Facebook Pixel ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ: ΠΑΣάς στο... Περιστέρι ο ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-02-15 19:11:00

ΠΑΣάς στο... Περιστέρι ο ΠΑΟΚ - "Καθάρισε" με Ζίβκοβιτς, Σβαμπ και έπιασε τον Άρη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
ΠΑΣάς στο... Περιστέρι ο ΠΑΟΚ - "Καθάρισε" με Ζίβκοβιτς, Σβαμπ και έπιασε τον Άρη! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ: Σε ένα ματς που διεξήχθη εν μέσω χιονόπτωσης στο Περιστέρι εξαιτίας της ακαταλληλότητας του γηπέδου του ΠΑΣ, ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ομάδας των Ιωαννίνων με 2-0, έφτασε τους 43 βαθμούς και έπιασε τον Άρη στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας!

Ο Δικέφαλος κυριάρχησε σε ολόκληρο το ματς, έχασε πέναλτι με τον Βιεϊρίνια στο 21', όμως δικαιώθηκε για την υπεροχή του στο δεύτερο μέρος. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς άνοιξε το σκορ μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια και σουτ στο 56', ενώ ο Σβαμπ έκανε το 2-0 με πέναλτι.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Τζόλης, ο οποίος κέρδισε αμφότερα τα πέναλτι του ΠΑΟΚ με τις επελάσεις του στην αριστερή πλευρά.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με σύστημα 4-4-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Λοντίγκιν, με δίδυμο στόπερ τους Εραμούσπε και Παντελάκη, δεξί μπακ τον Οικονομόπουλο και αριστερό τον Πίρσμαν. Λιάσος και Ντομίνγκεθ ήταν τα αμυντικά χαφ, με τους Καρτάλη και Μπρένερ στα άκρα της μεσαίας γραμμής. Το επιθετικό δίδυμο του ΠΑΣ συνέθεσαν οι Παμλίδης και Κρίζμαν.

Με 4-2-3-1 αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, με τετράδα στην άμυνα τους Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο και Βιεϊρίνια, από δεξιά προς αριστερά. Σβαμπ και Τσιγγάρας έπαιξαν στον άξονα, ενώ οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Ουάρντα και Τζόλης πλαισίωσαν τον Κρμέντσικ, που ήταν ο σέντερ φορ του Δικεφάλου.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι με όρεξη, έπαιξε επιθετικά και μονοπώλησε την κατοχή της μπάλας. Το πρόβλημα για τον Δικέφαλο ήταν ότι δημιούργησε δυσανάλογο αριθμό ευκαιριών σε σχέση με την επιθετική του κυριαρχία, ενώ δεν εκμεταλλεύτηκε καμία από τις ουκ ολίγες στημένες φάσεις που εκτέλεσε, είτε κόρνερ είτε φάουλ κοντά στην περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 5' ο Τζόλης επιχείρησε σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 9' συνέκλινε και σούταρε από μακρινή απόσταση, με τον Λοντίγκιν να πέφτει και να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 19' ο δραστήριος Τζόλης κέρδισε πέναλτι, όταν βρέθηκε στα αριστερά και επιχείρησε να γυρίσει προς τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΣ. Η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Οικονομόπουλου και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι, το οποίο όμως εκτέλεσε πολύ άσχημα ο Βιεϊρίνια, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ στο 21'!

Στο 26' η μπάλα άλλαξε πορεία από τον αέρα μετά από σέντρα του Ουάρντα και ανάγκασε τον Λοντίγκιν σε πολύ δύσκολη απόκρουση, ενώ στο 45+3' ο Κρμέντσικ έκανε προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από κόρνερ και φάση διαρκείας, όμως δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα με δύναμη προς την εστία και έτσι ο Λοντίγκιν κατάφερε να μπλοκάρει.

Το δεύτερο ημίχρονο "κύλησε" στο ίδιο μοτιβο, με τη διαφορά ότι ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έδωσε τη λύση στον Δικέφαλο, κάνοντας το 1-0 στο 56' μετά από υπέροχη ατομική προσπάθεια και αριστερό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αφού πρώτα είχε "αδειάσει" δύο παίκτες.

Στο 60' ο Τζόλης κέρδισε δεύτερο πέναλτι για τον ΠΑΟΚ, αφού μπήκε με ταχύτητα στη μεγάλη περιοχή από την αριστερή πλευρά και ανατράπηκε από τον Οικονομόπουλο. Αυτή τη φορά, την εκτέλεση ανέλαβε το Σβαμπ, ο οποίος ευστόχησε και έκανε το 2-0 στο 62'.

Ο Τζόλης είχε την ευκαιρία να σκοράρει λίγο αργότερα, όμως νικήθηκε από τον Λοντίγκιν σε τετ α τετ στο 65'. Ο Λοντίγκιν επενέβη σε δύο ακόμα περιπτώσεις, μετά από σουτ του Κρμέντσικ στο 75' και του Τζόλη στο 77', ενώ στο 90' ο Ουάρντα έστειλε την μπάλα άουτ με σουτ έπειτα από δημιουργία του Καγκάβα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος (63' Σάλιακας), Εραμούσπε, Παντελάκης, Πέερσμαν, Μπρένερ (31' Μιλιντσεάνου), Λιάσος (63' Κάστρο), Ντομίνγκεθ, Καρτάλης (63' Ελευθεριάδης), Παμλίδης, Κρίζμαν

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Κρέσπο (67' Βαρέλα), Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Ουάρντα, Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Κρμέντσικ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags