Facebook Pixel Τάσος Μπακασέτας: Αποστομωτική απάντηση σε προκλητική ερώτηση δημοσιογράφου
| 2021-02-12 14:55:00

Πρόκληση με Μπακασέτα στην Τουρκία! Αποστομωτική απάντηση του Έλληνα φορ (BINTEO)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Πρόκληση με Μπακασέτα στην Τουρκία! Αποστομωτική απάντηση του Έλληνα φορ (BINTEO)

Τάσος Μπακασέτας: Το πρωί της Παρασκευής (12/2) πραγματοποιήθηκε η τελετή παρουσίασης και υπογραφής συμβολαίων των τριών μεταγραφικών αποκτημάτων της Τραμπζονσπόρ τον Ιανουάριο. Ο πρόεδρος της Τράμπζονσπορ, Αχμέτ Αγάογλου, αναλαμβάνοντας και χρέη διευθυντή Επικοινωνίας (όπως θα δείτε και στο βίντεο) παρουσίασε με ανεβασμένη διάθεση τους Γιουνούς Μαλί, Μπεράτ Οζντεμίρ και τον δικό μας, Τάσο Μπακασέτα.

Η εκδήλωση όμως περιείχε πολύ περισσότερο ενδιαφέρον παρά τον εθιμοτυπικό της χαρακτήρα. Για τους λόγους που θα εξηγηθούν παρακάτω και έχουν πολύ ζουμί.

Η μεταγραφή του «Μπάκα» προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού στην Τραπεζούντα. Το Sportdog σας είχε μεταφέρει το κλίμα από την ατμόσφαιρα που είχε προκαλέσει η άφιξη του Έλληνα διεθνή επιθετικού. Οι εμφανίσεις του προκάλεσαν ακόμα μεγαλύτερο θόρυβο, σε σημείο τα τοπικά ΜΜΕ να τον αποκαλούν σωτήρα, γιατί δύο γκολ του έκριναν τις νίκες με Ντενιζλίσπορ και Μαλάτιασπορ.

«Πρέπει να πω, ότι είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Πάντα ήθελα να είμαι μέλος μιας ομάδας που παίζει για τη νίκη. Θέλω να δώσω ό, τι καλύτερο για αυτούς που μου έκαναν αυτήν την τιμή», δήλωσε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Τάσος Μπακάσετας, ο οποίος τοποθετήθηκε για μία άκομψη ερώτηση που δέχτηκε την Πέμπτη.

Όπως αναφέρει στο Sportdog ο δημοσιογράφος Ουγούρ Αϊντίν, «όταν γίνεται ανάκρουση εθνικού ύμνου, οι παίκτες της Τραμπζονσπόρ γυρνούν προς την τουρκική σημαία. Ο Μπακασέτας δέχτηκε ερώτηση, για πως ένιωσε, όταν γύρισε προς την τουρκική σημαία».

Όπως καταλαβαίνετε, η ερώτηση προς τον συμπατριώτη μας είχε ιδιαίτερο προκλητικό χαρακτήρα. Όλοι γνωρίζουμε, ότι τα ελληνοτουρκικά βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο σε πολιτικό επίπεδο. O συμπατριώτης μας όμως απέφυγε με πολύ έξυπνη ντρίπλα την ερώτηση της Εζγκί Αλπ από την εφημερίδα «Karadeniz Gazetesi».

«Εγώ είμαι ποδοσφαιριστής. Ήρθα εδώ για να παίξω ποδόσφαιρο και θα απαντήσω μόνο σε ερωτήσεις σχετικά με το ποδόσφαιρο», απάντησε, διπλωματικά μεν αποστομωτικά δε, ο "Μπάκα", ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου ερωτήθηκε για το ζήτημα που προκλήθηκε.

«Έλαβα πολλά μηνύματα για αυτό. Θέλω όλοι να γνωρίζουν, ότι από τότε που ήλθα εδώ, δεν έχω ξαναζήσει αυτήν την αγάπη που έχω δεχτεί από τον σύλλογο και τους ανθρώπους. Οπότε μία ερώτηση δεν θα αλλάξει όλη αυτήν τη φιλοξενία που δέχτηκα», είπε ο Μπακασέτας.

Πολλές φορές στην πολιτική σκακιέρα το ποδόσφαιρο γίνεται εργαλείο προώθησης συμφερόντων. Για τον κόσμο όμως το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι που ενώνει τους λαούς. Ο Τάσος αποτελεί πιόνι του ποδοσφαιρικού παιχνιδιού και όχι του πολιτικού, αναδεικνύοντας τις παναθρώπινες αξίες που πρεσβεύει το άθλημα. Εξάλλου και ο πρόεδρος της Τράμπζονσπορ πήρε θέση για το θέμα επαναλαμβάνοντας την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Έλληνα παίκτη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags