάθεια του Ουάρντα εντός περιοχής, η μπάλα έφτασε στον Σβαμπ, που με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-1. Παρόλα αυτά, η Λαμία αποδείχθηκε… εφτάψυχη και άμεσα, στο 24’ πάλι μετά από στημένη φάση (φάουλ) ο Μπεχαράνο με κεφαλιά έκανε το 2-2, σε μία φάση που ελέγχθηκε και με το VAR. Μετά την… ψυχρολουσία οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 29’ βρήκαν δίχτυα, όμως το τέρμα τους δεν μέτρησε, καθώς ο διαιτητής Βάτσιος θεώρησε ότι πριν από το σουτ Σφιντέρσκι, είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ. Οι ασπρόμαυροι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, η απόφαση δεν άλλαξε και το μόνο που… κατάφεραν ήταν να εκνευριστούν και να χάσουν τη συγκέντρωσή του. Έτσι λοιπόν, το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος του 45λεπτου, χωρίς κάποια άλλη ιδιαίτερη φάση.

Άλλαξε το ματς ο Κρμέντσικ και έριξε… πεντάρα

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τον ίδιο “τρελό” ρυθμό και η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 59′ από στημένη μπάλα. Ο Ουάρντα εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή κι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.

Η ομάδα του Πάμλπο Γκαρσία “απείλησε” και με ένα καλό σουτ του Σβιντέρσκι λίγο μετά, για να έρθει τελικά το τρίτο γκολ στο 68′. Από σέντρα του Ζίβκοβιτς από δεξιά, ο Κρμέντσικ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα (είχε μόλις περάσει στη θέση του Πολωνού), την έστειλε με προβολή στο κάθετο δοκάρι και ο Τζόλης πήρε ξανά το “ριμπάουντ” και σκόραρε με σουτ αυτή τη φορά. Ο Τσέχος επιθετικός ήταν αυτός που άλλαξε πάντως τις “ισορροπίες” του αγώνα, αφού στη συνέχεια έστειλε δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα. Στο 79′ το απίθανο τακουνάκι του δεν μέτρησε ως γκολ, λόγω οφσάιντ, αλλά ο ίδιος σκόραρε τελικά λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Προηγήθηκε όμως ένα εκπληκτικό γκολ από τον Ροντρίγκο, ο οποίος από πολύ δύσκολη γωνία κατάφερε να “κρεμάσει” τον Θεοδωρόπουλο και να πετύχει το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα των “ασπρόμαυρων”. Ο Κρμέντσικ “χτύπησε” έτσι στο 88′ με δικό του εξαιρετικό διαγώνιο σουτ, μετά από πολύ όμορφη ενέργεια έξω από την περιοχή και διαμόρφωσε το τελικό 5-2 υπέρ του “Δικεφάλου του Βορρά”.

Ο ΠΑΟΚ πήρε έτσι σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού η Λαμία χρειάζεται πια νίκη με τρία γκολ διαφορά στην έδρα της, για να ανατρέψει την κατάσταση στο δεύτερο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης – Βιεϊρίνια Ροντρίγκο Ίνγκασον Κρέσπο – Τσιγγάρας Σβαμπ (65’ Ελ Καντουρί) – Α. Ζίβκοβιτς (79’ Μουργκ) Τζόλης (90’+2’ Νινούα) Ουάρντα (79’ Καγκάβα) – Σφιντέρσκι (65’ Κρμέντσικ).

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Θεοδωρόπουλος – Σαραμαντάς Αντέτζο Βύντρα Προβυδάκης – Μπεχαράνο Γκούγκα (69’ Ασίγκμπα) – Ρόμανιτς (90’ Βλαχομήτρος) Πίτι (69’ Βασιλακάκης) Γκαζαριάν (90’ Τζέιμς) – Αραμπούλι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags