Facebook Pixel Αϊντχόφεν - Ολυμπιακός: Λύτρωση με Χασάν στο 88’ και επική πρόκριση! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-02-25 23:52:00

Το έκανε ξανά αλά... Άρσεναλ ο Ευρω-θρύλος! - Λύτρωση με Χασάν στο 88’ και επική πρόκριση (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Το έκανε ξανά αλά... Άρσεναλ ο Ευρω-θρύλος! - Λύτρωση με Χασάν στο 88’ και επική πρόκριση (ΒΙΝΤΕΟ)

Αϊντχόφεν - Ολυμπιακός: Στιγμές που θύμισαν την περυσινή μεγάλη πρόκριση με την Άρσεναλ έζησε στο Αϊντχόφεν ο Ολυμπιακός, που έφτασε κοντά στην... αυτοκτονία, αλλά το χρυσό γκολ του Αχμέντ Χασάν στο 88' του χάρισε την πρόκριση στους 16 του Europa League, παρά την ήττα με 2-1!

Οι Ερυθρόλευκοι δεν μπήκαν καλά στο ματς και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0, με τον Ζαχάβι να σκοράρει δύο φορές (23', 44').

Ο Καμαρά στο 50' και ο Φορτούνης στο 78' έστειλαν την μπάλα στο δοκάρι και όταν όλα έδειχναν να έχουν χαθεί, ήταν η ώρα του Αχμέντ Χασάν. Ο Αιγύπτιος μπήκε στο ματς ως αλλαγή στο 79' και στο 88' πέτυχε το γκολ που έκρινε την πρόκριση με κοντινή προβολή!  

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς παρατάχθηκε στο γήπεδο με σχηματισμό 4-3-3. Ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Λαλά, Μπα, Σεμέδο και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Καμαρά αποτέλεσαν την τριάδα του κέντρου, ο Μπρούμα ήταν στο αριστερό άκρο, ο Βαλμπουενά στο δεξί και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Με 3-5-2 αγωνίστηκε η Αϊντχόφεν του Ρόγκερ Σμιντ. Τερματοφύλακας ο Εμβογκό, τριάδα στην άμυνα με Τέζε, Μποσκαλί, Φιερχέφερ, δεξί μπακ-χαφ τον Ντάμφρις και αριστερό τον Μαξ. Ροσάριο, Τόμας και Γκέτσε κινήθηκαν στον άξονα, με τους Μάλεν και Ζαχάβι να συνθέτουν το επιθετικό δίδυμο.

Το ματς                                                

Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά και με χαμηλό τέμπο, σε αντίθεση με όσα είδαμε στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων. Η Αϊντχόφεν είχε την πρώτη ευκαιρία στην αναμέτρηση, με τον Ζαχάβι να σουτάρει λίγο άουτ από το ύψος του πέναλτι μετά από γύρισμα του Μάλεν, σε μια φάση που ξεκίνησε από οφσάιντ που δεν υποδείχθηκε. Στο 15' ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ, καθώς η κεφαλιά του Ελ Αραμπί από δύσκολη πλάγια θέση έπειτα από σέντρα του Μπρούμα κατέληξε άουτ. Οι Ερυθρόλευκοι άρχισαν να χάνουν μέτρα στο γήπεδο, παραχωρώντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στην Αϊντχόφεν και λίγο έλειψε να το πληρώσουν. Στο 20' ο Μάλεν βρέθηκε τετ α τετ με τον Σα έπειτα από φοβερή κάθετη πάσα του Ροσάριο, αλλά ο Μπα απομάκρυνε την μπάλα μετά το πλασέ του με σωτήριο τάκλιν.

Η Αϊντχόφεν βρήκε τελικά το γκολ που έψαχνε στο 23'. Ο Ζαχάβι πήρε την κεφαλιά χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία μετά από εκτέλεση κόρνερ, αφού η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε. Το ίδιο και ο Σα, καθώς η κεφαλιά ήταν μεν δυνατή, αλλά πήγε επάνω του. Ο Πορτογάλος δεν κατάφερε να την μπλοκάρει και η Αϊντχόφεν έκανε το 1-0.

Ο Ολυμπιακός έφτασε μια... ανάσα από την ισοφάριση στο 32', με τον Μπρούμα να βρίσκεται στη μεγάλη περιοχή των Ολλανδών μετά από πάσα του Καμαρά και να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ με αριστερό πλασέ.

Το τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους "κύλησε" με τον Ολυμπιακό να αδυνατεί να γίνει παραγωγικός στο επιθετικό του παιχνίδι και την Αϊντχόφεν να τον περιορίζει στο δικό του μισό. Μπορεί οι Ολλανδοί να μην πίεζαν ασφυκτικά, αλλά κυκλοφορούσαν την μπάλα συνεχώς έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού και η ζημιά δεν άργησε να γίνει. Οι Ολλανδοί κέρδισαν φάουλ σε πλεονεκτική θέση, το οποίο εκτέλεσε αριστοτεχνικά ο Ζαχάβι. Ο Ισραηλινός έκανε το 2-0 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 44' και χάρισε σκορ πρόκρισης στην ομάδα του.

Με τα δεδομένα του ματς να έχουν αλλάξει, ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του με δύο αλλαγέςστο ημίχρονο. Πέρασε στο ματς τους Φορτούνη, Μασούρα και έβγαλε τους Βαλμπουενά, Μπουχαλάκη. Ο Ολυμπιακός μπήκε σαφώς πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στάθηκε πολύ άτυχος στο 50'. Από σέντρα του Μπρούμα, ο Καμαρά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κοντινή προβολή, με τον Λαλά να σουτάρει στην επαναφορά και την μπάλα να καταλήγει κόρνερ από κόντρα στον Μποσκαλί!

Το καλό ξεκίνημα των Πειραιωτών δεν είχε συνέχεια, αφού τα επιθετικά προβλήματα τυ πρώτου ημιχρόνου έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους. Οι Ερυθρόλευκοι αδυνατούσαν να παίξουν συνδυαστικά και να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους, ενώ ο Ελ Αραμπί ήταν αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα. Η Αϊντχόφεν είχε καλή ευκαιρία τόσο στο 57' όταν ο Σα απέκρουσε το επικίνδυνο σουτ του Μάλεν όσο και στο  66' όταν η φοβερή εκτέλεση φάουλ του Μαξ έφυγε λίγο έξω.

Δίχως να απειλήσει σε κανονική ροή αγώνα, ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 78', καθώς είχε δεύτερο δοκάρι στο ματς σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη!

Στο 79' ο Μαρτίνς προχώρησε στην αλλαγή που έμελλε να αλλάξει το ματς, περνώντας στο ματς τον Χασάν αντί του Μπρούμα. Στο 86' η τύχη χαμογέλασε στον Ολυμπιακό, με τον Μάλεν να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι με δεξί σουτ.

Αφού η Αϊντχόφεν δεν κατάφερε να "κλειδώσει" την πρόκριση, ο Ολυμπιακός την... έκλεψε μέσα από τα χέρια της. Στο 88' ο Φορτούνης σέντραρε από τα αριστερά, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά και υποχρέωσε τον Εμβογκό σε δύσκολη επέμβαση. Στην επεναφορά ο Χασάν πρόλαβε τους αμυντικούς της Αϊντχόφεν και με κοντινή προβολή "έγραψε" το τελικό 2-1, χαρίζοντας μια πρόκριση-θρίλερ στους Πειραιώτες!

Οι συνθέσεις:

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Εμβονγκό – Τέζε, Μποσκαλί, Φίεργκέφερ – Ντάμφρις, Μαξ, Ροσάριο, Τομάς, Γκέτσε (90′ Μάριος Τζούνιορ) – Ζαχάβι, Μάλεν (90′ Φέρτενσεν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα – Λαλά (79’ Ανδρούτσος), Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46’ Μασούρας), Καμαρά – Μπρούμα (79’ Χασάν), Βαλμπουενά (46’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags