Facebook Pixel ΑΕΛ - ΑΕΚ: 2-4
| 2021-02-15 19:15:00

Εκχιονιστικό η ΑΕΚάρα! Καθάρισε την ΑΕΛ σε ματς-θρίλερ - Σούπερ Ολιβέιρα, ήρωας Αθανασιάδης (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Εκχιονιστικό η ΑΕΚάρα! Καθάρισε την ΑΕΛ σε ματς-θρίλερ - Σούπερ Ολιβέιρα, ήρωας Αθανασιάδης (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΕΛ - ΑΕΚ: 2-4

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων στο τέλος, η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει με το τρίποντο της νίκης από το Αλκαζάρ, στο εξ αναβολής παιχνίδι της Κυριακής για την 22η αγωνιστική που δεν μπόρεσε να γίνει λόγω του χιονιού.

Η Ένωση προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο με δύο γκολ του Ολιβέιρα. Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ έκανε φοβερό come back. Οι θεσσαλοί έβγαλαν αντίδραση με γκολ των Νικολιά-Ακούνια, αλλά οι κιτρινόμαυροι βρήκαν απάντηση με Αλμπάνη. Στην εκπνοή η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε την εκτέλεση του Μουκαρτζό και στην αντεπίθεση ο Σιμάνσκι έγραψε το τελικό 2-4.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ ορεξάτη στο παιχνίδι. Απείλησε μόλις στο 2' με τον Μάνταλο να βγάζει παράλληλη σέντρα για τον Ανσαριφάρντ που ανακόπηκε. Η ΑΕΛ απάντησε με την κεφαλιά του Ζίζιτς τρία λεπτά αργότερα, αλλά η Ένωση βρήκε δίχτυα στο 14' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ολιβέιρα, ο οποίος το κέρδισε από τον Μπάγιτς. Τρία λεπτά είδαμε μία ακόμα συνεργασία που θύμισε τη φάση του 2', ενώ στο 18' το γυριστό, μονοκόμματο σουτ του Μπακάκη με το αριστερό κατέληξε για λίγο άουτ.

Μετά το 20' οι γηπεδούχοι άρχισαν να ισορροπούν και να κάνουν επιθετικές ενέργειες, με χαρακτηριστικότερη την κεφαλιά του Ακούνια στο 37', η οποία πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη. Η Ένωση όμως με μόνιμη απειλή τον Ολιβέιρα κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της, με τον Πορτογάλο να κάνει το 0-2 μετουσιώνοντας σε γκολ τη σέντρα-ασίστ του Λιβάι Γκαρσία.

Με το προβάδισμα των δύο γκολ θα περίμενε κανείς, ότι η ΑΕΚ θα έδινε διαδικαστικό χαρακτήρα στο δεύτερο μέρος. Οι γηπεδούχοι όμως είχαν διαφορετικήν άποψη και κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την έξοδο του Μπακάκη που τραυματίστηκε. Οι βυσσινί μείωσαν με τον Νικολιά στο 71' και στο 80' ο Ακούνια έφερε το ματς στα ίσια. Οι κιτρινόμαυροι πάραυτα είχαν ευκαιρίες για να τελειώσουν το ματς, ακόμα και με το σκορ στο 0-2 (σουτ Γκαρσία στο 46') ή στο 1-2 ( Ολιβέιρα στο 72'). Ακόμα και μετά το 2-2 οι κιτρινόμαυροι έφτιαξαν δύο ευκαιρίες με Μάνταλο (84') και Σιμόες (87').

Το ματς επεφύλασσε και άλλο σασπένς! Στο 90' ο Αλμπάνης έφερε ξανά το προβάδισμα στην ΑΕΚ, με την ΑΕΛ να κερδίζει πέναλτι. Ο Αθανασιάδης ωστόσο απέκρουσε την εκτέλεση του Μουκαρτζό και στα... καπάκια ο Σιμάνσκι έγραψε το τελικό 2-4, βάζοντας στο τέλος σε αυτό το θρίλερ με φοβερό φινάλε.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ:  Κέρδισε το πέναλτι και άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ από τα 11 βήματα. Με δεύτερο τέρμα καθάρισε την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρνο. Ο τίτλος του MVP ωστόσο δεν ανήκει στον Νέλσον Ολιβέιρα, αλλά στον Γιώργο Αθανασιάδη, ο οποίος απέκρουσε πέναλτι στις καθυστερήσεις και κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα που στην αμέσως επόμενη φάση πέτυχε τέταρτο γκολ.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Φέστα παρέταξε την ΑΕΛ με τον Μπάγιτς κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Γκράουρ, κεντρικούς αμυντικούς Ζίζιτς, Μαξιμένκο και αριστερά Γιακιμόφσκι. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν Στίφλερ, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπεν Χατίρα, Κολομπίνο, Ακούνια και στην κορυφή της επίθεσης ο Νούνιτς.

Mε διάταξη 4-4-2 και τους Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ ξεκίνησε η ΑΕΚ το παιχνίδι κόντρα στη Λάρισα. Κάτω από την εστία επανήλθε ο Αθανασιάδης, δεξί μπακ ήταν ο Μπακάκης, στόπερ οι Λάτσι – Νεντελτσιάρου και αριστερό μπακ ο Λόπες, με τους Σιμάνσκι – Μάνταλος ανασταλτικά χαφ, δεξί εξτρέμ ο Γκαρσία, αριστερό ο Τάνκοβιτς και μπροστά ο Πορτογάλος φορ με τον Ιρανό. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Σιμόες, που ταλαιπωρείται από ένα διάστρεμμα και έμεινε στον πάγκο, αλλά χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο μέρος. Η κακοδαιμονία χτύπησε ξανά τους κιτρινόμαυρους, αφού τραυματίστηκε ο Μπακάκης (προερχόταν από τραυματισμό) και αντικαταστάθηκε στο 54' από τον Νταντσένκο με την ενημέρωση να κάνει λόγο για ενοχλήσεις στον δεξιό οπίσθιο μηριαίο.

ΑΕΛ (Φέστα): Μπάγιτς, Γκράουρ (63' Μπέρτος), Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι, Στίφλερ (53' Νικολιάς), Μιλοσάβλιεβιτς (63' Μουκαντζό), Μπεν Χατίρα, Κολομπίνο, Ακούνια, Νούνιτς (87' Κουσίνο)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης (54' Νταντσένκο), Νεντελιτσιάρου, Λάτσι, Λόπες, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Γκαρσία, Τάνκοβιτς (74' Σιμόες), Ολιβέιρα (74' Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ

Η ΦΑΣΗ: Το 2-2 από τον Ακούνια. Ο παίκτης έψαξε το γκολ σε όλο το ματς. Στο 80' χόρεψε τους αμυντικούς της ΑΕΚ και με σουτ κεραυνό νίκησε τον Αθανασιάδη.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Στο 11' ο Ολιβέιρα κέρδισε πέναλτι, όταν ανετράπη σε τετ α τετ με τον Μπάγιτς. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ θεώρησαν ότι έπρεπε να δοθεί κάρτα στον τερματοφύλακα της ΑΕΛ, αλλά όπως φαίνεται ο Γκορτζίλας θεώρησε, ότι δεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Γενικά ο διαιτητής άφησε πολύ το σκληρό παιχνίδι. Στις καθυστερήσεις ο Γκορτζίλας έδωσε πέναλτι για χέρι του Γκαρσία βλέποντας το VAR.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΚ έχει 43 βαθμούς όσους ο ΠΑΟΚ και ο Άρης που παλεύουν για τη 2η θέση. Η ΑΕΛ παρέμεινε ουραγός με 9 πόντους.

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags