Facebook Pixel Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ: Ο Αντώνης Τσιφτσής άρπαξε την ευκαιρία!
| 2021-02-27 21:46:00

Ο πιτσιρικάς που "σταμάτησε" ΑΕΚ και ΠΑΟΚ - Έφτιαξε μέχρι και γκολ - Από… σπόντα με Ολυμπιακό!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ο πιτσιρικάς που "σταμάτησε" ΑΕΚ και ΠΑΟΚ - Έφτιαξε μέχρι και γκολ - Από… σπόντα με Ολυμπιακό!

Αντώνης Τσιφτσής: Με τέρματα των Σίτο, Φερνάντεθ ο Αστέρας Τρίπολης πήρε μία σπουδαία νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής.

Μπορεί το γκολ να είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, πολλές φορές όμως ένα αποτέλεσμα κρίνεται σε μεγάλο βαθμό και από τη συμβολή παικτών μη επιθετικών. Αυτό συνέβη και στην Τρίπολη. Στην εκκίνηση της αναμέτρησης η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε την κατοχή.

Δημιούργησε φάσεις και ευκαιρίες! Βρήκε μπροστά του όμως αφενός την κακοτυχία του, αφού είχε και δοκάρι με τον Ουάρντα, πριν δεχτεί το πρώτο γκολ, αφετέρου τον Αντώνη Τσιφτσή. Ο 21χρονος τερματοφύλακας κατέβασε στην κυριολεξία ρολά στην αναμέτρηση.

Η παρουσία από την εκκίνηση του αγώνα ήταν ο θεμέλιος λίθος αυτής της νίκης. Ο μικρός με το καλησπέρα μπήκε στα βαθιά, αφού ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 2'. Ο Κρμέντσικ βρέθηκε εντός περιοχής, σούταρε, αλλά ο Τσιφτσής είχε απάντηση.

Λένε πολλοί παλαίμαχοι τερματοφύλακες, ότι η πρώτη απόκρουση, ειδικά αν γίνει νωρίς, δίνει τρομερή ψυχολογία στον τερματοφύλακα! Απ' ότι φαίνεται αυτό ίσχυσε και στην περίπτωση του Τσιφτσή. Στο 31' απέκρουσε την εκτέλεση φάουλ του Μουργκ, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε το σουτ του Μιχαηλίδη.

 

Καθοριστικότερη όλων όμως ήταν η επέμβαση του 39'! Και αυτό γιατί με το στοπ στο σουτ του Ουάρντα κράτησε το μηδέν και ένα λεπτό αργότερα η ομάδα του κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, μετά από εξαιρετική αντεπίθεση.

 

 

Ακόμα και σε γκολ συμμετείχε ο Τσιφτσής, δείχνοντας, ότι έχει το στοιχείο που θέλουν όλοι οι προπονητές. Ο τερματοφύλακας δηλαδή να συμμετέχει στο build up, το χτίσιμο της επίθεσης δηλαδή από πίσω. Πολλές φορές άλλωστε η μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση (τρανζίσιον) μπορεί να προκύψει από μπαλιά γκολκίπερ. Έτσι και στο 54, η φάση του 2-0 ξεκίνησε από άριστο γέμισμα του Τσιφτσή. Παρεμβλήθηκε ο Μπαράλες και ο Λουίς Φερνάντεθ έδωσε τη χαριστική βολή στον ΠΑΟΚ.

 

 

Μετά είναι φυσικό, όταν μία ομάδα μένει με δύο γκολ πίσω στα τέρματα, να το γυρίζει στο κατενάτσιο. Ο Τσιφτσής όμως δεν είχε κανένα πρόβλημα στα φορτώματα των παικτών του ΠΑΟΚ.

 

Σε κάθε παιχνίδι καθαρίζει μπαλιές στον αέρα. Σε κάθε ματς καθαρίζει μπαλιές στον αέρα. Και να φανταστείτε, ότι δεν είναι από τους ψηλότερους (είναι 1,91μ.) τερματοφύλακες στη Super League. Στο ματς με την ΑΕΚ (2-2) είχε δεχτεί τρομερή πίεση. Άντεξε όμως. Μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο είχε κάνει τρομερή απόκρουση σε φάση με τον Ανσαριφάρντ.

 

Πως όμως έφτασε ο Τσιφτσής να κάνει πράγματα και θαύματα κάθε αγωνιστική; Γιατί έπρεπε να περάσουν 14 παιχνίδια από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος για να τον δούμε εν δράσει.

 

Καθοριστική συγκυρία αποτέλεσε ο τραυματισμός του Νίκου Παπαδόπουλου στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στις αρχές του 2021. Ο Τσιφτσής κλήθηκε να αγωνιστεί για 61 λεπτά στο Καραϊσκάκη και να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στη συνέχεια, αφού ο βασικός τερματοφύλακας του Αστέρα έμεινε εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω θλάσης στον προσαγωγό.

 

Ο παίκτης άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά! Με τον Τσιφτσή κάτω από τα γκολπόστ ο Αστέρας μέτρησε 6 σερί νίκες με Απόλλωνα, Παναιτωλικό, ΑΕΛ, ΟΦΗ, Άρη, Βόλο, ενώ με τη Λαμία και την ΑΕΚ πήρε 2 ισοπαλίες.

 

Ο Τσιφτσής, ο οποίος έχει χριστεί τρεις φορές διεθνής με τις μικρές εθνικής (Κ18, Κ17) έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην Ακαδημία της Αναγέννησης Γιαννιτσών. Προς την Τρίπολη κατηφόρισε τον Αύγουστο του 2015, ύστερα από ένα ματς της Βόρειας Ζώνης με τη Νότια Ζώνη. Κλήθηκε για δοκιμή και ο τότε προπονητής τερματοφυλάκων Τζέρι Ούγκεν εισηγήθηκε να μείνει στην Ακαδημία. Μετά από λίγους μήνες, τον Μάιο του 2016, έγινε επαγγελματίας.

 

Το ντεμπούτο του με τη φανέλα των Αρκάδων στη Super League το έκανε στις 2 Απριλίου 2018 απέναντι στον Πλατανιά. Μετά τον ξαναβρίσκουμε σε δύο ματς των play out τη σεζόν 2019-20 (Βόλος, Ξάνθη), ενώ φέτος έχει καταγράψει 11 παιχνίδια (σε 10 για το πρωτάθλημα και 1 για το Κύπελλο).

 

Ο Τσιφτσής δείχνει, ότι το έχει. Διαθέτει τα στοιχεία που είναι δυσεύρετα σε σύγχρονους τερματοφύλακες. Μα πάνω απ' όλα έχει μέσα του έναν παράγοντα που μπορεί να τον απογειώσει. Την πιστή. Δείτε την αντίδρασή του, στο 1-0 με τον ΠΑΟΚ.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags