Facebook Pixel ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης: 2-2
| 2021-02-20 21:22:00

Ακατάλληλη για καρδιακούς! Θρίλερ στο ΟΑΚΑ - Ο Σιμάνσκι έσωσε την ΑΕΚ - 2-2 με Αστέρα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ακατάλληλη για καρδιακούς! Θρίλερ στο ΟΑΚΑ - Ο Σιμάνσκι έσωσε την ΑΕΚ - 2-2 με Αστέρα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης: 2-2

Ένα ακόμα συγκλονιστικό παιχνίδι απόλαυσαν οι ποδοσφαιρόφιλοι με πρωταγωνίστρια την ΑΕΚ. Στη Λάρισα η νίκη ήρθε μετά από απίστευτη εναλλαγή του σκορ και των συναισθημάτων, κάτι που επαναλήφθηκε και στο ΟΑΚΑ για την 23η αγωνιστική απέναντι στον Αστέρα. Μόνο που αυτή τη φορά η Ένωση δεν ήταν τόσο τυχερή για να πάρει το τρίποντο.

Η ομάδα του Δικέφαλου αετού που ήταν αποδεκατισμένη βρέθηκε να χάνει με 2-0, κατάφερε όμως να ισοφαρίσει με δύο γκολ του Σιμάνσκι και να γλιτώσει από την ήττα, με τους παίκτες της, ιδιαίτερα οι μέσοι, να καταθέτουν ψυχή στο χορτάρι.

Το ματς

Ο Αστέρας μπήκε με άγριες διαθέσεις στο χορτάρι και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες της ΑΕΚ που παρατάχθηκε με άμυνα άναγκης. Oι Αρκάδες απείλησαν μόλις στο 6' με τον Αθανασιάδη να αποκρούει ενστικτωδώς την κεφαλιά του Καστάνιο. Δέκα λεπτά αργότερα όμως ο Φερνάντεθ ήταν πιο τυχερός ανοίγοντας το σκορ. Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για το δεύτερο γκολ! Στο 18' ο Αθανασιάδης απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Τιλίκα που έκανε προέλαση από αριστερά, αλλά στην εκτέλεση του ο Σουάρεθ πετάχτηκε μόνος στον αέρα (τον έχασε ο Ντεντελτσεάρου) και κάρφωσε τη μπάλα με το κεφάλι για το 0-2, εκθέτοντας ξανά την αεράμυνα των κιτρινόμαυρων.

Η ΑΕΚ έδειχνε κομμένη στα δύο. Η κατάσταση άρχισε να εξισορροπείται μετά την 30' και συγκεκριμένα την αναγκαστική αλλαγή του Ολιβέιρα που έφερε τον Κρίστισιτς στο παιχνίδι και την αλλαγή του συστήματος από 4-4-2 σε 4-2-3-1. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να κυκλοφορούν καλύτερα τη μπάλα και να δημιουργούν προϋποθέσεις. Η προσπάθεια των κιτρινόμαυρων καρποφόρησε στο 40' όταν ο Σιμάνσκι με πανέμορφο πλασέ μείωσε σε 1-2 (είχε σκοράρει το 4-2 της ΑΕΚ στη Λάρισα την προηγούμενη αγωνιστική).

Με τη σέντρα οι Αρκάδες παραλίγο να κάνουν το 3-1 αλλά ο Αθανασιάδης είχε απάντηση στο σουτ του Φερνάντεθ. Στο 44' η ΑΕΚ έχασε απίστευτη διπλή ευκαιρία να ισοφαρίσει πριν πάει στα αποδυτήρια, με τον Σιμάνσκι να βρίσκει δοκάρι και τον Ανσαριφάρντ στη συνέχεια να αστοχεί.

Στο δεύτερο μέρος με τον Λόπες να περνά αντί του Μιτάι, η ΑΕΚ μπήκε με πολύ μεγαλύτερη ενέργεια. Η προσπάθεια ισοφάρισης και διεκδικήσης της ανατροπής όμως ήταν αρκετά δύσκολη με το ματς να γίνεται ροντέο.

Οι κιτρινόμαυροι βρήκαν απέναντί τους τον Τσιφτσή που κράτησε το σκορ σε τρεις φάσεις (Γκαρσία 51', 57' και Ανσαριφάρντ 55'), ενώ στο 58' ο Σβάρνας με το κεφάλι σημάδεψε εκτός εστίας. Οχτώ λεπτά αργότερα και ο Μάνταλος έκανε πολύ καλή ενέργεια, η κατάληξη στερήθηκε τύχης.

Αυτή είχε με το μέρος του στο 68' ο Σιμάνσκι. Ο Πολωνός πήρε την ασίστ από τον Λιβάι Γκαρσία που έκανε τρομερή προσπάθεια από δεξιά και έκανε το 2-2, το οποίο έδωσε το έναυσμα για ενίσχυση της πολιορκίας από πλευράς κιτρινόμαυρων. Στα τελευταία λεπτά ο Αλμπάνης είχε δύο καλές στιγμές ενώ στις καθυστερήσεις η πολιορκία εντάθηκε αλλά οι προσπάθειες του Σβάρνα και του Γκαρσία δεν καρποφόρησαν.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Νταμιάν Σιμάνσκι γλίτωσε την ΑΕΚ από νέα ήττα μέσα στο ΟΑΚΑ σκοράροντας δύο γκολ.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Η ΑΕΚ αντιμετώπισε σημαντικές απουσίες με τον Μανόλο Χιμένεθ να μην υπολογίζει στους Σιμόες (χάνει την κανονική σεζόν), Σάκχοφ, Γαλανόπουλο, Τσιγκρίνσκι και Μπακάκη, ενώ στην ίδια λίστα ήταν και οι Μαχαίρας, Ραντόνια. Ο Ισπανός τεχνικός παρέταξε την Ένωση σε διάταξη 4-4-2 κόντρα στον Αστέρα και αναγκαστικά προέβη σε πειραματισμούς, ελέω μεσοαμυντικών προβλημάτων. Ο Αθανασιάδης υπερασπίστηκε τα δοκάρια. Στα άκρα της άμυνας τοποθετήθηκαν Σβάρνας-Μιτάι με δίδυμο στα στόπερ τους Νεντελτσεάρου-Λάτσι. Στα χαφ έπαιξαν οι Σιμάνσκι-Μάνταλος και στα άκρα της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Γκαρσία (δεξιά), Τάνκοβιτς (αριστερά). Επιθετικό δίδυμο αγωνίστηκαν Ολιβέιρα και Ανσαριφάρντ.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Μιτάι (46' Λόπες), Σιμάνσκι, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (65' Αλμπάνης), Γκαρσία, Ολιβέιρα (30' Κρίστισιτς), Ανσαριφάρντ

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Καστάνο, Αλβάρες, Μουνάφο (84' Ιγκλέστιας), Βαλιέντε, Τιλίκα (62' Κρέσπι), Σίτο (75' Ριέρα), Φερνάντεθ (75' Αλί Μπαμπά), Μπαράλες

Η ΦΑΣΗ: Η ευκαιρία του 44' με το δοκάρι για την ΑΕΚ! Ύστερα από καταπληκτική πάσα του Κρίστιτιτς, τρομερή ενέργεια του Τάνκοβιτς και πάσα στον Σιμάνσκι, αυτός σούταρε στο οριζόντιο και συνέχεια ο Καρίμ από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα άουτ!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Βόσνιος, Ορφάν Πέλιτο δεν είχε πρόβλημα με τη διαιτησία του.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΚ έχει 44 βαθμούς και περιμένει τα παιχνίδια της Κυριακής για να δει το πλασάρισμά της στη βαθμολογία την 23η αγωνιστική με Άρη, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό να ακολουθούν. Ο Αστέρας παραμένει 6ος με 38.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags