Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ανατροπή με τον… φευγάτο - Γι’ αυτό τον έστειλε εξέδρα ο Γκαρσία - Εκτοξεύει την τιμή του!
| 2021-02-21 14:15:00

Ανατροπή με τον… φευγάτο στον ΠΑΟΚ - Γι’ αυτό τον έστειλε εξέδρα ο Γκαρσία - Εκτοξεύει την τιμή του!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Ανατροπή με τον… φευγάτο στον ΠΑΟΚ - Γι’ αυτό τον έστειλε εξέδρα ο Γκαρσία - Εκτοξεύει την τιμή του!

ΠΑΟΚ: «Είμαι ικανοποιημένος από παίκτες όπως ο νεαρός Μιχαηλίδης, έδωσε τρεξίματα, ενέργεια, νεύρο. Αυτά χρειάζεται η ομάδα και τέτοιους παίκτες που θα μας δώσουν αυτά που θέλουμε».

Αυτά είναι τα λόγια του Άμπελ Φερέιρα για τον Γιάννη Μιχαηλίδη μετά την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ τον περασμένο Ιούλιο, που κρίθηκε με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του 21χρονου στόπερ, o οποίος έγραψε το τελικό 2-2 στην αναμέτρηση του Ηρακλείου για την 6η αγωνιστική των πλέι οφς. Ήταν την εποχή που η ομάδα της Θεσσαλονίκης, μετά από μία προβληματική σεζόν, κατά την οποία ταλαιπωρήθηκε από δικαστικές διενέξεις αλλά και ξεκάθαρη πτώση της ποιότητας του ρόστερ της, άρχισε να θυμίζει κάποια ψήγματα της ομάδας που κατέκτησε την προπροηγούμενη σεζόν το πρωτάθλημα.

Ο κεντρικός αμυντικός μαζί με τον Χρήστο Τζόλη ήταν οι παίκτες που δικαίωσαν τον Πορτογάλο πρώην τεχνικό του ΠΑΟΚ και νυν της Παλμέιρας. Φέτος ο Φερέιρα πριν αποχωρήσει είχε δώσει φανέλα βασικού στον Μιχαηλίδη και στα τέσσερα παιχνίδια των προκριματικών του Champions League. Με την έλευση του Γκαρσία όμως ο χρόνος συμμετοχής του άρχισε σταδιακά να ψαλιδίζεται.

Σε πέντε παιχνίδια των ομίλων του Europa League (στο πρώτο με την Ομόνοια έπαιξε 90λεπτο) έμεινε στον πάγκο χωρίς να χρησιμοποιηθεί. Στο πρωτάθλημα, δε, από τις 10 Ιανουαρίου βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αφού σε πέντε ματς (Βόλος, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Απόλλων, ΠΑΣ) ήταν εκτός αποστολής και τρία (ΟΦΗ, Ολυμπιακός, Παναιτωλικός) στον πάγκο.

Δεν ήταν σε καλή κατάσταση

Ποιοι ήταν οι παράγοντες που έθεσαν στην ουσία εκτός σχεδίων τον παίκτη; Όσες φορές χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Δεν ήταν ο Μιχαηλίδης που είδαμε στα περσινά πλέι οφ και είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση, ιδιαίτερα στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Έκανε λάθη, τα οποία φαίνονται με γυμνό μάτι στους αμυντικούς. Δεν αποκλείεται αυτή η εικόνα να υπήρχε και στις προπονήσεις, γιατι τον παίκτη τον γνωρίζει πολύ καλά ο Πάμπλο Γκαρσία.

Τον ήξερε πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους αμυντικούς και ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν συνηθίζει να βγάζει από την ομάδα ένα δικό του «παιδί». Μάλιστα ο Ουρουγουανός δοκίμασε σε άλλες θέσεις τους πιτσιρικάδες που είχε. Τον Μιχαηλίδη όμως δεν τον δοκίμασε, παρότι είναι μία θέση που ταιριάζει στον παίκτη και μπορούσε να βοηθήσει στο πρόβλημα που έχει η ομάδα στο κέντρο της άμυνας, έχοντας ένα δίδυμο δύο δεξιοπόδαρων τον Ίνγκασον με τον Βαρέλα. Ο τελευταίος ως αριστερό στόπερ αντιμετώπιζε πάντα πολλές δυσκολίες.

Οι τάσεις φυγής

Υπήρξε μάλιστα μια εποχή, στις αρχές της χρονιάς που ο παίκτης ψαχνόταν να αποχωρήσει από την Τούμπα, απόρροια του αγωνιστικού παραγκωνισμού του. Με τους Ίνγκασον, Κρέσπο βασικούς και τον Βαρέλα να έρχεται ως τρίτη λύση ο Μιχαηλίδης ήταν απών σε αυτήν την εξίσωση και δεδομένου του νεαρού της ηλικίας η παρόρμηση τον οδήγησε σε τάσεις φυγής. Ακούστηκε δε ότι προτάθηκε στη Φενέρμπαχτσε, στην οποία αγωνίζεται ο μανατζερικά ομόσταυλός του, Δημήτρης Πέλκας. Αυτή η υπόθεση όμως δεν προχώρησε.

Τα προβλήματα όμως στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ τον επαναφέρουν στο κάδρο. Ο τραυματισμός του Κρέσπο και η τιμωρία του Ίνγκασον έχει περιορίσει τις επιλογές για τον Πάμπλο Γκαρσία, Οπότε ο Μιχαηλίδης αναμένεται να πάρει θέσει δίπλα στον Βαρέλα στο παιχνίδι με τη Λαμία για την 23η αγωνιστική της Super League.

Επιστροφή στο κάδρο

Αυτή είναι η ευκαιρία που πρέπει να πιάσει από τα μαλλιά ο παίκτης. Ο Μιχαηλίδης έχει προσόντα τα οποία χρειάζεται ο ΠΑΟΚ. Είναι αμυντικός με καίριες επεμβάσεις, ιδιαίτερα δυναμικός στο ψηλό παιχνίδι και εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια. Αν μπορέσει να βρει τον καλό του εαυτό, υπάρχει η αισιοδοξία, ότι θα του δοθούν και άλλα παιχνίδια.

Η εξέλιξή του εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο! Οι συνθήκες που διαμορφώνονται είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές, καθότι το κέντρο του ΠΑΟΚ πιθανότατα να μην είναι το ίδιο την επόμενη σεζόν. Και αυτό γιατί με εξαίρεση τον 27χρονο Ίνγκασον τα στόπερ των ασπρόμαυρων είναι σε μεγάλη ηλικία. Ο Κρέσπο είναι 34 και ο Βαρέλα, του οποίου του συμβόλαιο είναι υψηλό, είναι 33.

Οπότε ο παίκτης έχει την προοπτική, όχι απλά να μπει σφήνα, αλλά και να αποτελέσει σημείο αναφοράς. Γιατί έχει τα στοιχεία. Από εκεί και πέρα στον ΠΑΟΚ θεωρούν, ότι όταν αν παίξει σίγουρα θα ανεβάσει την τιμή του. Με ένα ποσό κοντά στα 2,5 - 3 εκατ. Ευρώ δεν θα ήταν αρνητικοί σε ένα μελλοντικό ντιλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη σουίτα Μαρινάκη ο Μανωλάς - Τι συμβαίνει με Ρέμπε-Γκαρσία - Κρίσιμο ραντεβού Μελισσανίδη

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags