Facebook Pixel Champions League: Απίστευτη εξέλιξη στο Champions League - Νέα διοργάνωση από το ’24 - Όλες οι αλλαγές!
Ποδόσφαιρο
| 2021-02-16 10:28:00

Απίστευτη εξέλιξη στο Champions League - Νέα διοργάνωση από το ’24 - Όλες οι αλλαγές!

Sportdog Team
Απίστευτη εξέλιξη στο Champions League - Νέα διοργάνωση από το ’24 - Όλες οι αλλαγές!

Champions League: Το σχέδιό της για το Super Champions, που θα αντικαταστήσει το υπάρχον Champions League, φαίνεται πως θα βάλει σε λειτουργία από το 2024 η UEFA.

Ρεπορτάζ στην Ισπανία αποκαλύπτει όλο το πλάνο της νέας διοργάνωσης, στην οποία θα συμμετέχουν 36 ομάδες, με την UEFA να θέλει έτσι να προλάβει τους ισχυρούς συλλόγους που ήθελαν να φτιάξουν τη δική του ευρωπαϊκή Σούπερ λίγκα.

Τα παιχνίδια του Super Champions θα γίνονται -όπως πάντα- μεσοβδόμαδα, δεν θα μειωθεί ο αριθμός των ομάδων από κάθε χώρα και η πρόσβαση στη νέα διοργάνωση θα γίνεται μέσω των εθνικών πρωταθλημάτων. Η νέα διοργάνωση θα έχει ισχύ ως το 2033. 

Επίσης, θα υπάρχει όριο πέντε ή έξι ομάδων ανά χώρα. Θα μένουν έτσι τέσσερις κενές θέσεις: δύο θα είναι μέσω της UEFA, μία μέσω ενός πέμπτου εθνικού πρωταθλήματος και άλλη μία για το καλύτερο εθνικό πρωτάθλημα που δεν θα έχει ομάδα απευθείας στους ομίλους. 

Η πρώτη φάση θα παίζεται από τον Σεπτέμβριο ως τον Ιανουάριο και κάθε ομάδα θα δίνει δέκα παιχνίδια κόντρα σε διαφορετικούς αντιπάλους. 

Οι οκτώ πρώτοι θα περνούν στην επόμενη φάση και όσες ομάδες είναι από την 9η ως την 24η θέση θα παίζουν πλέι οφ για να βγουν άλλες οκτώ ομάδες. 

Οι αγώνες θα γίνονται Τρίτη και Τετάρτη, αλλά θα υπάρχει καινοτομία με παιχνίδια και Πέμπτη! Συγκεκριμένα τέσσερις Πέμπτες κάθε σεζόν θα υπάρχουν και αναμετρήσεις του Super Champions.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags