Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Θέλουν παιχταρά στα εξτρέμ με αξία στα 6 εκατ. ευρώ
| 2021-02-12 11:45:00

Νέα θέση Ζαγαρίτη στην Πάρμα - "Γκέλα" με τις φήμες για Λιμάνι - Εξτρέμ 13.5 εκατ για ΠΑΟΚ-Ολυμπιακό

Οι Μιχείες
Νέα θέση Ζαγαρίτη στην Πάρμα - "Γκέλα" με τις φήμες για Λιμάνι - Εξτρέμ 13.5 εκατ για ΠΑΟΚ-Ολυμπιακό

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ήταν αναμφίβολα από τους πρωταγωνιστές της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου στα μέρη μας. Το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του στον Παναθηναϊκό που έληγε τον ερχόμενο Ιούνιο, η φήμη πως έχει κλείσει στον Ολυμπιακό, την οποία συνεργάτες του πέρασαν και έκαναν τον Γιάννη Αλαφούζο να την πιστέψει επηρεάζοντας και την στρατηγική/πρόταση του κλαμπ προς αυτόν και τελικά η μεταγραφή του στην ιταλική Πάρμα. Και όλα αυτά για έναν 19χρονο ποδοσφαιριστή που πριν από δυο χρόνια δεν ήταν καν στην προβεβλημένη ταλαντούχα φουρνιά της Ακαδημίας των "πράσινων".

Ο Βασίλης Ζαγαρίτης από τις 22 Ιανουαρίου βρίσκεται στην Πάρμα, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα μέσω του ατζέντη του, Πολ Κουτσολιάκου, δηλαδή να αποτελεί μέλος μιας ομάδας που παίρνει μέρος σε ένα από τα top πρωταθλήματα, συνδυάζοντάς το με ένα σούπερ συμβόλαιο (συνολικές αποδοχές 1,1 εκατ. ευρώ για 3,5 χρόνια χωρίς τα μπόνους) και είναι...πολύ καλά!!

 Πολύ γρήγορα μπήκε στις αποστολές των αγώνων, μετράει ήδη σερί δυο στα ματς με την Νάπολι του Κώστα Μανωλά και την Μπολόνια και περιμένει την ευκαιρία του για να κάνει ντεμπούτο στην Serie A' . Κάτι που όπως φαίνεται δεν θα αργήσει να συμβεί! Κάτι ο τραυματισμός του βασικού αριστερού μπακ Πεζέλα αλλά και του στόπερ που τον έβαζαν αριστερά (Ιακοπίνι) και κάτι οι αλλαγές που ετοιμάζει ο Ιταλός κόουτς σε σύστημα/σχηματισμό/πρόσωπα είναι πολύ πιθανό να δούμε τον "Ζάγα" άμεσα με την φανέλα της Πάρμα.Πάντως το επόμενο κρίσιμο παιχνίδι της είναι με την...Ελλάς (σημαδιακό το ονομά της) Βερόνα...

Ασφαλώς και δεν είναι τυχαίο πως ο κόουτς Ντ´  Αβέρσα έχει αρχίσει εντατικά ιδιαίτερα μαθήματα τακτικής στον 19χρονο Έλληνα μπακ αφού ως γνωστόν οι Ιταλοί δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε αυτή και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την αμυνά. Για αυτό άλλωστε τον λόγο συνηθίζει στις προπονήσεις να χρησιμοποιεί τον Ζαγαρίτη και ως αριστερό στόπερ σε 3άδα, για να αντιληφθεί τακτικά τις κινήσεις με και χωρίς την μπάλα αλλά και τις συνεργασίες, αλληλοκαλύψεις των μπακ με τους στόπερ και τους χαφ.  

Η Πάρμα στο προηγούμενο παιχνίδι της της κατέβηκε με άμυνα τριών στόπερ και με μπακ που κάλυπταν όλη την πλευρά. Μάλιστα ηγετική μορφή της άμυνας της - κι αρχηγός - είναι ο 39χρονος πλέον Μπρούνο Αλβες,  παίκτης με ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα και την ΑΕΚ, στην οποία αγωνίστηκε στο ξεκίνημα της καριέρας του ως δανεικός από την Πόρτο (επί Σάντος, τους είχε φέρει μαζί με τον Πάουλο Ασουνσάο).

Είναι αλήθεια πως ο "Ζάγα" προσαρμόστηκε/ τακτοποιήθηκε πολύ γρήγορα στον νέο του περιβάλλον και την νέα του ομάδα. Με την διαμονή του, τις μετακινήσεις του, τις ιταλικές λέξεις του (κάνει καθημερινά μαθήματα ιταλικών) αλλά και την ... χημεία που ήδη βρήκε στην Πάρμα. Μαθαίνει γρήγορα, δεν αγχώνεται, απολαμβάνει αυτό που ζει και του έτυχε και περιμένει τις στιγμές/ ευκαιρίες του. 

Είναι χαρακτηριστικό πως εξ αρχής ο "Ζάγα" δεν είχε κανένα πρόβλημα, όταν συζητούσε με τον ατζέντη του την πρόταση της Πάρμα, για το ενδεχόμενο η ομάδα (είναι προτελευταία αλλά με 3 βαθμούς διαφορά από την Τορίνο που είναι πάνω απο την ζώνη) τελικά να υποβιβαστεί και να αγωνίζεται του χρόνου στην Serie B' . Δεν τον τρόμαξε αυτή η προοπτική, το αντίθετο θα λέγαμε...

Στο δια ταύτα ο Ζαγαρίτης φαίνεται πως όπως... κέρδισε τον Μπόλονι στον Παναθηναϊκό που τον εμπιστεύτηκε ως βασικό αριστερό μπακ στον Παναθηναϊκό, κάτι αντίστοιχο γίνεται και στην Πάρμα προκειμένου να πάρει συμμετοχές , αρχικά βέβαια ως αλλαγή. Ήδη παίκτες όπως ο Μπρούνο Άλβες αλλά και ο Ζερβινιο τον έχουν από κοντά...

ΥΓ. Τέλη Γενάρη, μετά τον Ζαγαρίτη δηλαδή,αποκτήθηκε από την Πάρμα και ο 21χρονος διεθνής Ρουμάνος εξτρέμ Ντένις Μαν. Οι "παρμετσάνι" έσκασαν 13,5 εκατ. ευρώ στον Μπεκάλι της Στεάουα για να τον κάνουν δικό τους. Μιλάμε για μεγάλη επένδυση για ένα σούπερ ταλέντο, που έχει χρηματιστηριακή αξία πάνω απο 6 εκατ. ευρώ. Μια μεταγραφή που δείχνει και την προοπτική/πολιτική του κλάμπ για την επόμενη σεζόν ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει να σωθεί την φετινή περίοδο. Γιατί αναφέρουμε τον Ντένις Μαν; Επειδή μερικούς μήνες πριν καταλήξει στην Ιταλία για την Πάρμα, όπως λέει ο ίδιος, είχε ενημερωθεί πως ασχολιόταν μαζί του ο ΠΑΟΚ και ο...Ολυμπιακός!!
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον πάγκο ο "μπομπέρ" του Ολυμπιακού! Αυτός θα παίξει κορυφή στο ντέρμπι με ΠΑΟ - Μέσα ο...
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags