Facebook Pixel Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός: Δεν του πάει το Αγρίνιο - Έχασε τα... άχαστα ο Παναθηναϊκός, ήττα με 1-0 (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-02-22 21:30:00

Δεν του πάει το Αγρίνιο - Έχασε τα... άχαστα ο Παναθηναϊκός - "Δώρο" Παναιτωλικού σε Άρη-ΑΕΚ! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Δεν του πάει το Αγρίνιο - Έχασε τα... άχαστα ο Παναθηναϊκός - "Δώρο" Παναιτωλικού σε Άρη-ΑΕΚ! (Vid)

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός: "Καταραμένο" αποδεικνύεται το Αγρίνιο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος γνώρισε τη δεύτερη ήττα του σε λίγες μέρες στο γήπεδο της πόλης. Μετά το 1-2 από τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο, οι Πράσινοι "στραβοπάτησαν" και στο πρωτάθλημα, αφού έχασαν με 1-0 από τον Παναιτωλικό!

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα προηγήθηκε με τον Εντινγκά μόλις στο 6ο λεπτό μετά από αδράνεια της "πράσινης" άμυνας. Οι Πράσινοι "πέταξαν" ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο και... μεταμορφώθηκαν στο δεύτερο, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν, σπαταλώντας τεράστιες ευκαιρίες.

Ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού, Μελίσσας, έκανε μεγάλες αποκρούσεις σε προσπάθειες του Ιωαννίδη (55', 61', 62'), ο Τσότσαλιτς έδιωξε πάνω στη γραμμή σουτ του Αϊτόρ (61') και ο Ενγκμπακοτό... κατάφερε να στείλει την μπάλα στο δοκάρι προ κενής εστίας (67'), με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να χάσει ένα ματς που θα μπορούσε κάλλιστα να κερδίσει!

Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι παρέμεινε στην 5η θέση με 41 βαθμούς, χάνοντας την ευκαιρία να πιάσει Άρη και ΑΕΚ, που έχουν 44. Ο Παναιτωλικός πήρε σημαντική βαθμολογική "ανάσα", ανεβαίνοντας στη 12η θέση με 17 πόντους, 2 πάνω από τη Λαμία και 7 από την ΑΕΛ.

Έτσι παρατάχθηκαν

Με 4-3-3 παρατάχθηκε ο Παναιτωλικός του Τραϊανού Δέλλα. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Μελίσσας, με αμυντική τετράδα τους Μεδίνα, Τσότσαλιτς, Βάντερσον και Περέιρα, από δεξιά προς αριστερά. Ταχάρ, Εντινγκά και Ντάλσιο έπαιξαν στο κέντρο. Ο Καρέλης ήταν στην κορυφή της επίθεσης, με τον Ντίας στα δεξιά και τον Αριγίμπι στα αριστερά.

Με τον ίδιο σχηματισμό (4-3-3) κατέβασε τον Παναθηναϊκό ο Λάζλο Μπόλονι. Τερματοφύλακας ο Διούδης, με δίδυμο στόπερ τους Βέλεθ και Καραγιάννη, δεξί μπακ τον Μολό και αριστερό τον Χουάνκαρ. Μαουρίσιο, Νιάς και Βιγιαφάνιες αποτέλεσαν την τριάδα του άξονα, ο Ενγκμπακοτό κινήθηκε στα δεξιά της επίθεσης, ο Καμπετσής αριστερά και ο Ιωαννίδης στην κορυφή.

Το ματς

Σε ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο, ο Παναιτωλικός προηγήθηκε στη μοναδική του τελική προσπάθεια σε ολόκληρο το 45λεπτο! Μόλις στο 6' ο Αριγίμπι εκτέλεσε φάουλ από την αριστερή πλευρά, η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να απομακρύνει και η μπάλα κατέληξηε στον Εντινγκά, ο οποίος "κεραυνοβόλησε" τον Διούδη με πολύ δυνατό σουτ στην κίνηση για το 1-0 της ομάδας του Αγρινίου!

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε άνευρος και χωρίς φαντασία στο παιχνίδι του, με όλα τα "πράσινα" ατού να είναι μπλοκαρισμένα από τους εξαιρετικά διαβασμένους παίκτες του Παναιτωλικού. Χωρίς να έχουν δημιουργήσει ξεκάθαρη ευκαιρία, οι Πράσινοι βρήκαν δίχτυα στο 16' με προβολή του Μαουρίσιο μετά από μακρινό σουτ του Χουάνκαρ, όμως το γκολ  ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Το παιχνίδι παρέμεινε νευρικό, με πολύ χαμηλό ρυθμό και συνεχή λάθη εκατέρωθεν. Πράγμα που βόλεψε τον Παναιτωλικό, ο οποίος κρατούσε με άνεση το προβάδισμα που πήρε από νωρίς. Ο απογοητευτικός Παναθηναϊκός είχε μονό μια... υποψία ευκαιρίες στο 29', όταν ο Βιγιαφάνιες σέντρα γλυκά προς τη μεγάλη περιοχή και  Ενγκμπακοτό δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε λόγω της πίεσης του Βάντερσον, με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα αρκετά μέτρα άουτ.

Στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, στο 45+1', ο Αριγίμπι έκανε ωραία ενέργεια και σέντραρε με στόχο τον Ντίας, όμως ο Ουρουγουανός δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα για λίγα εκατοστά και ο Διούδης απομάκρυνε με γροθιές.

Η είσοδος του Αϊτόρ αντί του Καμπετσή βοήθησε τον Παναθηναϊκό να παρουσιάσει διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο και να ασκήσει έντονη πίεση για την ισοφάριση. Οι Πράσινοι δημιούργησαν σπουδαίες ευκαιρίες, αλλά βρήκαν μπροστά τους τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, Μελίσσα, που έκανε μεγάλες αποκρούσεις.

Ο Έλληνας γκολκίπερ απέκρουσε με υπερένταση το σουτ του Ιωαννίδη έπειτα από εξαιρετική ενέργεια και δημιουργία του Χουάνκαρ στο 55'. Στο 61' ο Παναθηναϊκός σπατάλησε τεράστια διπλή ευκαιρία. Ο Ιωαννίδης έγινε αποδέκτης  όμορφου συνδυασμού, όμως νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Μελίσσα. Στην επαναφορά ο Αϊτόρ έστειλε την μπάλα προς την εστία και ο Τσότσαλιτς πρόλαβε να απομακρύνει πάνω στη γραμμή. Από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Ιωαννίδης έπιασε κεφαλιά και ο Μελίσσας πραγματοποίησε ακόμα μια μεγάλη απόκρουση!

Η πίεση του Παναθηναϊκού έγινε ασφυκτική, με τους Πράσινους να πολιορκούν την αντίπαλη εστία. Στο 67' χάθηκε η ευκαιρία της...χρονιάς από τον Ενγκμπακοτό. Έπειτα από ωραία λόμπα του Αϊτόρ, ο Βιγιαφάνιες έκανε πανέξυπνη κεφαλιά-πάσα για τον Αφρικανό εξτρέμ, ο οποίος βρέθηκε προ κενής εστίας στη μικρή περιοχή αλλά "σημάδεψε" το οριζόντιο δοκάρι με προβολή! Δευτερόλεπτα αργότερα ο Παναιτωλικός βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Τσιγγάρα να πιάνει δυνατό σουτ και να υποχρεώνει τον Διούδη σε δύσκολη επέμβαση.

Στο 76' ο Ιωαννίδης σούταρε πάνω σε σώματα αμυντικών από πλεονεκτική θέση μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Παναιτωλικού και στο 86' ο Μαουρίσιο σούταρε ψηλά άουτ σε προσπάθεια εκτός περιοχής. Στο 93ο λεπτό οι Πράσινοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι μετά από κόρνερ του Χατζηγιοβάνη και κεφαλιά του Μακέντα. Ο διαιτητής Παπαδόπουλος πήγε στο VAR, αλλά καταλόγισε επιθετικό φάουλ του Μακέντα και ο Παναιτωλικός κράτησε μέχρι τέλους μια τεράστια νίκη!

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Περέιρα, Μεντίνα, Τσότσαλιτς, Βάντερσον, Εντινγκά(77' Τζανακάκης), Ταχάρ(65' Τσιγγάρας), Ντάλσιο(85' Κωνσταντόπουλος), Αριγίμπι(84' Αρσούρα), Ντίας, Καρέλης(77' Βέργος)

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό(80' Τζαβίδας), Χουάνκαρ, Βέλεθ, Καραγιάννης(83' Αθανασακόπουλος), Νιάς, Βιγιαφάνιες(73' Μακέντα), Μαουρίσιο, Νγκμπακοτό(83' Χατζηγιοβάνης), Καμπετσής(46' Αϊτόρ), Ιωαννίδης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags