Facebook Pixel Ολυμπιακός - Αίντχόφεν: "Ερυθρόλευκο" πολυβόλο! Τεσσάρα ο Ολυμπιακός στην Αϊντχόφεν (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-02-18 21:49:00

"Ερυθρόλευκο" πολυβόλο! Τεσσάρα ο Ολυμπιακός στην Αϊντχόφεν - Δεν χάνεται η πρόκριση! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
"Ερυθρόλευκο" πολυβόλο! Τεσσάρα ο Ολυμπιακός στην Αϊντχόφεν - Δεν χάνεται η πρόκριση! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολυμπιακός - Αίντχόφεν: Σε ένα παιχνίδι με τρελή εξέλιξη, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-2 της Αϊντχόφεν στο Φάληρο και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους 16 του Europa League ενόψει της ρεβάνς (25/2).

Οι Ερυθρόλευκοι δέχθηκαν δύο εκτός έδρας γκολ, πληρώνοντας τα λάθη τους στο πρώτο ημίχρονο, όμως έδειξαν συνολικά καλύτερη ομάδα από τους Ολλανδούς και δεν έχουν να φοβούνται τίποτα ενόψει το επαναληπτικού.

Πέντε από τα έξι γκολ του αγώνα σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να προηγείται με τον Μπουχαλάκη στο 9' και να ισοφαρίζεται από τον Ζάχαβι, έπειτα από σουτ που κόντραρε στον Παπασταθόπουλο στο 14'. Ο Εμβιλά έκανε το 2-1 στο 37', με τους Ολλανδούς να ισοφαρίζουν εκ νέου με τον Ζάχαβι στο 39', προτού ο Ελ Αραμπί "γράψει" το 3-2 στο 45+2'.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι αλλαγές του Μαρτίνς έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, αφού "φρέσκαραν" τον Ολυμπιακό, την ώρα που έδειχνε να ξεμένει από δυνάμεις. Ο Μασούρας πέτυχε το 4ο γκολ των Ερυθρολεύκων στο 83' και τους χάρισε μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση!

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Σα, με δίδυμο στόπερ τους Μπα και Παπασταθόπουλο, δεξί μπακ τον Λαλά και αριστερό τον Ρέαμπτσιουκ. Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Καμαρά συνέθεσαν την τριάδα της μεσαίας γραμμής, οι Βαλμπουενά και Μπρούμα κινήθηκαν στα άκρα και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Με σχηματισμό 4-2-2-2 αγωνίστηκε και η Αϊντχόφεν του Ρόγκερ Σμιντ. Τερματοφύλακας ο Εμβογκό, με τετράδα άμυνας τους Ντάμφρις, Τέζε, Μποσκαλί και Μαξ, από δεξιά προς αριστερά. Στο κέντρο έπαιξαν οι Τόμας και Σανγκαρέ, μπροστά τους οι Ροσάριο και Γκέτσε ενώ οι Μάλεν και Ζάχαβι συνέθεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο είχε... θεότρελη εξέλιξη, αφού σημειώθηκαν 5 γκολ δίχως να δούμε τον ανάλογο αριθμό ευκαιριών. Κοινώς, ό,τι πήγαινε μέσα... έγραφε! Ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα, αφού προηγήθηκε στο 9ο λεπτό. Μετά από έξυπνη κομπίνα του Μπρούμα με τον Βαλμπουενά και εκτέλεση φάουλ του δεύτερου, ο Μπουχαλάκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Αϊντχόφεν με ωραία κεφαλιά. Ωστόσο, η τύχη γύρισε την πλάση στους Πειραιώτες στο 14'. Το μακρινό σουτ που επιχείρησε ο Ζάχαβι κόντραρε στον Παπασταθόπουλο, άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Σα, με την Αϊντχόφεν να ισοφαρίζει σε 1-1.

Ο ρυθμός έπεσε για περίπου 15 λεπτά, αλλά το ματς "φούντωσε" ξανά μετά το 30'. Ο Ολυμπιακός... προειδοποίησε με τον Λαλά να χάνει σημαντική ευκαιρία, αφού δεν μπόρεσε να νικήσει τον Εμβογκό σε τετ α τετ έπειτα από ωραία μπαλιά του Ελ Αραμπί. Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν εκ νέου μπροστά στο σκορ στο 37', όταν ο Εμβιλά έπιασε ωραίο σουτ εκτός περιοχής με το δεξί και νίκησε τον Εμβογκό για το 2-1. Παρ' όλα αυτά, οι Ολλανδοί είχαν και πάλι έτοιμη την απάντηση. Στο 39' ο Ζάχαβι εκμεταλλεύτηκε αδράνειας της άμυνας του Ολυμπιακού σε εκτέλεση κόρνερ, πήρε την κεφαλιά, ο Σα δεν είχε σωστή αντίδραση και δεν μπόρεσε να αποκρούσει. Νέα ψυρολουσία και 2-2 στο Καραϊσκάκη.

Το φινάλε του πρώτου μέρους ήταν ακόμα πιο... τρελό, με τον Ολυμπιακό να ανακτά το προβάδισμα. Ο Ελ Αραμπί έκλεψε την μπάλα από γκάφα του Μπάουμγκαρτλ (μπήκε αναγκαστικά αντί του τραυματία Μποσκαλί), μπήκε στην περιοχή των Ολλανδών, ντρίμπλαρε όμορφα τον Εμβογκό και έκανε το 3-2 με πλασέ προ κενής εστίας στο 45+2. Στο 45+4' λίγο έλειψε να πετύχει κι άλλο γκολ ο Ολυμπιακός μετά από νέα λάθος του Μπάουμγκαρτλ, που δεν πατούσε καλά. Ο Καμαρά έκλεψε την μπάλα όμως επέλεξε να τελειώσει μόνος του τη φάση αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Ελ Αραμπί. Ο Τέζε πρόλαβε τον Αφρικανό μέσο και έσωσε την Αίντχόφεν με καθοριστικό τάκλιν.

Με το... καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο, η Αϊντχόφεν έφτασε κοντά σε νέα ισοφάριση, με το απευθείας φάουλ του Ζάχαβι στο 48' να "τραντάζει" το δοκάρι του Σα!

Ο Ολυμπιακός "πάγωσε" τον ρυθμό, προσπαθώντας να κρατήσει τους Ολλανδούς μακριά από την περιοχή του. Οι Πειραιώτες περιόρισαν αποτελεσματικά τον Μάλεν και δεν άφησαν την Αϊντχόφεν να παίξει κάθετα. Η μοναδική... υποψία ευκαιρίας του Ολυμπιακού ήταν ένα "χλιαρό" σουτ του Ρέαμπτσιουκ στο 54', που κατέληξε στα χέρια του Εμβογκό. Από την πλευρά τους, οι Ολλανδοί είχαν ένα σουτ του Ζάχαβι που μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Σα στο 67'

Από το 65' και μετά οι παίκτες του Ολυμπιακού φάνηκε να μένουν από δυνάμεις, κάτι που επέτρεψε στην Αϊντχόφεν να εντείνει την πίεσή της. Ο Πέδρο Μαρτίνς "φρέσκαρε" την ομάδα του, περνώντας στο ματς τους Μασούρα, (68'), Φορτούνη (74'), Ανδρούτσο, Χασάν και Βρουσάι (80'). Οι αλλαγές αποδείχθηκαν καθοριστικές, αλλάζοντας εντελώς τον ρυθμό του αγώνα.

Ο Ανδρούτσος με τον Βρουσάι συνεργάστηκαν εξαιρετικά στο 81', αλλά ο Τέζε "έκλεψε" το γκολ από τον Χασάν με εκπληκτική επέμβαση. Στο 83', ωστόσο, ο Μασούρας βρέθηκε σε θέση βολής μετά από άτσαλη απομάκρυνση του Μαξ και με υπέροχο δεξί σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-2!

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα - Λαλά (80’ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ - Εμβιλά (80’ Βρουσάι), Μπουχαλάκης, Καμαρά - Βαλμπουενά (68’ Μασούρας), Μπρούμα (80’ Χασάν) και Ελ Αραμπί (74’ Φορτούνης)

Στον πάγκο των γηπεδούχων έμειναν: Καραργύρης, Τζολάκης, Ντρέγκερ, Χολέμπας, Σουρλής και Ραντζέλοβιτς

Αϊντχόφεν (Σμιντ): Εμβογκό - Ντάμφρις, Τέζε, Μποσκάγλι (38’ Μπάουμγκαρτλ), Μαξ, - Ροσάριο, Τόμας (85’ Φαν Χίνκελ), Σανγκαρέ (70’ Φέρτεσεν) - Γκέτσε (70’ Ζούνιορ), Μάλεν και Ζάχαβι (85’ Γκουτιέρες)

Στον πάγκο των Ολλανδών έμειναν: Ούνερσταλ, Ντελάνγκε, Φέιν, Πιρόε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags