Facebook Pixel Sportdog.gr | Οι "κανονιές" στα ντέρμπι Παναθηναϊκός VS Ολυμπιακός - Όλα τα μεγάλα γκολ
| 2021-02-14 10:14:00

Οι "κανονιές" στα ντέρμπι Παναθηναϊκός VS Ολυμπιακός - Όλα τα μεγάλα γκολ

Sportdog Team
Οι "κανονιές" στα ντέρμπι Παναθηναϊκός VS Ολυμπιακός - Όλα τα μεγάλα γκολ

Ένα ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, σε ότι κατάσταση κι αν βρίσκονται οι δύο ομάδες είναι σίγουρα το… κερασάκι στην τούρτα του Ελληνικού πρωταθλήματος. Την Κυριακή (14/2, 19:30) οι δύο «αιώνιοι» κοντράρονται στο γήπεδο της Λεωφόρου με διαφορετικούς στόχους ο καθένας. Από την μια οι «πράσινοι» θέλουν να κεφαλαιοποιήσουν την βαθμολογική αναρρίχησή τους  και να επεκτείνουν το αήττητο σερί τους, μετράνε 8 αγώνες ήδη χωρίς να χάσουν, ενώ από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» να περάσουν αλώβητοι  το μεγαλύτερο εμπόδιο έτσι ώστε να κατακτήσουν και αυτοί ένα αήττητο πρωτάθλημα.

Στο πέρασμα των χρόνων έχουμε δει αγώνες να τελειώνουν άλλοτε με… μισό γκολ, όμως τις περισσότερες φορές Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μας προσφέρουν ένα θέαμα αντάξιο των προσδοκιών των εκατομμυρίων οπαδών τους. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τους πρώτους σκόρερ των αιωνίων ντέρμπι σε ένα αφιέρωμα που θα σας βάλει στο… κλίμα του κυριακάτικου αγώνα.

Τα «πράσινα» κανόνια

Δημήτρης Σαραβάκος (25 συμ. / 16 γκολ)

Ο «μικρός» του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο κορυφαίος σκόρερ τόσο των «πρασίνων», όσο και γενικότερα και των δύο ομάδων, στους αγώνες με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Ο άνθρωπος που ήταν συνώνυμο με το γκολ μόλις έβλεπε κόκκινο… αφιονιζόταν κάτι που το αποδεικνύουν τα 16 τέρματα σε 25 αιώνια ντέρμπι. Από αυτά τα 16 τα εφτά ήταν σε αγώνες πρωταθλήματος, οχτώ στο Κύπελλο και ένα σε τελικό Λιγκ Καπ. 

Μίμης Δομάζος (43 συμ. / 9 γκολ)

O εμβληματικός αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Το πάθος του, αλλά και ο τρόπος που αγωνιζόταν το κάνουν να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας με 9 τέρματα σε 43 συμμετοχές, αν και ποτέ δεν έπαιζε στην θέση του φορ. Από τα 9 γκολ, ο «Στρατηγός» πέτυχε τα 6 σε αγώνες πρωταθλήματος, ενώ τα άλλα 3 στο Κύπελλο. 

Κριστόφ Βαζέχα (31 συμ. / 9 γκολ)

Ο «τρελός» Πολωνός ήταν για χρόνια η αιχμή του δόρατος για την «πράσινη» επίθεση και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου με 244 γκολ. Ιδιαίτερα… αγαπημένος αντίπαλος του Κριστόφ Βαζέχα ήταν ο Ολυμπιακός μιας και 31 αγώνες με τους «ερυθρόλευκους», ο Πολωνός είχε σκοράρει 9 τέρματα. Από αυτά τα εφτά ήταν σε αγώνες για το πρωτάθλημα, ενώ δύο για το Κύπελλο, το ένα εκ των οποίων εκείνο στον τελικό του 1993 όπου οι «πράσινοι» κατέκτησαν τον τίτλο κερδίζοντας με 1-0. 

Τα «κόκκινα» κανόνια

Γιώργος Σιδέρης (29 συμ. / 13 γκολ)

Ο πρώτος σκόρερ της ιστορίας του Ολυμπιακού, με 244 γκολ, δεν θα γινόταν να μην βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για τους «ερυθρόλευκους». Ο Γιώργος Σιδέρης προκαλούσε… τρόμο σε όλους τους αντιπάλους του και ιδιαίτερα σε αυτούς του Παναθηναϊκού, μιας και 29 φορές που βρέθηκαν αντίπαλοί του μάζεψαν την μπάλα από τα δίχτυα τους 13 φορές. Από αυτές τα εφτά ήταν για ντέρμπι πρωταθλήματος, ενώ τα υπόλοιπα έξι για το Κύπελλο Ελλάδας. Μπορεί να έχουν περάσει αρκετά χρόνια, όμως οι φίλοι των «ερυθρολεύκων» δεν έχουν ξεχάσει το χατ-τρικ του «Φόντακα» στο 4-0 του ντέρμπι του 1697. 

Νίκος Αναστόπουλος (26 συμ. / 11 γκολ)

Ο Νίκος Αναστόπουλος είναι συνδεδεμένος με τις μεγάλες ομάδες των «ερυθρολεύκων» στις αρχές της δεκαετίας του 80, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η… αγάπη του προς τον Παναθηναϊκό σκοράροντας 11 γκολ σε 26 αγώνες που συμμετείχε. Από αυτά τα 6 ήταν για αγώνες του πρωταθλήματος, ενώ τα 5 σε αντίστοιχους του κυπέλλου. 

 

Γιάννης Βάζος (17 συμ. / 9 γκολ) 

Πρόκειται για τον άνθρωπο που ήταν συνώνυμο του γκολ τη δεκαετία του 30. Αγωνίστηκε για 18 χρόνια στον Ολυμπιακό και βρήκε… δίχτυα 9 φορές σε 17 αιώνια ντέρμπι με τους «πράσινους». Παράλληλα ένα γκολ ακόμα που είχε βάλει ο Γιάννης Βάζος, στο 2-1 των «ερυθρολεύκων» στις 9 Απριλίου 1933 δεν προσμετράται, μιας και ο συγκεκριμένος αγώνας επαναλήφθηκε λόγω διακοπής. 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags