Facebook Pixel Τάσος Μπακασέτας: Ζει ημέρες μεγάλης δόξας στην Τραμπζονσπόρ
| 2021-02-15 15:30:00

Κόλλησαν παρατσούκλι στον Μπακασέτα! «Φίρμα» στην Ελλάδα η Τραμπζονσπόρ - Παραμιλά ο Τίγρης

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Κόλλησαν παρατσούκλι στον Μπακασέτα! «Φίρμα» στην Ελλάδα η Τραμπζονσπόρ - Παραμιλά ο Τίγρης

Τάσος Μπακασέτας: Ζει ημέρες μεγάλης δόξας στην Τραμπζονσπόρ. Τί λένε στην Τραπεζούντα και πως απάντησε ο Τίγρης όταν ρωτήθηκε για τον παίκτη.

O Τάσος Μπακασέτας πέτυχε το τρίτο γκολ με τη φανέλα της Τραμπζονσπόρ και έκρινε τη νίκη κόντρα στη Γκαζιάντεπ (1-0, 13/2/21). Και να φανταστείτε, ότι δεν έχει κλείσει ούτε μήνα από τη μέρα που έφυγε από την Αλάνιασπορ για το σύλλογο της Τραπεζούντας, ο οποίος λίγο πριν το κλείσιμο του «παραθύρου» του Ιανουαρίου, πρόλαβε και έντυσε τον Έλληνα μεσοεπιθετικό στα μπορντό και τα γαλάζια, βγάζοντας από τα ταμεία της 3 εκατ.Ευρώ, ένα ποσό το οποίο θα φτάσει στα 3,5 εκατ. με τα μπόνους επίτευξης στόχων και όπως φαίνεται, με τη φόρα που έχει πάρει ο "Μπάκα" στο σκοράρισμα, έχουν αρχίσει ήδη να εξαργυρώνονται.

Ο τοπικός Τύπος της πάλαι ποτέ πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας των Μεγάλων Κομνηνών τον αποθεώνει κάθε στιγμή. Ιδιαίτερα μετά τη συμβολή του στο τρίποντο του Σαββάτου για την 24η αγωνιστική της τουρκικής Super Liga.

Μπερεκέτι ο Μπακασέτας

Τον αποκαλούν αστέρι, δώρο στην ομάδα (βλέπε φώτο) και κλειδαρά, επειδή άνοιξε με τα γκολ του την πόρτα για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Η Τραμπζονσπόρ έχει 45 βαθμούς, 3 πίσω από την τρίτη Μπεσίκτας και 6 από Φενέρμπαχτσε και Γαλατάσαραϊ.

Ταυτόχρονα τα ΜΜΕ παρατηρούν, ότι με τον Μπακασέτα ανέβηκε η δημοτικότητα της Τράμπζονσπορ στην Ελλάδα, ενώ ίδιος εμφανίζεται πάντα τρισευτυχισμένος και ευγνώμων για όσους συνέβαλαν ώστε να γίνει η μεταγραφή του.

Σε κάθε γκολ του Μπακασέτα (όπως και του Γιακουμάκη) πάντα επανέρχεται στο προσκήνιο το λάθος της ΑΕΚ. Η Ένωση παραχώρησε κοψοχρονιά (500.000 Ευρώ) τον παίκτη στην Αλάνιασπορ  το καλοκαίρι του 2019. Εκεί ανέβασε κατακόρυφα την χρηματιστηριακή του αξία. Στην Τραμπζονσπόρ, όπου οι προκλήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες, καθώς η ομάδα αποτελεί μεγάλο μέγεθος του τουρκικού πρωταθλήματος μετρώντας 6 πρωταθλήματα, 9 Κύπελλα και 9 Σούπερ Καπ, συνεχίζει απτόητος και με ηθικόν ακμαιότατον.

Το υπογράμμισε και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής σε δηλώσεις του. «Είμαι πολύ χαρούμενος που γίνομαι μέρος ενός μεγάλου συλλόγου όπως η Τραμπζονσπόρ και που θα παίξω εδώ. Όταν ήμουν νεότερος, το όνειρό μου ήταν να γίνω μέλος μίας ομάδας που να κατακτά τίτλους», έχει πει.

Ο Μελισσανίδης παραμιλά για τον χαρακτήρα του

Πρόσφατα πάντως ο Δημήτρης Μελισσανίδης ρωτήθηκε για τον παίκτη με αφορμή την πρόοδό του και τα μεγάλα πράγματα που κάνει στην Τραμπζονσπόρ, όπου οι οπαδοί συνοδεύουν την εκτίμηση προς το πρόσωπό του με εκδηλώσεις λατρείας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ο ηγέτης της ΑΕΚ έχει πολύ καλή άποψη για τον Μπακασέτα.

Εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με την εξέλιξη του Έλληνα ποδοσφαιριστή και στάθηκε στην ιδιοσυγκρασία του. «Είναι πολύ καλό παιδί. Έχει χαρακτήρα και η αύρα του περνάει στον κόσμο», ήταν τα λόγια του Τίγρη στο περιβάλλον του.

Είναι κρίμα που εξαιτίας του κορωνοϊού τα γήπεδα παραμένουν κλειστά και οι οπαδοί της Τραμπζονσπόρ δεν έχουν την ευχέρεια να τον θαυμάσουν από κοντά και με τον ενθουσιασμό τους να το σηκώσουν ακόμα ψηλότερα. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι τα "χαψία" έχουν από τους πιο θερμόαιμους οπαδούς στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags