Facebook Pixel Champions League: Λύτρωση με γκολάρα στο 86’ για τη Ρεάλ, 1-0 την Αταλάντα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-02-24 23:54:00

Λύτρωση με γκολάρα στο 86’ για τη Ρεάλ - Από... τώρα στους 8 η Μάντσεστερ Σίτι (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Λύτρωση με γκολάρα στο 86’ για τη Ρεάλ - Από... τώρα στους 8 η Μάντσεστερ Σίτι (ΒΙΝΤΕΟ)

Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης ζορίστηκε πάρα πολύ στο Μπέργκαμο, κόντρα στην Αταλάντα που έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 17ο λεπτό. Η "Βασίλισσα" χρειάστηκε ένα πανέμορφο γκολ του Φερλάν Μεντί στο 86' με σουτ εκτός περιοχής για να πάρει εκτός έδρας νίκη με 1-0 και μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης.

Πολύ κοντά στους 8 είναι και η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε με άνεση της Γκλάντμπαχ στη Βουδαπέστη (και όχι στη Γερμανία λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού) με 2-0 χάρη σε γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα και του Γκαμπριέλ Ζεσούς.

Αταλάντα - Ρεάλ Μαδρίτης 0-1

Χωρίς ιδιαίτερη ένταση μπήκαν οι δύο ομάδες στο παιχνίδι, το οποίο είχε κόκκινη κάρτα πριν καν σημειωθεί η πρώτη ευκαιρία για γκολ. Στο 17' ο Μεντί έγινε αποδέκτης κάθετης πάσας του Βινίσιους και επιχείρησε να μπει στην περιοχή της Αταλάντα. Ο Φρόιλερ τον γκρέμισε πριν πατήσει περιοχή, με τον διαιτητή να κρίνει πως έκοψε ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ και να αποβάλλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Ελβετό, απόφαση που ξεσήκωσε... θύελλα διαμαρτυριών από τους Ιταλούς.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, το πρώτο ημίχρονο "κύλησε" με την Αταλάντα να στέκεται εξαιρετικά και να δέχεται λιγοστές φάσεις από τη Ρεάλ, που... ψαχνόταν στον αγωνιστικό χώρο. Στο 41' ο Ασένσιο έπιασε αδύναμη κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, που κατέληξε στα χέρια του Γκολίνι. Στη μεγαλύτερη ευκαιρία της Ρεάλ, στο 45+1', ο Γκολίνι γλίτωσε την Αταλάντα με καταπληκτική απόκρουση σε κεφαλιά του Καζεμίρο έπειτα από φάουλ του Κρόος.

Στο ίδιο τέμπο συνεχίστηκε το ματς και στο δεύτερο μέρος, με την Αταλάντα να μαζεύεται αναγκαστικά πίσω και τη Ρεάλ να μονοπωλεί την κατοχή της μπάλας, αλλά να δυσκολεύεται πάρα πολύ να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Στο 48' ο Μόντριτς πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να κοντράρει και να φεύγει ελάχιστα έξω, ενώ στο 53' η άμυνα της Αταλάντα πρόλαβε τον Βινίσιους που επιχείρησε να σουτάρει από τη μικρή περιοχή.

Μετά από ένα "άγονο" διάστημα, η Ρεάλ λυτρώθηκε στο 86', με τον Μεντί να βρίσκεται λίγο έξω από την περιοχή της Αταλάντα, να πιάνει ένα φοβερό δεξί φαλτσαριστό σουτ και να κάνει το 1-0, που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Γκλάντμπαχ - Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Μπορεί τόσα χρόνια να είχαμε συνηθίσει την Μάντσεστερ Σίτι να παίζει ένα τελείως επιθετικό ποδόσφαιρο, όμως οι αποτυχίες της κυρίως στην Ευρώπη την έκανε να αλλάξει άποψη. Έτσι συνέβη και στον αγώνα με την Γκλάντμπαχ, που διεξήχθη στο Πούσκας Αρένα, για τους 16 του Champions League. Οι «πολίτες» ήταν πλήρως κυνικοί, έπαιξαν όσο χρειάστηκε και κέρδισε με 2-0 (29’ Μπερνάντο Σίλβα, 65’ Ζεσούς), βάζοντας τεράστιες βάσεις πρόκρισης. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν αποφασισμένοι να πιέσουν ψηλά, δημιουργώντας προβλήματα στην ανάπτυξη της Γκλάντμπαχ, με τους Γερμανούς να δίνουν χώρο και να περιμένουν να… χτυπήσουν στην κόντρα. Όμως παρά το γεγονός ότι οι «Πολίτες» είχαν κατοχή κοντά 60% το αργό τέμπο, αλλά και η καλή άμυνα της Γκλάντμπαχ, έκανε την ομάδα του ΠεπΓκουαρντιόλα να μην μπορεί να δημιουργήσει κάποια φάση. Όμως στην πρώτη της φάση η Σίτι κατάφερε να σκοράρει. Στο 29’ ο ΖοάοΚανσέλο έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά ο Μπερνάρντο Σίλβα πήρε την κεφαλιά και έδωσε το προβάδισμα στους Άγγλους.Το πιο απίστευτο όμως ήταν ότι κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, μιας και μετά από το τέρμα του Πορτογάλου δεν συνέβη το παραμικρό για περίπου 15 λεπτά.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν ούτε με την έναρξη του δεύτερου μέρους, με τον ρυθμό να παραμένει το ίδιο αργός με το πρώτο 45λεπτο. Στο 54’ η Σίτι έχασε τεράστια ευκαιρία για το 0-2 όταν μετά από ένα λάθος της άμυνας της Γκλάντμπαχ, ο Ζεσούς έκλεψε την μπάλα, πάτησε την περιοχή αλλά καθυστέρησε να σουτάρει, με τον Ελβέντι να κόβει με τάκλιν γλιτώνοντας την ομάδα του από τα χειρότερα. Στο 63’ η Γκλάντμπαχ δημιούργησε την πρώτη της φάση στην αναμέτρηση και μάλιστα λίγο έλλειψε να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Ζακάρια έκανε τη σέντρα από δεξιά με τον Πλέα να πιάνει ένα τακουνάκι και την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από τα δοκάρια του Έντερσον. Η φάση των γηπεδούχων φαίνεται να… ξύπνησε για λίγο τους «πολίτες» και στο 65’ κατάφεραν να κάνουν το 0-2 «κλειδώνοντας» τη νίκη, αλλά και την πρόκριση. Και πάλι ο Κανσέλο σέντραρε, ο Μπερνάρντο Σίλβα πήρε την κεφαλιά και ο Ζεσούς με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζόμερ.

Μετά το δεύτερο γκολ της ομάδας του ο Πεπ Γκουαρντιόλα αποφάσισε να ρίξει κι άλλο το ρυθμό και να προσπαθήσει να ξεκουράσει τους παίκτες του, ενώ από την άλλη οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων έδειχναν συμβιβασμένοι με το αποτέλεσμα. Στο 85’ οι παίκτες της Γκλάντμπαχ ζήτησαν πέναλτι. Ο Χόφμαν πάτησε περιοχή και έπεσε μέσα σ' αυτήν, έπειτα από μαρκάρισμα του Κανσέλο.Ο διαιτητής ΑρτούρΝτίαςόμως μετά τη βοήθεια από το VAR έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βόλφ απέναντι από τον Έντερσον, αλλά σούταρε επάνω του κρατώντας το  μηδέν με τους «πολίτες» να περνούν ένα πολύ εύκολο βράδυ και να παίρνουν μια επαγγελματική νίκη, μετατρέποντας τη ρεβάνς σε τυπική διαδικασία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags