Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Λαμία: 4-0
| 2021-02-21 16:48:00

Χόρτασαν μπάλα στην Τούμπα! Ο ΠΑΟΚ διέλυσε 4-0 τη Λαμία - Ντεμπούτο με γκολ για Μπάμπα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Λάζαρου Γεωργίδη
Χόρτασαν μπάλα στην Τούμπα! Ο ΠΑΟΚ διέλυσε 4-0 τη Λαμία - Ντεμπούτο με γκολ για Μπάμπα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΟΚ - Λαμία: 4-0

Παράσταση με πολλά γκολ έδωσε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τη 23η αγωνιστική. Οι Θεσσαλονικείς είχαν εύκολο απόγευμα απέναντι στη Λαμία,της οποίας επικράτησαν με το ευρύ 4-0.  Το σκορ άνοιξε στο πρώτο μέρος ο Μπάμπα στο ντεμπούτο του. Τα υπόλοιπα τέρματα σημειώθηκαν στο δεύτερο με τους Τζόλη, Ουάρντα και Ζίβκοβιτς να χρίζονται σκόρερ. Ο Σφιντέρσκι μπήκε αλλαγή, έδωσε ασίστ και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες να βάλει και εκείνος το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά και να κλείσει τη Λαμία στην περιοχή της. Ο Δικέφαλος προσπάθησε να δημιουργήσει απειλές από τα άκρα και με αυτόν τον τρόπο προηγήθηκε στο σκορ. Στο 18', ο Τζόλης βρήκε τον Μπάμπα από αριστερά με τον Γκανέζο να ελίσσεται μέσα στο κουτί και να σκοράρει στο ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι συνέχισαν να αγωνίζονται σε υψηλούς ρυθμούς.

Οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία έβγαλαν ευκαιρίες με τον Κάτσικα της Λαμίας να πραγματοποιεί καίριες επεμβάσεις στο 27' και στο 34' σε προσπάθειες του Τζόλη και του Ζίβκοβιτς αντίστοιχα. Ενδιάμεσα, στο 31' το σουτ του Ροντρίγκο ύστερα από πάσα του Μπάμπα βρήκε σε σώματα, κάτι που συνέβη και στο 38' με τον Κρμέντσικ σε φάση ξεπατικοτούρα. Ο τελευταίος δε έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 41' απέναντι απο τον τερματοφύλακα της Λαμίας, ο οποίος ένα λεπτό νωρίτερα είχε εξουδετερώσει και σουτ του Ουάρντα.

Έχοντας αποβάλλει το άγχος και με παίζοντας πιο ελεύθερα στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει περισσότερες λύσεις και να καθαρίσει γρήγορα το παιχνίδι. Στο 48' Ζίβκοβιτς και Τζόλης συνδυάστηκαν θαυμάσια με τον τελευταίο να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του και τεσσερα λεπτά αργότερα ο Ουάρντα ήταν αυτός που έκανε ασίστ την πάσα του Ροντρίγκο για το 3-0. Το 4-0 ήταν θέμα χρόνου να έρθει.

Στο 66' ο Ζίβκοβιτς (που είχε δώσει ασίστ στον Τζόλη) δέχτηκε πάσα από τον Σφιβτέρσκι, έπιασε σουτ κεραυνό μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Κάτσικα. To 4-0 παρέμεινε μέχρι τέλους παρότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να σκοράρει και άλλα γκολ, όπως για παράδειγμα στο τετ α τετ του Σφιντέρσκι στο 85'. Μάλιστα ο Πολωνός στις καθυστερήσεις είχε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία να χριστεί σκόρερ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Ζίβκοβιτς μοίρασε ασίστ και σκόραρε. Ήταν από τα γρανάζια της μηχανής των γκολ του ΠΑΟΚ κόντρα στη Λαμία. Του αξίζει το βραβείο MVP.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με αρκετές αναγκαστικές απουσίες, αλλά και με τον Αμπντούλ Μπάμπα Ραχμάν για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα του παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τη Λαμία. Ο Ζ. Ζίβκοβιτς υπερασπίστηκε τα δοκάρια, οι Μπάμπα, Βαρέλα, Μιχαηλίδης και Ροντρίγκο έπαιξαν στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά, στα χαφ βρέθηκαν Τσιγγάρας και Σβαμπ, μπροστά τους ως επιτελικός ήταν ο Ουάρντα, στις πλευρές αγωνίστηκαν Τζόλης και Α. Ζίβκοβιτς, ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Κρμέντσικ.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο (73' Λύραντζης), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Σβαμπ (73' Νινούα), Ουάρντα (62' Καγκάβα), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (55' Λάμπρου), Κρμέντσικ (62' Σφιντέρσκι)

Λαμία: Κατσικάς, Τζέιμς (52' Σαραμαντάς), Βύντρα, Βλάχος, Ασίγκμπα, Μπουλούλης (59' Παλαβαντισβίλι), Προβυδάκης, Πίτι(74' Νικολόπουλος), Γκαζαριάν (74' Χατζηστραβός) , Μπα (52' Βλαχομήτρος)

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Ζίβκοβιτς στο 66'

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Στο 38' μετά το γύρισμα του Μπάμπα από τα αριστερά, ο Κρμέντσικ σούταρε, η μπάλα βρήκε στα σώματα, με τον Τσέχο να ζητάει πέναλτι σε χέρι αντιπάλου.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: O ΠΑΟΚ πέρασε την ΑΕΚ στη 2η θέση της βαθμολογίας με 46 βαθμούς. Η Λαμία είναι 12η με 15.
ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags